Lloyd’s Register Vakfı'ndan TEGV'e destek!
Lloyd’s Register Vakfı, Türkiye’deki gezici bilimsel eğitim programı Ateşböceği Bilimsel Eğitim Projesi’ne destek olacağını açıkladı.
Lloyd’s Register Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) yürüttüğü ve amacı yaşları altı ila on dört arasında değişen çocukların bilimsel eğitimini desteklemek olan bir proje için 131.736 Sterlin bağış yapacağını açıkladı.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın gezici eğitim birimleri olan Ateşböceği Bilimsel Eğitim programı, Türkiye’nin yoksul kesimlerindeki okulları ziyaret ederek hem ilgi çekici hem de ilham verici fen müfredatıyla, öğrencilerin mevcut bilimsel eğitim programlarını destekliyor.
"Türkiye 65 ülke arasında 44. sırada"
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Uluslararası Projeler Müdürü Ayşe İnan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Ülkemizin OECD PISA sınavlarında elde ettiği sonuçlardan da görülebileceği üzere Türkiye’de bilimsel eğitim yeterli değildir. 2012 PISA sınavında Türk öğrenciler, bilim alanında 65 ülke arasında 44. sırada yer alarak Türkiye’nin sıralamada hemen hemen tüm AB ülkelerinden, Kuzey Amerika ve Doğu Asya’dan daha aşağıda kalmasına neden oldu. Bu projenin amacı; çocuklara bilim sevgisi aşılamak, bilimsel eğitim alanındaki yenilikçi, çocuk merkezli öğretim tekniklerini öğretmenlere anlatmak ve gönüllülerin projede yer almasıyla toplumsal katılımı teşvik etmektir.”
Asıl hedefi ötekileştirilmiş, düşük gelirli, izole hayatlar yasayan ve eğitim seviyesi düşük kesimlere hizmet vermek olan TEGV, Ateşböceği Bilimsel Eğitim Projesi sayesinde toplumun bu kesimlerine de ulaşabiliyor. İki yıllık bu proje süresince TEGV; yaşları yedi ila on dört arasında değişen 3.120 çocuğa bilimsel eğitim vermeyi ve de bilimsel eğitim programında kullanılan yenilikçi metotlar ve materyaller konusunda 60 öğretmene ve 72 gönüllüye eğitim vermeyi amaçlıyor.
"Proje sürdürülebilir bir karaktere sahip"
Lloyd’s Register Vakfının Genel Müdürü Profesör Richard Clegg ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Ateşböceği Bilimsel Eğitim Projesi, vakfımızın gelecek kuşakların bilimsel eğitim konusunda desteklenmesiyle yetenek ve eğitimde ileri gidilmesi yönündeki stratejik hedefiyle mükemmel bir uyum içinde. Projenin olumlu etkilerinin proje dönemi sonrasında da görüldüğü düşünülürse, proje sürdürülebilir bir karaktere sahiptir. Aldıkları eğitim sayesinde öğretmenler ve gönüllüler, gezici eğitim birimi bölgeden ayrıldıktan sonra bile eğitim programını, yaklaşımını ve materyalleri kullanmaya devam edebilecek. Bu projede, her bir okula eğitim materyalleri de bırakılacaktır.”
İki yıllık lansman dönemi sonrasında TEGV, Ateşböceği Bilimsel Eğitim programını devam ettirmeyi ve mümkün olduğu kadar çok yoksul okula ulaşmayı ve çocuklara ilham vermeyi hedefliyor.
ViraHaber.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.