1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Prof. Dr. Oral Erdoğan, asaleten rektörlüğe atandı
Prof. Dr. Oral Erdoğan, asaleten rektörlüğe atandı

Prof. Dr. Oral Erdoğan, asaleten rektörlüğe atandı

Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Rektör Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Oral Erdoğan'ın Rektörlüğe asaleten atanmasına karar verdi.

A+A-

Piri Reis Üniversitesinin yeni Rektörü Prof. Dr. Erdoğan, İTÜ Gemi İnşaatı ve Makineleri Bölümü mezunu olup, ardından aynı üniversitenin İşletme Mühendisliği Yüksek Lisans ve Doktora programlarını tamamlamıştır. Bu süreçte tezlerini hazırlama kapsamında İngiltere City Üniversitesi'nde 2 ay ve ABD'de State University of West Georgia'da 9 ay bulunmuştur.

Prof. Dr. Erdoğan 1990-1994 yılları arasında Türkiye Denizcilik İşletmelerinde mühendis ve başmühendis olarak bulunmuş; 1994-2001 yılları arasında İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında araştırma müdürlüğü kuruluşunda uzman ve ilk yayınlarında yazar ve editör olarak görev yapmış; 2001-2013 yılları arasında Bilgi Üniversitesinde öğretim üyesi ve finans yüksek lisans programlarının kurucusu ve direktörü olarak çalışmıştır. Çeşitli danışmanlık görevlerinin yanı sıra Aselsan'da bağımsız yönetim kurulu üyesidir.

Denizcilik alanında uzmanlaşan ve dünyada lider üniversiteler arasında olmayı hedefleyen Piri Reis Üniversitesi 2008 yılında kurulmuş olup, bu sene ilk mezunlarını veriyor. İlk rektörlüğünü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ'ın yaptığı Üniversite, 2013 yılında Tuzla'daki yeşil sertifikalı denize sıfır kampüsüne taşınmıştır. Türk Deniz Eğitim Vakfı tarafından kurulmuş olan Üniversitenin halen kurucuları arasında yer alan Deniz Ticaret Odası başlıca destekleyen kurumdur.

Üniversite'nin vizyonu kapsamında; yeni dönemde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve proje temelli sinerjik bir anlayışın hâkim kılınması ilke edinilmiştir. Öğrenci odaklı yaklaşımı ile sanayi işbirliğine öncelik veren Piri Reis ailesi, bir vakıf üniversitesinden arzu edilen unsurları tam anlamıyla sunma gayretindedir. Bu doğrultuda; öğrencilere burs, vadeli öğrenim ücreti imkânı ve daha da önemlisi belli alanlarda iş garantisi imkânları sunmaktadır. Üniversitenin kurucuları, başta denizcilik olmak üzere iş hayatının çok geniş bir yelpazesinde söz sahibi olmalarından kaynaklanan potansiyellerini öğrencileriyle paylaşma mutluluğundadır.

Piri Reis Üniversitesi; küresel denizcilikte iddialı konumda olmak üzere "Deniz Ulaştırma İşletme" Mühendisliği, "Gemi Makine İşletme" Mühendisliği bölümleri; inovasyon ve kalitede öncü olmak üzere "Gemi İnşa", "Makine" ve "Elektrik-Elektronik Mühendisliği" bölümleri; Türkiye ve dünya ekonomisi ve işletmeciliğinde marka olmak üzere "Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret", "Ekonomi ve Finans" ve "Denizcilik İşletmeleri Yönetimi" bölümlerine öğrenci alacaktır. Fakültelerin yanı sıra geçen sene öğretime açılan Denizcilik Meslek Yüksekokulu çok ciddi bir talebe karşılık vermektedir. Yüksekokul bünyesinde açılan programlar; "Deniz Ulaştırma İşletme", "Deniz ve Liman İşletmeciliği", "Gemi Makineleri yer alıyor. Ayrıca önümüzdeki dönemde eğitime başlanması yönünde YÖK'ten beklenen onaya istinaden Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde İşletme Yüksek Lisans Programı (MBA) ve Denizcilik İşletmeleri ve Ekonomisi yüksek lisans programları eğitimi planlanıyor.İşletme", "Gemi İnşaatı", "Mekatronik" ile "Yat İşletme ve Yönetimi"dir. Fen Bilimleri Enstitüsünde ise Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Yüksek Lisans Programı ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Doktora Programı yer alıyor. Ayrıca önümüzdeki dönemde eğitime başlanması yönünde YÖK'ten beklenen onaya istinaden Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde İşletme Yüksek Lisans Programı (MBA) ve Denizcilik İşletmeleri ve Ekonomisi yüksek lisans programları eğitimi planlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1327 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.