1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Katip Çelebi için harekete geçildi
Katip Çelebi için harekete geçildi

Katip Çelebi için harekete geçildi

Aliağa, Kaymakam, Belediye Başkanı, Ticaret Odası Başkanı, Kent Konseyi, Siyasi Partiler, Sivil toplum örgütleri bir araya geldi, Katip Çelebi Üniversitesi kampüsünün Aliağa'ya kurulması için harekete geçti.

A+A-

Aliağa, Kaymakam, Belediye Başkanı, Ticaret Odası Başkanı, Kent Konseyi, Siyasi Partiler, Sivil toplum örgütleri bir araya geldi, Katip Çelebi Üniversitesi kampüsünün Aliağa'ya kurulması için harekete geçti.
Aliağa'daki kurumlar, üniversitenin rektörü Prof. Dr Galip Akhan'ı ziyaret etti. Kaymakam, Belediye Başkanı, Ticaret Odası Başkanı, Kent Konseyi, Siyasi Partiler, Sivil toplum örgütleri bir araya geldi, Katip Çelebi Üniversitesi kampüsünün Aliağa'ya kurulması için harekete geçti.

"Aliağa İçin Güçbirliği" heyeti, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Galip Akhan'ı ziyaret ederek, Aliağa'nın kurulacak olan Kampüse her türlü desteği vereceğini belirttiler. Yılda 20 milyar dolarlık ticaret hacmi olmasına rağmen üniversite ya da fakültesi olmayan Aliağa, Kâtip Çelebi Üniversitesi için harekete geçti. Kent önderleri ve Kentin Öncü kurumları üniversitenin rektörü Prof. Dr Galip Akhan'ı ziyaret etti.
İzmir'de kurulacak olan Katip Çelebi Üniversitesi için en uygun yerin, İzmir'in Kuzey aksının merkezinde yer alan Sanayi ve ticaret kenti Aliağa olduğu belirtildi. Aliağa'da Kaymakamlık, Belediye, Ticaret Odası, Kent Konseyi, Siyasi Partiler, İl Genel Meclis Üyeleri ve Sivil toplum örgütleri bir araya gelerek "Üniversite için güçbirliği" oluşturdu. Heyet, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr Galip Akhan'ı Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Aliağa Heyeti, Aliağa'nın Türkiye ekonomisini sırtlayan büyük bir sanayi ve ticaret kenti olduğunu, İzmir'in Kuzey aksının merkezinde yer aldığını belirterek Katip Çelebi Üniversitesi'nin Kampüsünün Aliağa'ya kurulmasını istedi.
Üniversite İçin Birlik Ve Beraberlik
Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Eski Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Adalet ve Kalkınma Partisi Aliağa İlçe Başkanı kazım Ulaş, Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, İl Genel Meclis Üyeleri Tarık Uslu ve Muhammet Yılmaz, Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri derneği Başkanı Adem Şimşek'ten oluşan Aliağa heyeti Rektör Prof. Dr Galip Akhan'ı Makamında ziyaret ederek Üniversitesinin kalıcı Kampusunun Aliağa'ya kurulması konusunda bilgi verip destek istediler.
Kaymakam keklik; "Aliağa dinamik ve potansiyeli güçlü bir kent"
Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa'nın Sanayi ve ticaret alanında Türkiye'nin en önemli üç kentinden biri olduğunu ifade ederek, bölgenin kurulacak olan bir üniversiteye her türlü desteği vereceğini ifade etti. Aliağa'nın dinamik ve güçlü potansiyeli olan bir kent olduğunu kaydeden kaymakam Keklik, "Aliağa hem önemli bir sanayi ticaret ve üretim bölgesi, hem de İzmir Metropol kapsamında yer alan bir ilçe. Aliağa Organize Sanayi Bölgesi, Limanlarımız, bölgede kurulu bulunan Sanayi sektörlerinin varlığı, Kampus yerinin Aliağa olarak belirlenmesi halinde hızla büyük bir üniversite eksiksiz olarak hayata geçmiş olur. Aliağa'da 4-5 milyon m2 alan rahatlıkla Üniversite için bulunabilir" dedi.
Başkan Oğuz; "Elimizden geleni yapacağız"
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa Belediyesi olarak kurulacak bir üniversite kampusu için desteğe her zaman hazır olduklarını ifade ederek, "Böyle bir eğitim kurumunun yerleşkesinin ya da çok önemli bir bölümünün Aliağa'da kurulmasına karar verilmesi halinde birlik ve beraberlik içinde elimizden geleni yapacağız." dedi.
Adnan Saka; "Aliağa’daki kurum ve kuruluşlar olarak bizler üniversite rektörlüğümüze ve YÖK'e her türlü desteği vermeye hazırız"
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa'nın Türkiye'nin en büyük Sanayi ve Ticaret bölgelerinden olmasına rağmen yükseköğretim kurumlarına ihtiyaç duyan bir kent olduğunu vurguladı. Kentte yılda 20 Milyar Dolar Ticaret Hacminin gerçekleştiğini ifade eden Saka, Aliağa'nın yüksek öğretim kurumlarına büyük ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, "Katip Çelebi Üniversitesi'nin kurulacağı en uygun yer Aliağa'dır. Üniversitenin kurulması için yeterli potansiyel arazi de mevcuttur. Aliağa Kamuoyu ve bizler bu Üniversiteyi istiyoruz. Aliağa'daki kurum ve kuruluşlar olarak bizler üniversite Rektörlüğümüze ve YÖK'e her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
