1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Keban'da milyonlarca balık üretilecek
Keban'da milyonlarca balık üretilecek

Keban'da milyonlarca balık üretilecek

Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğü Keban Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, bu yıl 4 farklı türde 6 milyon 710 bin yavru balık üretmeyi hedefliyor.

A+A-

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Keban Su Ürünleri Şube Müdürlüğünce bu yıl 4 türde 6 milyon 710 bin yavru balık üretilmesi hedefleniyor Keban'da yetiştirilecek balıkların, 3 bölgedeki baraj gölleri ve göletlere bırakılması planlanıyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğü Keban Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, bu yıl 4 farklı türde 6 milyon 710 bin yavru balık üretmeyi hedefliyor.

Elazığ'ın Keban ilçesindeki müdürlük tesislerinde gökkuşağı alabalığı, pullu sazan, yayın balığı ve ot sazanı türlerinde üretilecek yavru balıkların, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerindeki birçok baraj gölü ile göletin balıklandırılmasında kullanılması planlanıyor. Tesislerde geçen yıl 6 milyon 582 bin yavru balık üreten müdürlük, talep halinde üretici firmalara da yavru balık satıyor.

Keban Su Ürünleri Şube Müdürü Yasin Celayir, yaptığı açıklamada, Keban Baraj Gölü'nün yapılmasının ardından 1976 yılında faaliyete geçen müdürlüklerinin, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Malatya, Bingöl, Tunceli, Van, Bitlis, Muş, Hakkari, Kars, Ardahan ve Iğdır'daki rezervler ile Karakaya ve Çat baraj gölündeki su ürünleri faaliyetlerinin yürütülmesinden sorumlu olduğunu söyledi.

Müdürlük bünyesinde 1998 yılında yavru balık üretim tesisi kurulduğunu ifade eden Celayir, bu tarihten itibaren her yıl belirli kotalarda, ihtiyaca göre balık yetiştirdiklerini belirtti.

Tesislerde geçen yıl 1 milyon 322 bin gökkuşağı alabalığı, 5 milyon 260 bin pullu sazan yetiştirdiklerini hatırlatan Celayir, bu yavru balıkları, Elazığ, Van ve Erzurum'da DSİ Bölge müdürlüklerine bağlı baraj göllerinin balıklandırılmasında kullandıklarını dile getirdi.

Soğuk ve ılık su balıklarının üretimi için dizayn edilmiş 536 metrekarelik modern tesise sahip olduklarını belirten Celayir, "Beton ve toprak havuz alanında kültür sazanı, gökkuşağı alabalığı, ot sazanı, Gümüş sazanı ve yayın balıklarının tam kontrollü üretimleri yapılmaktadır" diye konuştu.

"6 milyon 710 bin balık üretmeyi hedefliyoruz"

Tesislerinde bu yıl 1,5 milyon gökkuşağı alabalığı, 5 milyon pullu sazan, 10 bin yayın balığı ve 200 bin ot sazanı olmak üzere 6 milyon 710 bin balık üretmeyi hedeflediklerini kaydeden Celayir, üretilecek balıkların Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerindeki birçok baraj gölü ile göletin balıklandırılmasında kullanılacağını söyledi.

Celayir, üretilen yavruların, balık üretimi yapan işletmelere de satıldığını sözlerine ekledi.

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1347 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.