1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Kız öğrencilerin sayısı artıyor
Kız öğrencilerin sayısı artıyor

Kız öğrencilerin sayısı artıyor

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi 2009-2010 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.

A+A-

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi 2009-2010 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılan törene, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Gemi İnşaat Deniz Bilimleri Fakültesi Dekan Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan, Y.T.Ü. Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Şahin, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa İnsel, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kolay, İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman, GİSBİR Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Özkul’un yanı sıra denizcilik sektörünün önde gelen isimleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

 

 

 

"Türk milleti denizci olmayı becermiş durumda"

Sözlerine “İTÜ gemi inşa Fakültesi’nden mezun olduğum için gurur duyuyorum” diyerek başlayan Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, İTÜ’nün kurulmasının temel nedeninin Haliç tersanelerine ve donanmaya personel yetiştirmek olduğunu söyledi. Naiboğlu öğrencilere hitaben şunları söyledi:

“Çok yeni bir mesleğinizin yanı sıra çok da eski bir mesleğiniz var. Türkiye gemi inşada sipariş adeti olarak dünya 4’cüsü, tonaj olarak dünya ilk 8’cisi oldu. Yat yapımında ise ön sıralardayız. Türk milleti denizci olmayı becermiş durumda. Pruvanız neta, yolunuz açık olsun, Allah selamet versin.

 

“Doğu Akdeniz’de büyük açık var”

İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, sektörün imkan ve kabiliyetleri açısından kötü durumda olduğunu, ancak Doğu Akdeniz’de hala büyük bir açık bulunduğunu savundu. Karaca, “Hiç karamsarlığa kapılmayın. Fakülteyle olan ilişkilerinizi devam ettirin. Aidiyet duygusu mezun olduktan sonra oluşuyor. Fakülteniz mensuplarını hademesinden dekanına kadar tebrik ediyorum. Ama en büyük tebrik tabii ki ailelerinizin” şeklinde konuştu.

 

Kız öğrencilerin sayısın artıyor

İTÜ Gemi İnşaat Deniz Bilimleri Fakültesi Dekan Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan, Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümlerinden toplam 75 öğrencinin mezun olduğu söyleyerek, son yıllarda kız öğrenci sayısında artış olduğunun altını çizdi. Fakülte olarak öğretim üyesi yetiştirmeye büyük önem verdiklerini vurgulayan Aldoğan, öğretim üyesi sayısının iki katına çıkarıldığını belirtti. Aldoğan, “Fakültemiz yurtdışı bağlantılarını ve sanayimizle işbirliğini en iyi yürüten fakülteler arasında. Mezunlarımız dünyanın her yerinde aranan niteliklere haiz olarak yetiştirilmektedir.Biz Türkiye’de markayız. Kalitemiz belgelenmiştir. Biz sanayimizin hizmetindeyiz. Şuanda kriz içindeyiz. Ama Allaha şükür kapanan tersanemiz mevcut değil. Türkiye her türlü askeri ve sivil gemiyi yapabilecek mühendisliğe ve teknik elemana sahibiz. Yeter ki fırsat verilsin.” dedi.  Aldoğan sözlerine şöyle devam etti:

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

 

Velilere böyle güzel öğrenciler yetiştirdiği için teşekkür eden Dekan Aldoğan, Teşekkürlerimizin en büyüğü tabii ki hocalarımıza diyerek,  “Sevgili meslektaşlarım mezun olmakla işiniz yeni başlıyor. Kendinizi sürekli yenilemek ve yeni kuralları öğrenmek durumundasınız. Kaliteyi ön planda tutun ve fakültenizi, hocalarınızı unutmayınız. Yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.

 

“Mutlulukları gözlerinden okunuyor”

Y.T.Ü. Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Şahin, 4 yıllık zorlu bir süreçten geçen öğrencilerin ve ailelerinin mutluluklarının gözlerinden okunduğunu söyledi. Şahin, “Bu mutluluğun sürekli olmasını temenni ediyorum. Yeni meslektaşlarımı, velilerini ve onları yetiştiren değerli hocalarını tebrik ediyorum. Eğitim hayatında gösterdikleri bu başarıyı meslek hayatında tekrar edeceklerini umuyorum”

 

“Mezuniyetinizin tadını çıkarın”

“Bizlerin her türlü not cimriliğine rağmen yoğun bir eğitimi başarı ile bitiren meslektaşlarımı kutluyorum” diyerek sözlerine başlayan Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa İnsel konuşmasına şöyle devam etti:

