1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Katılımcı Gemi Mühendisleri” adaylarını açıkladı
“Katılımcı Gemi Mühendisleri” adaylarını açıkladı

“Katılımcı Gemi Mühendisleri” adaylarını açıkladı

Gemi Mühendisleri Odası seçimlerine kısa bir süre kala “Katılımcı Gemi Mühendisleri” Grubu adaylarını açıkladı.

A+A-

GMO’nun yeni yönetiminin belirleneceği seçimler için “Katılımcı Gemi Mühendisleri” adaylarını açıkladı. Burak Acar’ın grup adına yaptığı basın açıklaması şöyle: “Tüm meslektaşları; Katılımcı, bütünleşmiş, toplumsal ve sektörel sorunlara eğilen, kamu yararına hak ve menfaatleri gözeten, ülke, meslek ve meslektaş çıkarlarını ve meslek onurunu gözeten, ödünsüz savunan, siyasi bağlantısı ve diyet borcu olmayan, siyasi bağımlılıklardan ve kaygılardan uzak, tüm siyasi kurum ve oluşumlara eşit uzaklıkta, ele aldığı konulara bilim ve teknolojinin yol göstericiliğinde önyargısız, eleştirel ve yapıcı yaklaşan, mesleki dayanışmanın gücüne inanan ve onu temel alan, emekten ve çalışandan yana, üyelerinin özlük haklarını geliştirmek üzere mücadele eden, aidiyet duygusu yaratan ve güçlendiren, üyesinin özgüvenini ve üretme isteğini artıran, üyelerinin görüş ve düşüncelerini rahat ifade edecekleri ortamları sağlayan, birlikte YÖNETEN, birlikte ÜRETEN ve birlikte PAYLAŞAN, KATILIMCI ve BİRLEŞTİRİCİ bir oda için DAYANIŞMAYA, genel kurul ve seçimlerde destek olmaya, oy çokluğuyla değil, OY BİRLİĞİ ile YÖNETMEK için birlikte hareket etmeye çağırıyoruz”.

Yapılan basın açıklamasında 44. Dönem Genel Kurulu’nda yönetime aday olan Katılımcı Gemi Mühendisleri’nin önerileri ve tespit edilen sorunlara çözüm odaklı yaklaşımları ise şöyle sıralanmış:

Katılımcı Gemi Mühendisleri olarak bir arayan gelen bizler, 60. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Gemi Mühendisleri Odası’nın yeniden üyeleri ile kucaklaşabilmesi vizyonunda öncelikle ele alacağımız konuları ana hatlarıyla aşağıdaki şekilde bilgilerinize sunarız. Değerli meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygı ile duyurur, aşağıda sıralananları gerçekleştirmek amacı ile yürüteceğimiz 2 yıllık ödünsüz mücadelemize, sizlerin de görüş ve önerilerinizle katkı koymasını diler, bu süreçte bizleri yalnız bırakmayarak bu yapılacakların takipçisi ve denetçisi olmanızı bekleriz.

Gemi Mühendisleri Odası'nı; gelin, KATILIMCI bir zihniyetle, AYRIŞMADAN, BÜTÜNLEŞEREK, oy çokluğu ile değil, OY BİRLİĞİ ile yönetelim.

Yönetim Kurulu'na aday olan bizler, bizi destekleyen / desteklemeyen Odamız üyesi binlerle ifade edilen meslektaşımızın ORTAK SESİ olmak üzere yola çıktık. Alacağımız vekaletin ve sorumluluğun bilincindeyiz.

NASIL BİR YÖNETİM?

Toplumsal sorunlara eğilen, kamu yararına hak ve menfaatleri gözeten bir yönetim .

 

  • Ülke, meslek, meslektaş çıkarlarını ve meslek onurunu gözeten, ödünsüz savunan bir yönetim.
  • Meslek etiğine, kurumsal kültür ve geleneklere bağlı, geçmişin mirasına sahip çıkan ve bilgi birikimine değer veren bit yönetim.

 

  • Siyasi bağlantıları ve diyet borcu olmayan, siyasi kaygılar ve siyasi bağımlılıklardan uzak, ister iktidarda, ister muhalefette olsun tüm siyasi kurum ve oluşumlara eşit uzaklıkta, konulara bilim ve tekniğin yol göstericiliğinde önyargısız, eleştirel ama yapıcı yaklaşan bir yönetim.

 

  • İnsanlığın, ülkenin ve kamunun yararını gözeten bir yönetim.

