1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Japonya’ya alternatif olacaklar
Japonya’ya alternatif olacaklar

Japonya’ya alternatif olacaklar

Japonya’da oluşan radyasyon paniği sonrası Türkiye’deki balık yetiştiricileri Japonya’ya alternatif olmak için kolları sıvadılar.

A+A-

Japonya’da oluşan radyasyon paniği sonrası Türkiye’deki balık yetiştiricileri Japonya’ya alternatif olmak için kolları sıvadılar. Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği 2010 yılı Genel Kurulu öncesi konuşan birlik başkanı Faruk Coşkun, Japonya’daki radyoysan tehlikesi nedeniyle dünyadaki balık arzında yaşanabilecek daralmayı doldurmak için hazırlandıklarını anlattı.

Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği 2010 yılı Genel Kurulu Fethiye’de gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretimi Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Cevdet Akdeniz, Daire Başkanı Erkan Gözgözoğlu, Şube Müdürü Mehmet Nuri Yılmaz ve diğer yetkililer katıldı. Toplantıda ilk olarak söz alan Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Başkanı Faruk Coşkun, Japonya’da yaşanan felaket sonucu değişik bölgelerinde radyasyon tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirterek başladığı konuşmasında, “Uzakdoğu ülkelerinde kişi başı 70 kilodan fazla balık tüketilmektedir. Buradaki insanların temel gıdası balıktır. Japonya’daki bu felakete bir insan olarak çok üzülüyorum ama oluşan bu radyasyon paniği hem insani açıdan Asya’daki kardeşlerimizin balık ihtiyacını karşılamaya hem de ekonomik açıdan Avrupa pazarındaki payımızı yükseltmeye ve dünya pazarında söz sahibi olmamıza vesile olacağı kanısındayım” dedi.

Daha sonra konuşan Muğla İl Tarım Müdürü Ahmet Dallı da konuşmasında, “Balık yetiştiriciliğinde Muğla, ülkemizde yüzde 60’lık bir paya sahiptir. Hem alabalık hem de deniz balıkları konusu üretim yapan tesislere Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından önemli ödenekler aktarılmıştır” diye konuştu. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretimi Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Cevdet Akdeniz konuşmasında, “Ülkemiz şu anda Avrupa Birliği ülkeleri arasında alabalık üretiminde birinci, çipura ve levrek üretiminde ise ikinci sırada yer almaktadır. Su ürünleri sektörünün yıllık gelişme oranı yüzde 16 dolaylarındadır. Ülkemizin gelişme oranı ile karşılaştırıldığında sektörümüzün çok hızlı bir şekilde geliştiği görülecektir” dedi.

1.20110401095718.jpg

Haberoku

Bu haber toplam 1346 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.