1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Lojistik sektörünün 50 bin eleman açığı var
Lojistik sektörünün 50 bin eleman açığı var

Lojistik sektörünün 50 bin eleman açığı var

Türkiye’nin 2023 yılı ihracat hedefinin 500 milyar dolar olarak konması ile sadece üretimde değil onu destekleyecek olan lojistik hizmetlerinin de önemi artarken sektörde nitelikli eleman ihtiyacı da artıyor.

A+A-

Nitelikli elen ihtiyacını gidermek, nitelikli lojistikçiler yetiştirerek kısa sürede sektöre dahil etmek üzere kurulan Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu bugüne kadar 2000 mezununu iş dünyasına kazandırdı.

Lojistik temasına odaklanmış, tüm programlarını lojistik sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla tasarlamış, tüm enerjisini buna yönelten bir kurum olan Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu bu alandaki boşluğu doldurmak üzere mesleki tematik eğitimin sadece teorik bilgiye dayalı olarak icra edilemeyeceği, yanında uygulamanın da olması gerektiği inancıyla, “Yaparak Öğreniyorum” felsefesi ile eğitim uygulamalarını yeniledi, meslek eğitiminin yeniden şekillenmesi için öncülük görevini üstlendi. “Yaparak Öğreniyorum” felsefesi hakkında bilgi veren Beykoz Lojistik MYO Lojistik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ona Tuna sistemin üç ana temel öğe üzerine kurgulandığını söylerken, öğrencilerin aldığı uygulamalı eğitimin detayları için oluşturulan yapıyı şöyle açıkladı:


Mesleksel Beceriler Geliştirme Merkezi: öğrencilerin mesleğe yönelik uygulama yönlü becerilerini geliştirmek amacıyla oluşturduğu merkezin bünyesinde çok çeşitli laboratuar ve atölyeler oluşturmaktadır. İlk aşamada; Mobil Teknolojiler Atölyesi, Denizcilik Atölyesi, Alternatif Enerjiler Laboratuvarı, Konvansiyonel Enerjiler Laboratuvarı, Lojistik ve Dış Ticaret Laboratuvarı, Kabin İçi Hizmet Eğitimi Laboratuvarı gibi altyapılar tamamlanarak öğrencilerin hizmetine açılmıştır. Öğrenciler sektöre yönelik projeleri burada yapabilmektedir.


Simülasyon Uygulama Platformları: Gerçek ortamın benzetişim yoluyla tasarlandığı ortamlar olan “simülasyon platformları”, kullanıcılara teorik kavramları uygulamaya dönüştürme imkanı vermektedirler. Bu platformlar sayesinde, bilgisayar ortamında interaktif öğrenebilme sağlanabilmekte ve kullanıcıların başarı düzeyleri eş zamanlı olarak ölçülebilmektedir.


Proje/Sokak Laboratuvarı Uygulamaları: Bu kapsamda, uygulamaya dönük projeler yer almaktadır. Bu projelerin bir kısmı, sosyal paydaşlarla beraber gerçekleştirilmektedir.”
Lojistik sektörünün çeşitlenmesi ile birlikte niş alanları da eğitim programına katan okul, bu sayede az bulunur mezunları iş dünyasına kazandırdı. Örneğin Marina İşletme, Raylı Sistemler İşletmeciliği gibi programlar ile alanlarında nitelikli eleman açığı olan, buna karşılık çok fazla üniversitede bulunmayan bölümlerden yetişmiş elemanların kolaylıkla istihdam edildiği programlar olumlu sonuçlar verdi. Yine ilk defa Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu tarafından açılmış olan Enerji Tesisleri İşletmeciliği ve Mobil Teknolojiler Programcılığı programları da Türkiye’de nitelikli eleman açığı olan alanlarda eğitim vermeye başladı.

12.20130712161459.jpg

13.20130712161515.jpg

14.20130712161531.jpg

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1406 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.