1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kabotaj mı, sabotaj mı?
Kabotaj mı, sabotaj mı?

Kabotaj mı, sabotaj mı?

1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı’nın 89. yılı skandallarla ‘kutlandı’.

A+A-

1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı’nın 89. yılı skandallarla ‘kutlandı’. Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa’nın anıtı önünde her yıl düzenlenen tören, bu yıl da aynı yerde yapıldı. Bayram için aylar öncesinden İstanbul Valiliği koordinasyonunda, İstanbul Liman Başkanlığı bünyesinde, STK’ların ve belediye yetkililerinin katıldığı bir hazırlık çalışması yapılır. Bu sene de öyle oldu. En azından öyle düşündük. Özellikle Çanakkale Deniz Savaşı’nın 100. Yılı nedeniyle daha görkemli olması gereken törende tam bir skandallar silsilesi yaşandı.

Beşiktaş Belediyesi skandalın baş aktörü

Törenin başlama saati olan saat 10 buçuk sularında, denizcilik sektörünün birçok sivil toplum kuruluşu yetkilisi meydanda hazır bulundukları sırada gözlerine inanamadılar. Törenin yapılacağı alanda Beşiktaş Belediyesi tarafından tören meydanında kurulmuş devasa iftar çadırı bütün tören alanını kaplamış durumdaydı. Hazırlık görevini üstüne alan Beşiktaş Belediyesi’nin hiçbir hazırlık yapmadığını gören denizci sivil toplum kuruluşları bu duruma tepki gösterdiler. Bir süre sonra tören alanına korumalarıyla gelen Beşiktaş Belediye Başkanı  Av. Murat Hazinedar tepkilerle karşılaştı. Deniz Kültürü Derneği Başkanı Hakkı Şen ile tartışan Hazinedar, “Benim Kabotaj töreninden üç gün önce haberim oldu” diyerek, büyük bir cahilliğin de altına imza attı. Deniz Kültür Derneği Başkanı Hakkı Şen, bu durumun spontane gelişen bir proje olmadığını, her yıl 1 Temmuz’da Kabotaj Bayramı’nın kutlandığını, bu skandala neden sebep olduğunu sorması üzerine, seneye çok güzel yapacağız, bu duruma bende üzüldüm gibi safsatalarla kendini savunmaya çalıştı.

dsc_1815-001.jpg

Saygıda kusur

Törenin başlaması ile birlikte skandalın ikinci perdesi aralandı; İstiklal Marşı okunmadı ve ölen denizcilerin anısına saygı duruşu yapılmadı. Barbaros’un anıtına konulması gereken çelenkler ise duvar diplerinde sahipsiz her biri bir yerde duruyordu. Bu kadar skandala sebep olan Beşiktaş Belediye Başkanı’nın, basını görünce hiçbir şey olmamışçasına basına demeç vermeye devam etmesi katılımcılar tarafından tepki ile karşılandı.

 

dsc_1838.jpgdsc_1904.jpg

Bebekliler savunmada

Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Boğazı’na yapılması düşünülen Tekne Park Projesi, İstanbulluları çileden çıkardı. Dünyanın en dar ve en tehlikeli suyolu olan Boğazlar, hiçbir kural tanımayan İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin halkın tepkilerini dikkate almadan marina park projelerinde ısrar etmesi, İstanbul halkını kendini savunmaya zorladı. Özellikle Bebek’te yapılması düşünülen Marina Park Projesi’nden dolayı, Bebek halkı her yerde eylem başlatmıştı. Kabotaj Bayramı’nda da, Beşiktaş Belediyesi’nin engellemelerine rağmen pankart açıp, katılımcılara bilgilendirme broşürleri dağıttılar.

dsc_1884.jpg

dsc_1923.jpg

Hazinedar'dan hazin bir kabotaj vakası

Musatafa Sarıgül kontenjanından Beşiktaş Belediye Başkanlığı’na getirilen Av. Murat Hazinedar göreve geldiğinden beri skandalların önü arkası kesilmiyor. Önce esnafı çileden çıkaran Hazinedar, son olarak Kabotaj Bayramı’nın da iftar çadırı yüzünden daracık bir alana sıkışmasına sebep olması nedeniyle Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atmış oldu. Özellikle Beşiktaş’ta, Abbasağa Parkı, Maçka Demokrasi Parkı, Bebek Parkı, Ulus Parkı, Sanatçılar Parkı gibi devasa parkların olmasına rağmen, bu tip hayır işlerini reklam amaçlı kullanması da katılımcılar tarafından dile getirildi. Gerçi kendilerinin Abbasağa Parkı’na dozerlerle girerek bir çay bahçesi yapma isteği göz önünde bulundurulursa durumu yadırgamamak gerekir.

dsc_1909.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2094 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.