1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kurtarma gerekebilir
Kurtarma gerekebilir

Kurtarma gerekebilir

ABD'nin TMSF'si FDIC'nin başkan yardımcısı Hoenig, yeniden bir kriz olursa büyük bankaların yeniden kurtarmaya ihtiyaç duyabileceğini söyledi

A+A-

ABD'deki Federal Mevduat Sigortaları Kurumu FDIC'nin başkan yardımcısı Thomas Hoenig, kurumunun tek bir büyük bankanın iflasıyla başa çıkabileceğini, ancak daha büyük bir krizin kurtarma görüşmelerine neden olabileceğini söyledi.

Dodd-Frank Yasası'yla Amerikan bankacılık regülötörlerine, bütük bir bankayı dağıtma yetkisinin sadece özel durumlarda etkili olabileceğini, daha geniş kapsamlı dağılmalarda ise sorunun çözülemeyeceğini belirten Hoenig, ikinci durumda yasakoyucuların yeniden Sorunlu Varlıkları Kurtarma Programı türünde bir kurtarma uygulamak zorunda kalabileceğini dile getirdi.

Hoenig, "Eğer geçen seferki gibi bir sistematik bir erime varsa, Kongre'den bir başka TARP programı isteneceğinden eminim" yorumunda bulundu.

Regülatörlerin sorunlu bankalar için yasayı nasıl kullanacaklarını belirlemelerinin gerektiğini söyleyen FDIC Başkan Yardımcısı, kurumların neredeyse önceki kadar kırılgan olduklarına dikkat çekerek, büyük bankaların düşük sermayelendirilmiş olmayı sürdürdüğünü söyledi. Hoeing ayrıca yüzde 10 sermaye zorunluluğundan da memnun olduğunu ifade etti.

Hoenig, banka kaldıraç oranlarının genellikle yüzde 4'lerin altında olduğunu, hatta bazı en büyük Amerikan olmayan bankalar arasında bu oranını daha bile düşük seviyelerde seyrettiğini söyledi. Avrupa'nın Uluslararası Finansal Raporlama Standartları'na göre bu oran Deutsche Bank AG için yüzde 1.63, UBS AG içinse yüzde 2.52. Morgan Stanley yüzde 2.55 banka kaldıraç oranıyla en büyük Amerikan bankaları arasındaki en düşük orana sahip.

Bloomberg

Bu haber toplam 1134 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.