1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Karadeniz için Yenilikçi Mavi Ekonomi: Kapasite Geliştirme Çalıştayı İTÜ'de Gerçekleşecek
Karadeniz için Yenilikçi Mavi Ekonomi: Kapasite Geliştirme Çalıştayı İTÜ'de Gerçekleşecek

Karadeniz için Yenilikçi Mavi Ekonomi: Kapasite Geliştirme Çalıştayı İTÜ'de Gerçekleşecek

Avrupa Birliği Ufuk 2020 Programı kapsamında desteklenen “Karadeniz için Optimum ve Açık Araştırma Desteği Geliştirme" (H2020 DOORS) projesi çerçevesinde düzenlenen etkinlik, Türkiye'deki ikinci Karşılıklı Mobilizasyon Öğrenme Çalıştayı olacak.

A+A-

DOORS projesi, Karadeniz'in ekosistem özelliklerini daha iyi anlamak için bilimsel altyapı sağlamak, Mavi Büyüme ve girişimcilerin gelişimini desteklemek için çerçeve oluşturmak ve politika değişikliği hakkında bilgi sağlamak amacı taşımaktadır. Projenin ana hedeflerinden biri, Karadeniz'in fiziksel, kimyasal ve biyolojik parametrelerini kapsayan, kanıta dayalı bir bilgi platformu olan Sistemlerin Sistemi (SoS) adlı platformu geliştirmektir. Bu platform, çeşitli Avrupa Birliği destekli projelerle elde edilen verileri entegre ederek standartlaştırılmış bir gözlem, izleme ve modelleme platformu sunmaktadır. Daha fazla bilgi için DOORS proje web sayfasını (https://www.doorsblacksea.eu/) ve SoS web sayfasını (https://doors.viewer.brockmann-consult.de/) ziyaret edebilirsiniz.

Çalıştayda, Karadeniz kıyı ülkelerindeki paydaşlar ve son kullanıcılarla birlikte, SoS platformunun veri erişimi ve kullanımı hakkında bilgilendirme yapılacak ve denizcilik sektörlerinin ihtiyaçlarına göre platformun ortaklaşa tasarlanması hedeflenecektir. Katılımcılar karar vericiler, deniz gözlem ürünleri ve hizmetleri kullanıcıları, bilim ve iş dünyası toplulukları ve Karadeniz kıyı ülkeleri sivil toplum kuruluşlarından oluşacaktır.

Katılımcıların kişisel bilgisayarlarını getirerek sistemi çevrimiçi kullanma imkanı olacaktır. Organizasyon planlamasına katkıda bulunmak için, katılım durumunuzu 6 Eylül 2024 mesai bitimine kadar [email protected] adresine e-posta ile bildirmeniz önemle rica olunur.

 

Vira Haber 

Bu haber toplam 1031 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.