Pasaport Rıhtımı, teknepark alanı oldu
İzmir’de deniz kültürünü geliştirmek için çok önemli bir adım atıldı. Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. adına Kıyı Emniyeti İzmir Müdürlüğü tarafından işletilen Pasaport Rıhtımı, teknepark alanı olarak ilan edildi
Amatör denizciler, İzmir’e yüzlerce yıl liman olarak hizmet veren ve kentin kalbinde bulunan rıhtıma artık çok düşük maliyete teknelerini bağlayabilecek. Kullanıcılarına elektrik ve tatlı su hizmeti verecek tekneparkın kapasitesi ise çeşitli boylarda 30 ile 50 arasında tekne olarak planlandı.
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, denizci ülkelerde amatör denizcilere uygun maliyetlerle bağlama ve barınma hizmeti veren teknepark modelinin İzmir’de hayata geçtiğini açıkladı.
“BEN DE TEKNEMİ BAĞLARIM”
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün Pasaport rıhtımını tekne sahiplerine ve kullanıcılarına açmasının deniz ve liman kenti İzmir için büyük bir adım olduğunu ifade eden Öztürk, denizcilerin uzun yıllardır hayalini kurdukları kent merkezinde bağlama yeri projesinin hayata geçmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.
Öztürk, “Günümüzde küçük bir tekne almak lüks değil. Ancak deniz tutkunları şehir merkezine yakın ve daha uygun fiyatlı bağlama yerleri arıyor. Bu teknepark sayesinde halkımız teknelerini rahatlıkla denize indirebilecek. Böylece tekne almak veya kullanmak isteyenlerin hevesi artacak. İzmir Körfezi’nde tekneler süzülecek. İzmir’in tarihi merkezi 24 saat yaşayan bir yer olacak. Bu proje tekne sahibi olan herkes için çok cazip. Ben de gelip gönül rahatlığıyla teknemi Pasaport’a bağlamayı tercih ederim” dedi.
Bu tekneparkın bir İzmir modeli olarak önce kentin değişik noktalarına, sonra Türkiye geneline yayılmasını öneren Öztürk, özellikle teknelerin karaya çekileceği raflı tekneparlar ile İzmir Körfezi’nin cazibesinin artacağını sözlerine ekledi.
METREKARESİ 1 LİRA İLE 1.3 LİRA ARASINDA
Kıyı Emniyeti İzmir Müdürlüğü tarafından belirlenen Pasaport Rıhtımı Teknepark Ücreti’ne göre 50 metrekarelik alanın günlük metrekare ücreti bir 1,00 TL, 51-100 metrekarelik alanın metrekare ücreti 1,15 TL, 101-150 metrekarelik alanın metrekare ücreti 1,25 TL, 151 metrekareden büyük teknelerin metrekare ücreti ise 1,30 TL olarak belirlendi. Aylık, altı aylık ve yıllık seçeneklere göre bu fiyatlar daha indirimli olacak. Tekneparkta kullanıcılara elektrik ve tatlı su hizmeti de verilecek.
Vira Haber
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.