1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. KOSGEB ’e Nasıl Başvurulur?
KOSGEB ’e Nasıl Başvurulur?

KOSGEB ’e Nasıl Başvurulur?

KOSGEB 'in açılımı, küçük ve ortak ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresidir.

A+A-

Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomik etkinliğini arttırmak için kurulmuş bir kamu kuruluşudur. Kuruluş tarihi 1990 yılıdır. Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı hizmet vermektedir. Sosyal ve ekonomik ihtiyaçların karşılanabilmesi için sanayideki payını arttırmak için kurulmuştur. Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin yeterli sermayesi bulunmadığı zaman devreye KOSGEB girmektedir. Maddi anlamda karşılıklı veya karşılıksız yardımda bulunmaktadır. Devletin maddi anlamda, projelerin karşılığında karşılıksız verdiği paraya hibe denir. KOSGEB, girişimci ruhunu yaygınlaştırmak, girişimcilerin piyasaya girişini sağlamak ve ülke ekonomisindeki payını arttırmak için kurulmuş bir kurumdur.

KOSGEB Ne İşe Yarar?

KOSGEB ’in amacı, yeni işletmelerin açılmasını mali ve eğitim anlamında desteklemektir. KOSGEB ’in varlığı sayesindeki işletmeler dolaylı yollarla da olsa ekonomiye katkı sağlamaktadır. KOSGEB ’in verdiği destekler; proje destek programı, Ar-ge, genel destek programı, laboratuvar hizmetleri ve KOBİ destek programı yer almaktadır. KOSGEB yeni girişimcilere 50 bin geri ödemesiz hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi imkanı sunmaktadır. Bu hibe karşılığında belli bir projenin olması gerekmektedir. KOSGEB uzmanlarının da projelerini onaylaması ile belirlenen miktardaki hibe veya kredi alınır. Bu hibe veya krediyi alan KOBİLER, personel maaş desteği, fuar ve tanıtım desteği, eğitim desteği ve birçok konuda destek alabilmektedirler. KOSGEB destekleri, KOBİ danışmanları tarafından yönlendirilmektedir.

KOSGEB ’e Nasıl Başvurulur?

KOSGEB 'e başvuruda bulunmak için öncelikle kişi ya da kuruluşun kendisini tanıtması gerekmektedir. Eğer kişi KOBİ ise o şekilde başvuru yapmalıdır. Değilse ticari bir girişimci esnaf olarak başvurmalıdır.

KOSGEB Başvuru Şartı

Kurulacak olan işletmenin KOSGEB tarafından desteklenen bir sektör olması gerekmektedir. Çünkü KOSGEB destekleme yapmadığı sektörlere hibe ya da kredi vermemektedir. KOSGEB kurumuna internet üzerinden üye olunmalıdır. Üye olurken istenen bilgiler her zaman kullanılan bilgilerdir. KOSGEB başvurusu onaylandıktan sonra kullanıcıya açılan destek programı ve iş projesi hazırlanabilecektir. KOSGEB ’e üye olmak tamamen ücretsizdir. KOBİ beyannamesinin çıktısı alınıp imza ve kaşe yapıldıktan sonra İl müdürlüğüne teslim edilmelidir. Böylece KOSGEB ’e üye kaydı oluşmuş olmaktadır.

https://www.ssk.biz.tr/kosgebe-nasil-basvurulur-ve-basvuru-sartlari-2018/

Bu haber toplam 1973 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.