1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Prof Şahin:Sektör teknolojiyi dikkate alıyor
Prof Şahin:Sektör teknolojiyi dikkate alıyor

Prof Şahin:Sektör teknolojiyi dikkate alıyor

YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Şahin, Türkiye’de son 10 yılda idare, üniversiteler ve sektörün teknolojiyi daha çok dikkate alan bir anlayış içinde çalıştığını söyledi.

A+A-

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen ‘İleri Teknolojiler Sempozyumu’nda, bilgisayar teknolojisinden, inşaata, denizcilikten, malzeme konusuna kadar pek çok alanda en ileri teknolojiler tartışıldı. Sempozyumda konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, "Üniversitelerde yapılan bilimsel çalışmaların sonuçları sanayiye aktarılarak bilimsel bilgilinin kullanıldığı teknoloji tabanlı bir üretim gerçekleştirilmelidir.” dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin bu yıl 7.’sini düzenlediği ‘İleri Teknolojiler Sempozyumu’nda, Bilgisayar teknolojisinden, inşaata, denizcilikten, malzeme konusuna kadar pek çok alanda en ileri teknolojiler tartışıldı. Yerli ve yabancı çok sayıda bilim insanının sunum yaptığı sempozyumda, yurt dışında yaşanan teknolojik gelişmelerle Türkiye’deki teknolojinin karşılaştırılması imkanı bulundu.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi tarafından düzenlenen ‘7. İleri Teknolojiler (IATS) Sempozyumu’ YTÜ Davutpaşa Kampüsü Kongre Merkezi’nde yapıldı. Sempozyuma YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Şahin, YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Parlak’ın yanı sıra yerli ve yabancı akademisyenler, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, tüm dünyada ekonomik, sosyal ve politik alanda gelişme sağlanabilmesinin teknolojik gelişmelerle mümkün olduğunu söyledi. Teknolojik gelişmenin temelinde ise bilim ve teknoloji alanında yapılan buluşlar ve sağlanan gelişmelerin uygulanabilir olmasının yattığını belirten Prof. Dr. Yüksek, “Küreselleşen dünyada işletmelerin rekabet gücünü artırması için bilgi birikimi ve maddi imkanlar bir araya getirilmeli ve ortaya çıkan yeni ürün ekonomik değeri olan satılabilir bir ürün haline getirilerek ekonomiye kazandırılmalıdır.” dedi.

“TEKNOLOJİ TABANLI ÜRETİM ŞART”

Dünya ekonomik dengelerinin değişmesi ve sanayi ağırlıklı üretimin azalmasıyla, üretimi artırmak ve sanayi sektörünü canlandırmak amacıyla teknoloji ve Ar-Ge’ye ayrılan kaynakların artırıldığını ve araştırma sonuçlarını sanayiye aktarma mekanizmalarının oluşturulduğunu vurgulayan Yüksek, “Bilimsel bilgilin üretildiği yerler olan üniversitelerde, sadece temel araştırma geliştirme yapmak yerine, uygulamalı araştırma geliştirme çalışmaları da yapılmalıdır. Üniversitelerde yapılan bu bilimsel çalışmaların sonuçları sanayiye aktarılarak bilimsel bilgilinin kullanıldığı teknoloji tabanlı bir üretim gerçekleştirilmelidir.” şeklinde konuştu.

“SON 10 YILDA ÜNİVERSİTE, SANAYİ VE KAMU BİR ARAYA GELMEYE BAŞLADI”

YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Şahin, Türkiye’de son 10 yılda idare, üniversiteler ve sektörün teknolojiyi daha çok dikkate alan bir anlayış içinde çalıştığını söyledi. Sanayi, üniversite ve kamu işbirliğinin hızlı bir şeklide ilerlediğini belirten Şahin, sanayi ve kamuyu bir araya getirmedikçe başarılı olmanın mümkün olmayacağını ifade etti.
YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sempozyumun Başkanı Prof. Dr. Adnan Parlak ise, sempozyumun farklı üniversite endüstri ve sanayiden gelen araştırmalar için ileri teknolojilerin değişik alanlarında değerli fikirlerin paylaşılacağı endüstriyel ürüne dönüşebileceği yenilikçi fikirlerin kapılarının aralanacağı bir platform olacağına inandığını söyledi.


Bilgi çağının en önemli ayırt edici özelliği bilim ve teknolojinin doğadan üretken bir güç olması olduğunu aktaran Parlak, “Teknolojinin esasını bilim şekillendirmesine rağmen teknolojik gelişmeler aynı zamanda pek çok bilimsel çalışmalara da yol gösterici olmaktadır. Bilim ve teknolojinin birbirini tetiklediği günümüzde bu alandaki gelişmeler aynı zamanda ekonomik büyüme ve sosyal refahta önemli araçlardır. Katma değeri yüksek ürün üretmenin yolu akademisyen ve sektör temsilcilerini bir araya getirmekten geçmektedir.” ifadesini kullandı.

“İLERİ TEKNOLOJİLER SEMPOZYUMU HAKKINDA”

Dünyanın çeşitli ülkelerinden bilim insanlarının katıldığı sempozyumda Enerji alanındaki gelişmelerden, bilgisayar teknolojisinin sanayideki kullanımına, malzeme ve kontrol bilgisinden, denizcilik ve inşaat alanlarındaki en ileri teknolojik gelişmelerin ele alındığı çok sayıda bilimsel bildirinin sunumu yapıldı.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 938 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.