1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Keban alabalık üretim üssü gibi oldu
Keban alabalık üretim üssü gibi oldu

Keban alabalık üretim üssü gibi oldu

Keban Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Kaya, birliğe bağlı 103 işletmede yılda yaklaşık 32 bin tona ulaştığını kaydetti.

A+A-

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen 'MÜSİAD İlçelerle Buluşuyor' projesi kapsamında Keban ilçesinde toplantı düzenledi.

Toplantıda, başta alabalık olmak üzere ilçenin gelişmesine katkıda bulunacak sektörlere dikkat çekildi. Keban Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Kaya, birliğe bağlı 103 işletmede yılda yaklaşık 32 bin tona ulaştığını kaydetti.

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı İbrahim Gök ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, "Su ürünleri yetiştiriciliğinde sektörün başında yer alıyoruz. Elimizdeki imkanları değerlendirmek ve çiftimize en iyi imkanları sağlayarak elimizden ne gelirse yapmaya hazırız." dedi.

Alabalığın Avrupa'ya ihraç edildiğini belirten Keban Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Kaya, Su ürünleri sektöründe Elazığ'ın Türkiye birincisi olduğunu dile getirdi. Keban ilçesinde 1995 yılında sınırlı sayıda tesiste yılda 30 ton kapasiteyle başlanan alabalık üretiminin, birliğe bağlı 103 işletmede yılda yaklaşık 32 bin tona ulaştığını söyledi.

Balık üretim kapasitesinin yanı sıra profesyonel firma sayısının da artmasına yönelik girişimlerinin olduğunu ifade eden Kaya, ihracat için profesyonel firmalara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Kaya, ihracatı bölgedeki balıkçıların daralan iç piyasaya karşı nefes alabilecekleri platform ve fiyat kırmadan ürünlerini iyi fiyattan satabilecekleri pazar olarak gördüklerini ifade etti.İlçede yaklaşık 5 yıl önce il dışındaki firmalar üzerinden alabalık ihraç edildiğini belirten Kaya, direkt ihracatın ise geçen yıl başladığını söyledi.
MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı İbrahim Gök ise Keban için alabalık üretiminin önemini anlattı.

Gök, Keban'ın gelişmesi için atılması gereken üç adım olduğunu belirterek, araştırma ve geliştirmeye önem verilmesi gerektiğini ifade etti. Küçük işletmelerin hali hazırda bulunan pazarlarını korumasını bunun yanında da yeni pazarlar için araştırma yapması gerekli olduğunu söyledi. Elazığ'da bir mermer organize sanayi bölgesini kurmak ve mermer borsasını Elazığ'a taşımak istediklerini kaydetti.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 998 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.