1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. "M/T BEYKOZ-E" denize indirildi
"M/T BEYKOZ-E" denize indirildi

"M/T BEYKOZ-E" denize indirildi

CYE Petrol’ün yeni nesil bunker barcı M/T BEYKOZ-E, Yalova Kocatepe Tersanesi’nde dün gerçekleştirilen törenle denize indirildi.

A+A-

CYE Petrol’ün yeni nesil bunker barcı M/T BEYKOZ-E, Yalova Kocatepe Tersanesi’nde dün gerçekleştirilen törenle denize indirildi.

Denizcilik sektörünün yoğun katılım gösterdiği törene Yalova Liman Başkanı Cumhur Yayla, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete, Kocatepe Tersanesi yetkilileri,CYE Petrol Yönetim Kurulu üyeleri,çalışanları ve sektör temsilcileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocatepe Tersanesi Müdürü Tugay Zorba “Bugün bu sahillerde dünya denizlerinde, bayrağımız ve diğer dünya ülkelerinin bayrağı altında dolaşacak modern gemiler inşa edilmektedir. Az sonra inişini gerçekleştireceğimiz “BEYKOZ-E” bunker barcı da bu modern gemilerden bir tanesi olarak dünya denizlerinde gezmek üzere çok kısa bir süre içerisinde hazır hale getirelecektir.” dedi.

“GEMİLERİMİZ DÜNYAYA HİZMET VERECEK”

İnşa edilen yeni gemilerimizin 2030’a kadar dünyanın her yerinde güvenli ve iyi hizmet verebilecek şekilde tasarlandığını ifade eden CYE Petrol Genel Müdürü ve CEO’su Deniz Eraydın “Doğacak çocuk her şeye rağmen anne karnında beklemiyorsa suya inecek gemi de tersanede beklemiyor. Her doğumun da kendine özgü ritüelleri oluyor. Dünyadaki bunker barcıların en önemli özelliği, bunker barcı olarak inşa edilmemiş olmaları. Bir çoğu kuruyük gemilerinden devşirme. Anlaşılacağı gibi bu durum, tanker filomuzun yaşını bir hayli yükseltmektedir. CYE Petrol olarak, sadece ticari bakış açısı değil, doğa,çevre,iş güvenliği gibi konuları önceliğimiz olarak görüyoruz. Bu tarz sorumlulukların altına girmektense, finansal sorunlara çözüm aramayı tercih ederiz. Emisyon kontrolleri, çevreye saygılı çalışma, enerji verimliliği,çalışan güvenliği, yakıt ekonomisi gibi konuları göz önünde bulundurarak yakıt ikmali yapmak için bir bunker barcı tasarladık, Haziran 2013’te de ilk kaynağı vurduk.Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunarım.” şeklinde konuştu.

7-007.jpg

“HEDEFİMİZ DENİZCİ ÜLKE DENİZCİ MİLLET OLMAK”

İstanbul’un müthiş bir ikmal merkezi olduğunu dile getiren İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan konuşmasında “Buradaki gerçek kahramanlar, gemilerimiz parça parça yapanlar.Emeklerinin karşılığı asla ödenemez. Sektörümüze sahip çıkılması lazım. İnşa edilen bu yeni gemilerimiz bunun en güzel mesajı ve örneği. Beykoz-E, bizim misyonumuzu taşıyan bir gemi. Denizcilik sektörü olarak bizlerin en önemli önceliği ticari ahlaktır. Dolayısıyla bu tip gemilerin yapılması bir zorunluluktur. Ticari ahlakımıza ne kadar değer verirsek dünya pazarından o kadar pay alırız. İstanbul müthiş bir ikmal merkezi ve giderek gelişecek. O yüzden Beykoz-E gibi gemilerimize ihtiyacımız var. Çok güzel bir slogan var ‘Biz deniz ülkesiyiz ama denizci bir ülke değiliz.’ Ama denizci ülke,denizci millet olma hedefinden hiç sapmayacağız. Onun için de çok büyük bir denizci ordusu yetiştiriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete “Bu gemilerimiz inşallah diğer yakıtçılara da güzel örnek olur. Güzel bir filoya sahip olmak en büyük temennim. Emeği geçen herkesle gurur duyuyorum. Gemimiz bir an önce suya kavuşmayı bekliyor. Ziya Kalkavan büyüğümüzün de dediği gibi ‘Allah kıçını boradan, başını karadan korusun’. dedi.

Ayrıca M/T Beykoz-E bunker barcı, EMERSON Coriolis Mass Flow Meters teknolojisine sahip ilk Türk yeni nesil bunker barcı olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Emersın firmasının ürettiği bu yeni teknolojik cihaz, yakıt ikmali yapılırken pompalama esnasında yakıtın kalitesi, miktarı, yoğunluğu ve ısısı hakkında anında bilgi veriyor.

M/T Beykoz-E

Boy: 73.715 m

Genişlik: 10.4 m

Derinlik: 4.8 m

Hız (Max): 14 Knot

Klas: Bureau Veritas

Ana Makine: YANMAR (485 kw 2)

Pompa: Bornemann (420 MT/Hour pumping rate)

Bunker Delivery Meters: EMERSON Coriolis Mass Flow Meters


 

5-015.jpg8-004.jpg9-003.jpg10-002.jpg6-010.jpg1-033.jpg3-029.jpg4-024.jpg2-034.jpg11-009.jpg12-002.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

Bu haber toplam 8490 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.