MSC ve Transal Dokuz Eylül’deydi
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 20. Kış Kariyer Günlerinin 8 Aralık'taki konukları MSC ve Transal Denizcilik oldu.
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 20. Kış Kariyer Günlerinin 8 Aralık 2015 tarihli oturumunun ilk misafiri MSC oldu. MSC firmasını temsilen Filo Müdürü Durmuş Ünüvar ve İnsan Kaynakları Müdürü Serap Tosun konuşmacı olarak katıldılar.
Sunum başlangıcında Durmuş Ünüvar, Dokuz Eylül Üniversitesiyle iş birliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şirketlerini tanıttı ve Serap Tosun şirketi tanıtan kısa bir videoyu katılımcılara izletti. Konuşmacılar MSC firmasının İtalyan sahipli bir aile şirketi olduğunun yanı sıra, bünyesinde 480 konteyner gemisi ve 12 adet yolcu gemisi barındırdığından, en büyük liman işletmeciliğini yaptıklarından söz ettiler. Şirket temsilcileri şirket genel merkezinin İzmir’de, ancak ticaret merkezinin İstanbul’da olduğunu ve, İzmir, İstanbul, Mersin ve Bursa olmak üzere 4 lokasyonunun bulunduğunu da konuşmalarına eklediler. Türkiye’nin en büyük konteyner taşıyıcısı olan MSC firmasının, MSC Gemi Acenta A.Ş, Medlog Lojistik Taşımacılığı ve Medlog Gemicilik ve Ticaret A.Ş’lerinden oluştuğunu açıkladılar ve Medlog Lojistik sayesinde deniz taşımacılığının yanında kara lojistiğinde de müşterilerini memnun ettiklerini katılımcılarla paylaştılar.
Tosun ve Ünüvar, aday temin kaynaklarını, adaylarda aranan özellikleri, adaylara verilen eğitimleri kısaca özetledikten sonra oturum soru cevap kısmıyla devam etti. Staj adaylarının sorularını içtenlikle ve detaylı şekilde cevaplayan konuşmacılara, plaketlerini Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Murat Özcan ve Gemi Makineleri ve İşletme Mühendisliği 3.sınıf öğrencilerinden Kaan Sevinç takdim etti. Oturum konuşmacılar ve katılımcıların toplu hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
8 Aralık 2015 Salı günü oturumunun ikinci konuğu Transal Denizcilik oldu. Makine Enspektörü Muammer KUZU, İnsan Kaynakları Müdürü Kpt. Rasim Zeki Çavga, HSEQ Müdürü Cihan Harmancı ve İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Müzeyyen Özakın, Transal firmasını temsilen oturuma katıldılar.
Şirket hakkında kısaca bilgilendirme yapan Çavga, 2 parçası yakın hat rotasında olan 8 adet oil chemical’in, 2 adet product tankerin, 2 adet gaz tankerinin oluşturduğu 12 adet geminin işletmeciliğini yaptıklarını söyledi. 2016 yılı için gemi sayılarının 16 adede ulaşmasını hedeflediklerini katılımcılarla paylaştı. Transal şirketinin rotalarının genelde Karadeniz ve Uzakdoğu hatları üzerinde yoğunlaştığını yük durumuna göre nadiren Avrupa limanı yaptıklarını da konuşmalarına ekledi.
Cihan Harmancı, gemilerin sosyal imkanlarını, adayların sahip olmaları gereken nitelikleri ve donanımları konu aldıktan sonra sorulara geçildi. Soruları detaylı cevaplandıran konuşmacılara plaketlerini Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencileri Burak Gezgin ve Hamza Rüstemoğlu, Gemi Makineleri ve İşletme Mühendisliği 3.Sınıf öğrencileri Orhancan Özlü ve Doğan Zağlı takdim etti. Oturum toplu aile fotoğrafıyla son buldu.
ViraHaber.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.