Eğitimler sonucunda mühendis mantığı ile düşünmeye, uykusuz gecelere, yoğun çalışmalara alıştınız. Yeni bilgiler edinmeye, bilgi nasıl elde edilir bunları öğrendiniz. Bugün mezuniyetinizin tadını çıkarın. Ama yarın kendinize bir kariyer planı yapın. Nereye, nasıl gelmek istediğinizi şimdiden planlayın. Yeni kurslara giderek yeni sertifikalar kazanmak zorundasınız. Mühendislik üniversite öğrenen bilgilerle yapılan bir meslek olmaktan çıktı. Sevgili veliler bu gençleri bize öğrenci olarak teslim ettiniz, yine sektör olarak bizlere teslim ediyorsunuz. Sizlere çok teşekkür ediyorum”

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

 

Sektör bu krizleri sürekli yaşıyor

GİSBİR Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Özkul, sektörümüze güzide mühendisler yetiştiren İTÜ çatısı altında bulunmaktan mutlu olduğunu söyleyerek, “Sektörümüz kriz nedeniyle büyük bir sıkıntı yaşamakta. Krizin önümüzdeki süreçte ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Çok büyük bir iş gücü barındıran sektörümüz bu krizleri 8-10 yıllık süreçlerde yaşıyor. Türkiye bölgesinde gemi ve süper yat üretiminde büyük aşama kaydetti. Sizleri bizlere kazandıran velilerimize ve sevgili hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.  

 

“İşinizi iş hayatında öğreneceksiniz”

Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kolay,  öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında şu ifadalere yer verdi:

Yüksek tahsil bizlerin hayata daha geniş açıyla bakmasına, mutlu olmanın yollarını daha kolay bulmamıza büyük katkı sağlar. Mezun oldunuz, işiniz hazır değil. Benim yaşadığım endişeleri yaşıyorsunuz. Sektörle bağlantılarınız yok. Sektörde iyi durumda değil. Bunlar sizi yıldırmasın. Bilgiye nasıl ulaşacağınızı öğrendiniz. Devamlı kendinizi geliştirmek durumunda olacaksınız. Endişe etmeyin, işinizi iş hayatında öğreneceksiniz. Kişisel projeniz, iş yerinizle ilgili bir projeniz, evlendiğinizde de ailenizle ilgili bir projeniz olsun. Bu projeleri gerçekleştirmek için çaba sarf edin. Yeniliklere açık olun. Kendinizi sürekli geliştirin. Son olarak GMO’ya üye olmanızı tavsiye ve talep ediyorum. Mezun olduğunuz bu fakülteyi de unutmayın. İhtiyaç duyulduğunda koşup gelin. Hepinizi kutluyor ve aramıza hoş geldiniz diyorum”

 

“Ezberci mantıktan kurtulduk”

Törende konuşan Fakülte Birincisi Gemi ve Deniz Teknoloji Mühendisliği Bölümü’nden Özgür Kaya, İTÜ sayesinde ezberci mantıktan kurtulduklarını ifade ederek, “Bugün sorguluyorsak, eleştiriyorsak, kendimizi değiştirmek için çabalıyorsak bunu hocalarımıza borçluyuz. Bizlere bir arada çalışmayı, dayanışmayı öğrettiler” dedi. Hocalarına teşekkür eden Kaya, desteklerin en büyüğünü ailelerinden gördüklerini, bugün ayaklarının üzerinde durabilmelerini ailelerine borçlu olduklarını belirterek, hepsine emeklerinden dolayı teşekkür etti. İş hayatına atıfta bulunan Kaya arkadaşlarına, “Bundan sonra yapacağımız işler ve tercihler sadece bizleri etkilemeyecek. Bunun için en iyisini yapmaya çalışmalıyız. Ekonomik krizden etkilenen denizcilik sektörü muhtemelen bizleri de etkileyecektir. Bunu bir fırsata çevirmek bizim elimizde” şeklinde seslendi. Özgür Kaya sözlerine şu ifadelerle son verdi:

“Edinmiş olduğum bilgileri toplum adına yararlı bir şekilde kullanacağıma, çağdaş bir Atatürk genci olarak aydınlık bir geleceğin oluşmasına katkıda bulunacağıma söz veriyorum”

Konuşmaların ardından öğrencilere plaketleri ve çeşitli kurum ve kuruluşların hediyeleri takdim edildi.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

 

Virahaber

Bu haber toplam 2345 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.