 

  • Fikirlerini özgürce söyleyebilen ve dinletebilen, uzmanlık alanındaki hususlarda düşüncesi ve tutumu merak ve talep edilen bir yönetim.

 

  • Bağımsız, tarafsız, etkin, güçlü, donanımlı, şeffaf, güvenilir, inanılır ve dürüst bir yönetim.

 

  • Gruplaştırıcı, kutuplaştırıcı, bölücü değil, meslek alanında ve meslektaşlar arasında her türlü ayrımcılığa karşı duran, birleştirici, bütünleştirici; birlikte çalışmayı özendiren bir yönetim.

 

  • Kendi dışında oluşturulan kurallara kararlara uyan ve boyun eğen değil ; kural koyucu bir yönetim.

 

  • Üyelerinin ve öğrenci üyelerinin bilgi, görüş ve düşüncelerinden beslenen, buna imkan tanıyan ve özendiren bir yönetim.

 

  • Meslektaşlarının önemli bir bölümünün emekleri ile geçinmeleri ve çalışan konumunda olmaları nedeniyle;  çalışandan, emekten yana bir yönetim.

 

  • Mesleki dayanışmanın gücüne inanan ve onu temel alan, bilgi ve deneyime saygılı, bilgi üreten, bilgi üretimine katkı veren, kendi dışında üretilen bilgiyi ve sektörel gelişmeleri izleyen, yayın ve toplantılar aracılığı ile paylaşan, bu açıdan varlığı ile fark yaratan bir yönetim.

 

  • Eğitim ve istihdam süreçlerinde aktif rol alan, yönlendirici, planlayıcı ve düzenleyici bir yönetim.

 

  • Üniversite-sanayi işbirliğinde köprü görevi üstlenen, mesleki eğitimin kalitesinin yükseltilmesinde aktif ve belirleyici rol alan bir yönetim.

 

  • Üyelerinin mesleki kariyerlerinin geliştirilmesinde yardımcı; GEMİSEM aracılığıyla meslek içi eğitimi sürekli ve düzenli hale getirerek üyelerinin mesleki donanımlarının arttırılmasını ve pekiştirilmesini sağlayan bir yönetim.

 

  • Gemi inşaatı dışındaki deniz teknolojisi, kıyı yapıları, yat tasarımcılığı gibi diğer uzmanlık alanlarında da söz ve karar sahibi olan, bu meslek disiplinlerindeki üyelerinin iş ve çalışma alanlarını da kollayan, gözeten ve geliştirmek üzere gayret gösteren bir yönetim.

 

  • Sadece gemi yapım ve bakım-onarım sektöründe değil, başta gemi yan sanayii olmak üzere denizcilik sektörünün başka alanlarında da belirleyici ve söz sahibi olan, üyelerine bu kesimlerde de iş alanı açabilmek için çaba harcayan bir yönetim.

 

  • Toplumda deniz ve denizcilik kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlayan, örgütsel bağımsızlığından ödün vermeksizin meslek alanındaki kurum ve kuruluşlarla tutarlı ilişkiler kuran bir yönetim.

 

  • TMMOB ve bağlı Odaların ortak çalışmalarına etkin katılan, meslek ve meslektaş çıkarlarını bu alanlarda da koruyan ve kollayan; meslek alanı ile ilgili görüşlerini bilimsel yaklaşımla tutarlı bir biçimde savunan bir yönetim.

 

  • Kendini ülke sınırları içine hapsetmeyen, ülke dışındaki benzer mesleki kuruluşlarla ilişkiler kuran, geliştiren ve ortak çalışmalar yapan bir yönetim.

 

  • Aile ortamı gibi sıcak, içten; aidiyet duygusu yaratan ve güçlendiren; üyesinin özgüvenini ve çalışma, iş yapma isteğini arttıran, üyelerin görüş ve düşüncelerini rahat ifade edebilecekleri ortamları sağlayan bir yönetim.

 

  • Oda-üye kopukluğunu ortadan kaldırarak, birlikte yöneten, birlikte üreten ve birlikte paylaşan KATILIMCI bir yönetim.

 

  • Saygın ve olumlu imajı, vizyonu, misyonu, stratejik plan ve hedefleri olan bir yönetim.
  • Meslektaşlarının denetimine ve eleştirilerine açık, BİRLEŞTİRİCİ bir yönetim.
  •  

KATILIMCI GEMİ MÜHENDİSLERİ Grubu adına, 44. Dönem Genel Kurulu'nda Yönetime aday olan ve aşağıda isimleri bulunan bizler, yukarıda sıraladığımız niteliklerde yönetilen bir Gemi Mühendisleri Odası istiyor ve bunu yeniden yaratmak için teknik bilgimiz, mesleki deneyimimiz ve birlikteliğimizden gelen gücümüz ile çalışacağımızı ve bu amaçla elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimizi tüm üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz ve sizlerden yetki istiyoruz.

