1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Paslanacağına eğitimde kullanılsın"
"Paslanacağına eğitimde kullanılsın"

"Paslanacağına eğitimde kullanılsın"

Yalova Belediye Başkanvekili Ahmet Özsümer, İnkılap Vapuru'nun Yalova Üniversitesine verilmesinin gündemlerinde olduğunu söyledi.

A+A-

Özsümer, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gemi Tescil Belgesi" olmadığı ve imar mevzuatına aykırı yapıldığı gerekçesiyle restorasyonu belediye tarafından durdurulan ve şartnameye uyulmadığı için ihalesi feshedilen İnkılap Vapuru'nun Yalova Üniversitesine tahsis edilebileceğini bildirdi.

Geminin yüzebileceği yönünde görüşlerin olduğunu dile getiren Özsümer,

"İnkılap Vapuru ile ilgili tersaneden konunun uzmanlarıyla gemiyi gezdik. Onlar bize geminin yüzebileceğini iddia ediyorlar. Liman başkanıyla da görüştüm. Onlardan gerekli izinleri almak kaydıyla buradan taşımayı düşünüyoruz" dedi.

Gemiyi yüzdürerek taşımak istediklerini kaydeden Özsümer, "Önceliğimiz parçalanmadan taşımak. Bunun için çalışıyoruz. En son çare; baktık ki olmadı başkanın takdiridir, meclise getirip parçalanmasını isteyebilir" diye konuştu.

Vapurun, Yalova Üniversitesine verilmesinin gündemde olduğunu hatırlatan Özsümer, şöyle konuştu:

"İnkılap'ın Yalova Üniversitesine verilmesi görüşülmüştü. Başkan ile Rektörümüz bununla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Bir talep gelirse eğitim amaçlı tahsisini yapabiliriz. Vapurun eğitim amaçlı tahsisine sıcak bakıyoruz. Bu şekliyle paslanacağına eğitimde kullanılması iyi olur. Kamu yararına olur. Eğitim amaçlı kullanıldığı takdirde hem bu hem geçmiş meclis bu sıkıntıdan kurtulur. Eğitim amaçlı olduktan sonra diğer meclis üyelerinin buna karşı çıkmayacağını sanıyorum. Meclisteki gruplarla birebir görüşmelerimizde konuya olumsuz bakılmadığını gözlemledik."

-İnkılap Vapuru-

1961 yılında İskoçya'nın Glasgow kentindeki tersanede yapılan 9 kardeş gemiden biri olan İnkılap, uzun yıllar İstanbul'da şehir hatları vapuru olarak hizmet verdi. Dünyanın son 4 buharlı gemisinden biri olduğu belirtilen İnkılap, 2009'da Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu'nun girişimleriyle nikah salonu, restoran ve müze olarak kullanılmak üzere Yalova'ya getirildi. 2010'da ise Atalaylar Turizm firmasına ihale edilen vapurda yapılan restorasyon çalışmaları 'kaçak kat çıkıldığı' gerekçesiyle durdurulmuştu.

A.A.

Bu haber toplam 797 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.