Sanayinin Eğitimli, Nitelikli Eleman İhtiyacı
Aliağa'daki Sanayi kuruluşlarının eğitim almış, nitelikli eleman ihtiyacı olduğunu ifade eden Saka, "Aliağa'da onlarca Sanayi kuruluşumuz var. Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde 400 parselde Sanayi yatırımları gerçekleşiyor. Ancak bu sanayi sektörlerinde çalışacak nitelikli eleman bulamıyoruz. Bölgemizde kurulacak bir üniversite ya da fakülteler hem eğitim hem de doğrudan sanayide istihdamda önemli bir sinerji yaratabilir. Aliağa'daki Sanayiinin bu eğitim kurumuna ihtiyacı var" dedi.
Aliağa'nın eğitim sağlık gibi toplumsal yaşamı doğrudan ilgilendiren yatırımlarda birlik ve beraberlik içinde kısa sürede başarılı sonuçlar aldığını söyleyen Saka, "Aliağa Devlet Hastanesi binası tamamlandığında içinde hiçbir tıbbi cihaz ve tefrişat yoktu. Dönemin kaymakamı Sayın Emir Osman Bulgurlu ve Rahmetli Belediye Başkanı Süleyman Akbıyıkoğlu ve Ticaret Odamızla birlikte ilçemizdeki tüm kurum ve kuruluşların desteğiyle hastane hiçbir eksiği olmayan, örnek bir sağlık kurumuna dönüştürüldü. Üniversite konusunda da bizler Aliağa'daki tüm ekonomik potansiyeli harekete geçirerek kurulacak olan kampusu kısa sürede eğitim verecek hale getirebiliriz. Bu konudaki irademizi de bu ziyaretimizle ortaya koymak istedik" dedi.
Tansu Kaya; Aliağa Bugüne Kadar Yapılacak Yatırımlara İmkanları Ölçüsünde Katkı Koydu
Aliağa eski belediye başkanı Tansu Kaya da Aliağa'da üniversite için alternatif yerler bulunduğunu ifade ederek, "Aliağa'da Yüzde70-80'i devlete ait 4-5 milyon m2 yer var. Çok engebeli arazi de değil. Şu an Koyundere'ye kadar ihalesi yapılan çevre yolunun bu yıl Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar olan bölümünün de ihalesi yapılacak. Demiryolu bağlantımız da olacak. Aliağa bugüne kadar yapılacak yatırımlara imkanları ölçüsünde katkı koydu. İnşallah Üniversite olursa, bu katkıyı üniversite için de koyar" dedi.
Rektör Akhan; "Aliağa'nın birlik beraberliği etkiledi"
Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Galip Akhan, Aliağa'nın kurum ve kuruluşlarıyla birlik görüntüsünün kendisini etkilediği kaydetti. Rektör Akhan, "Aliağa heyetinin böyle tüm kurum ve kuruluşlarıyla, birlik beraberlik içinde kente üniversite kazandırmak için girişimlerde bulunması fevkalade güzel. Aliağa'nın önemli potansiyelleri bulunan, büyük bir sanayi ve ticaret bölgesi olduğunu biliyorum. Ancak bir kentte, ancak orada yaşayanlar sahip çıkarsa kentin geleceği açık olur. Aliağa heyetinin ziyareti bu anlamda çok önemli." dedi.
Kampüs İçin 2 Milyon M2 Alan
Sağlıklı bir Üniversite Yerleşkesi için 2 milyon m2 alan gerektiğini kaydeden Rektör Akhan, "Bizim hızla eğitime başlamamız için geçici bir yer bulmamız lazım. Bunun için şu an en uygun yer Çiğli'deki Tekel Tütün depoları görünüyor. 5-10 yıl kadar bir süreyle geçici olarak eğitime burada başlayacağız. Üniversite 700 bin m2 alan ve 80-90 bin m2 kapalı alanı var.. Binalarda hiçbir şey yapmadan, içlerinde çelik konstrüksiyonla eğitime hazır hale getirebiliriz. Gecici yerde eğitime başladıktan sonra kalıcı kampus yeri arayışına başlayacağız. Sağlıklı bir yerleşke için 2 milyon m2 alana ihtiyaç var." dedi.
Rektör Akhan; Çiğli'deki Tekel Tütün Depolarında 5 Yıllık Geçici Bir Konuşlanmaya Başlayacağız
Aliağa'nın ekonomik büyüklüğü, potansiyeli ve Sanayileşmesi hakkında bilgi sahibi olduğunu kaydeden Rektör Akhan, "Üniversite olarak Özel sektörle, Sanayicilerle birlikte çalışacağız. Oturan değil, koşan ve eğiten, üreten bir üniversite olacağız. Aliağa'da özellikle Kimya, Metalurji, Gemi İnşaa gibi bölümler çok uygun olabilir. Sanayiye hizmet verecek laboratuarları Aliağa'da kurabiliriz. Bu an Çiğli'deki Tekel Tütün depolarında 5 yıllık geçici bir konuşlanmaya başlayacağız. 5 yıllık bu süreçte de kalıcı yerimizi bulacağız. Aliağa'ya da gelerek daha sık görüşeceğiz." Dedi. Aliağa Heyeti, kentin gelişme potansiyeli, Üniversite için önerilecek yerlerin görülmesi ve Aliağa'nın üniversite kampüsü için nasıl bir kent olduğunun görülmesi için Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Galip Akhan'ı Aliağa'ya davet etti. Rektör Akhan, Aliağa'ya en kısa süre içinde geleceğini sözlerine ekledi.

Virahaber


Bu haber toplam 1133 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.