ACİL İŞLER

Yukarıda kırmızı çizgilerimiz olarak ortaya koyduğumuz hedeflere ulaşmak için bir yıl boyunca birlikte yürütülecek hazırlık çalışmalarının ürünü olarak Mart-Nisan 2015’de eçimsiz bir Olağan Üstü Genel Kurulda siz değerli üyelerimizin onayına sunmak üzere üzerinde çalışacağımız acil çözüm bekleyen konuları da aşağıdaki şekilde paylaşırız:

 

Kıyı ve Deniz Yapılarına yönelik olarak gerekli mevzuat alt yapısının hazırlığı ve  gerek Odamızın ve gerekse Deniz Teknolojisi Mühendisi üyelerimizin iş ve çalışma alanlarının belirlenmesi etkinliğinin artırılması ile haklarının güvence altına alınması,

 

Benzer şekilde yat tasarımcısı üyelerimizin hak kaybına uğraması riski yaratan gelişme ve girişimlere karşı yürütülecek çalışmalarla Oda’nın etki alanının daraltılmasının önlenmesi ve bunun yanı sıra yat tasarımcısı üyelerimizin hak ve yetkilerinin güvence altına alınması, bu yıldan itibaren “yat tasarımcısı” unvanı ile mezun olmaya başlayacakların mağduriyet yaşamamaları için gerekli hazırlıkların vakit yitirilmeden yapılması,

 

Olası iş kazalarında odamız üyelerinin karşı karşıya kalabilecekleri cezai yaptırımlara yönelik hukuksal desteğin organize ve etkin bir şekilde sağlanmasına yönelik bir programın oluşturulması,

 

Odamızın mekan sorununun, Anadolu yakasındaki ilçe belediyeleri ile kurulacak ilişkilerle çözümlenmeye çalışılması; TMMOB’ye bağlı Odaların İstanbul birimlerini bir araya getirecek bir “Mühendis-Mimar Evi”nin Anadolu yakasında gerçekleştirilmesi için girişimlere başlanması,

 

Odamıza sektörümüzdeki ve TMMOB içerisindeki eski saygın, güçlü ve etkin kimliğinin yeniden kazandırılması,

 

Üye kayıtlarının hızla elden geçirilerek özellikle adres ve diğer iletişim bilgilerinin güncellenmesi, üyelerin yenilenen iş ve çalışma adreslerine göre Odamızın Merkez, şube ve il-ilçe temsilciliklerinden oluşan örgüt yapısının yeniden gözden geçirilmesi; yeni örgüt birimleri ihtiyaçlarının tespiti, yenilerinin kurulması, mevcutların geliştirilmesi için gerekli alt yapı ve bütçe hazırlıklarının tamamlanması ve mevcut şube ve temsilciliklerin etkinliğinin arttırılması suretiyle üyelerine daha hızlı ve etkin erişim yollarının oluşturulması,

 

Türk Loydu Vakfı ile GMO arasında var olan ilişki ve bağların, mesleğimizin, meslek topluluğumuzun ve meslek örgütümüzün ağırlığını, etkisini, gücünü en küçük ölçüde dahi azaltmadan, yeniden tanımlanması ve geliştirilmesi ile her iki kurumun da zarar görmesine yol açan sakıncaların giderilmesi; kuruluşların birbirlerine güç katacakları katkı sağlayacakları dönüşümlerin gerçekleştirilmesi,

 

Ülkemizin ve mesleğimizin geleceğini şekillendirecek olan öğrenci meslektaşlarımız için uygun gelişim ve katılım programlarının hazırlanarak hayata geçirilmesi; staj ihtiyacının ve “değişim programı” taleplerinin karşılanmasında destek olunması,

 

Çalıştıkları kurumlarda; ücret alamayan, özlük hakları gaspedilerek işten çıkartılan tüm üyelerimiz için hukuksal desteğin geçmişte olduğu gibi organize ve etkin bir şekilde sağlanması,

 

Alınan tüm Yönetim Kurulu kararlarının ve toplantı gündemlerinin sosyal medya yoluyla tüm üyelere açık hale getirilmesi; şeffaf, denetlenebilir bir yönetim anlayışının oluşturulması,

 

İş sağlığı ve güvenliği konusundaki çalışmalarda tüm sektörlere örnek ve önder olunması,

