İTÜ DF’nin Gurur Günü
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesinden 2010-2011 akademik yılında mezun olan 102 öğrenci törenle diplomalarını aldı.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesinden 2010-2011 akademik yılında mezun olan 102 öğrenci törenle diplomalarını aldı.
Fakültenin Tuzla Yerleşkesinde, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakılmasıyla başlayan törende konuşan Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Türk deniz taşımacılığının üst düzey insan gücü gereksinimini karşılamaya yönelik ilk eğitim öğretim kurumu olan bugünkü İTÜ Denizcilik Fakültesinin, 1884'ten bu yana değişik isimler altında hizmet verdiğini belirtti.
Kalifiye Eğitim
Naiboğlu, Denizcilik Müsteşarlığı olarak, denizcilik eğitimine çok önem verdiklerini vurgulayarak, deniz emniyetinin geliştirilmesinin kalifiye denizcilerin denizlerde olmasından geçtiğini bildiklerini kaydetti.
Müsteşar Naiboğlu, mezunlara şöyle seslendi: "İTÜ Denizcilik Fakültesinden mezun olan genç zabitler, deniz ticaret filosunda Türk bayrağını dünya denizlerinde dalgalandıracak, gemilerini en emniyetli şekilde yönetecek, sadece filomuzun değil tüm dünya denizlerinde deniz emniyetine katkıda bulunacaklardır. Gelişen teknolojiyle birlikte denizcilik sektöründe daha iyi yetişmiş ve donanımlı insan gücüne ihtiyaç her zaman olduğundan daha fazla artmıştır. Bu ihtiyacı karşılayacak olan sizlersiniz. Türk bayrağının dalgalandığı bir gemide görev yapmak sadece teknik bir iş değil, ayrıca onur verici ve yüksek sorumluluk isteyen bir görevdir."
DTO’ya Sitem
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin de dünyada üniversiteleri sıralayan kurum ve şirketlerin, üniversitelerin dünya sıralamasındaki yerini gösteren sonuçları her yıl dünyayla paylaştığını dile getirdi. Şahin, geçen yıl bir İngiliz şirketinin yaptığı araştırmaya göre, İTÜ'nün mühendislik ve teknolojide dünyada 129'uncu sıraya oturduğunu, Türkiye'de de birinci sırada olduğunu kaydetti.
İTÜ Rektöü Şahin konuşmasında Deniz Ticaret Odası’na da gönderme yaparak sitemde bulundu. DTO’nun sadece bir üniversitenin odası olmadığını ve tüm Türkiye’nin olduğunu ifade eden Şahin, “.İstanbul Teknik Üniversitesi hiçbir üniversiteye düşman gözüyle bakmamıştır. Tam tersi bizden başarılı olmalarını isteriz ki bizde onları geçmek için başarılı olmaya çalışırız. Deniz Ticaret Odası bütçesinin yüzde 20’sini eğitime ayırıyordu. Bunu yüzde 50 oranına çıkardı. Deniz Ticaret Odası’nın tüm üniversiteleri kucaklaması gerekiyor. Kendi üniversitelerine ayrıcalık tanıyabilirler. Ancak bugün varlıklarını borçlu oldukları, kendilerini yetiştiren bu üniversiteyi unutmasınlar. "şeklinde konuştu.
Şahin, sözlerine "Siz dışarda Türk bayrağını dünya denizlerinde dalgalandırırken üniversitemiz ve ülkemiz adına önemli projelere imza atarken biz de İTÜ olarak öncü ve girişimci olmaya, bu ülkeye değer katmaya devam edeceğiz. İTÜ, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden yürümekten asla vazgeçmeyecektir" diyerek son verdi.
İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Gürel de fakültenin genel hedeflerine işaret ederek, "Çok kaliteli gemi adamları yetiştirmek, onların ilerde lider ve yönetici konumuna gelecek gelişimlerini sağlamak kadar, ülkemize denizcilikte araştırma, geliştirme yapabilme kapasitesine sahip mezunlar yetiştirmek amacımızdır" dedi.
Konuşmaların ardından Rektör Şahin, Müsteşar Naiboğlu'na günün anısına plaket verdi.
Fakülteyi birincilikle bitiren Yunus Emre Şenol'un yaş kütüğüne anı plaketi çakmasının ardından mezun öğrenciler diplomalarını aldı. Öğrenciler, denize atlayarak mezuniyetlerini kutladı.
Virahaber
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.