 

Üyelerin, öğrencilerin, işsiz ve iş arayan meslektaşların öneri ve katılımlarına açık olunması; işsizlik sorununun çözümü için başta üniversiteler ve YÖK nezdinde girişimlerle üniversite kontenjanlarının ihtiyaçtan fazla artırılmaması için çaba harcamak olmak üzere her türlü çaba ve girişimde bulunulması,

 

Gemi mühendislerinin meslekî vasıflarının ve uzmanlıklarının arttırılması, meslek alanımızdaki gelişme ve yeniliklere bağlı olarak üyelerimizin mesleki bilgilerini yenileyebilmeleri, becerilerini geliştirebilmeleri için meslek içi eğitim konusunun öncelikli olarak ele alınması; mevcut iş alanlarının mecralarının sağlamlaştırılması ve uluslararası piyasada da kurulacak ilişkiler sayesinde genişletilmesi ve geliştirilmesi,

 

RINA (Royal Institute of Naval Architects), CEMT (Confederation of European Maritime Technology Societies), STG (Schiffbau Technische Gesellschaft) ve “IMO Naval Architectural Group” ile geçmişte başlatılmış ilişkilerin canlandırılıp geliştirilmesi ve bu kapsamda IMO Naval Architectural Group çalışmalarına GMO olarak katılım sağlanması ve CEMT’in önümüzdeki yıllarda yapılacak Genel Kurul toplantılarından birinin Türkiye’ye alınması için çaba sarfedilmesi,

 

TMMOB ile SGK arasında imzalanan protokol ile TMMOB tarafından her yıl belirlenen “asgari ücret” konusunda aktif çalışma yürütülmesi, farklı çalışma alanlarını kapsayacak bir “Gemi mühendisi asgari ücreti”nin belirlenmesi için TMMOB nezdinde girişimde bulunulması; belirlenen asgari ücretin uygulamasının özenle izlenmesi,

 

Gemi mühendislerinin mesleki ve özlük haklarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için çalışmalar ve girişimler yapılması.

 

Tüm Meslektaşlarımız ve kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Katılımcı gemi mühendisleri grubunun adayları ise şöyle:

Yönetim Kurulu Asil

  1. Burak Acar
  2. Ferhat Acuner
  3. Elif Akal
  4. Sinem Dedetaş
  5. Ahmet Dalyan
  6. Davut Kul
  7. Alper Şal

Yönetim Kurulu Yedek

  1. Itri Teymur
  2. Gürsel Yıldız
  3. Süleyman Özdemir
  4. Erinç Korkmaz
  5. Rasim Yılmaz
  6. Nihat Uğur
  7. Yener Demirci

Not: Yönetim Kurulu aday listeleri Oda sicil numaralarına göre sıralanmıştır.

Onur Kurulu Asil

  1. Mustafa İnsel
  2. Yaşar Güven
  3. Öner Şaylan
  4. Mehmet Taylan
  5. Sabri Gökhan

Onur Kurulu Yedek

  1. Hür Fırtına
  2. Ercan Özokutucu
  3. Sertaç Aydemir
  4. Ümit Ülgen
  5. Ozan Bektaş

Yüksek Onur Kurulu Adayı

Metin Koncavar

TMMOB Yönetim Kurulu

Barış Dedetaş

Zuhal Can

Alper Şal

 

TMMOB Denetleme Kurulu

Tansel Timur

 

Denetleme Kurulu Asil

İsmail Bayer

Mehtap Özdemir

Ozan Yurdugül

 

Denetleme Kurulu Yedek

Yalçın Ünsan

Ertekin Bayraktarkatal

Mustafa Karaman

 

TÜRK LOYDU

ERCÜMENT KAFALI

ŞEVKİ BAKIRCI

BARIŞ DEDETAŞ

COŞAR BÜYÜKDIGAN

COŞKUN ÖZCAN

METİN KONCAVAR

LÜTFÜ SAVAŞKAN

İSMAİL YALÇIN

KAAN TUNÇELLİ

ZUHAL CAN

HAKAN AKYILDIZ

YENER TOHUMAT

BÜLENT HÜSEYİNOĞLU

BİNNUR O'CONNOR

HASAN TONAK

MURAT ÖZBULUT

FATİH GÜNAY

CEMAL BULUT

SERKAN GÜRKAN

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nın çoğunluksuz olarak 19-20 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleşecek 44. Genel Kurul’u kapsamında 20 Nisan 2014 tarihinde yapılacak seçimler Piri Reis İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilecek.

1-010.jpg2-009.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 3388 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.