1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İTÜ Denizcilik Fakültesi 130. Geleneksel Balık Günü coşkuyla kutlandı
İTÜ Denizcilik Fakültesi 130. Geleneksel Balık Günü coşkuyla kutlandı

İTÜ Denizcilik Fakültesi 130. Geleneksel Balık Günü coşkuyla kutlandı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi 130. Geleneksel Balık Günü, sektör temsilcileri ve mezunların katılımıyla İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

A+A-

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği ve İTÜ Denizcilik Fakültesi işbirliği ile düzenlenen Geleneksel Balık Günü’ne Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Kaptan Özkan Poyraz da katıldı.

“IMO’NUN EN AZ 10 ÜYESİ İTÜ MEZUNU”

 İTÜ Denizcilik Fakültesi mezunlarının IMO’da kural takip eden değil, kural yazan bir ekibin içerisinde olduklarını ifade eden Poyraz “Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin çok daha önemli bir yeri var. Bunun temel sebebi bu fakültenin her bir bölümünden mezun olacak olan herkesin Türk ulaştırma ve denizcilik sektörünün beklentilerini karşılayacak ve hepsinden önemlisi denizlerimizde hak ve menfaatlerimizin savunmasını oluşturabilecek bireyler olarak mezun olmalarıdır. Bu fakülteden mezun olan arkadaşlarımız bugün IMO’da kural takip eden değil, kural yazan bir ekibin içerisindedir. Bugün buraya Londra’dan geldim ve konsey toplantısında uluslararası denizcilik örgütünün en az 10 üyesinin bu fakültenin mezunları olduklarını gördüğümde büyük gurur duydum. Denizin dalgaları ile iyi geçinmek için denizcilik eğitiminin 5 temel koşulunun yerine getirilmesi lazım. Bunların başında öncelikle iyi bir İngilizce , yeterli müfredat teknolojik eğitim ve basılı öğretim elemanlarının kullanıldığı bir eğitim yuvasının varlığı, ki burası da İTÜ olarak burada, üçüncüsü denizde durumsal farkındalığa ve bununla birlikte zinde bir akıl ve vücuda sahip olabilmek ve son olarak yeterlilik.  Yeterlilik bilgi ve tecrübenin davranış biçimiyle çarpılmasıdır ve bilgi, beceri, davranış ve duruş biçimi kazandıran bir üniversite olmak çok önemlidir. Bunu bu üniversite sağlamaktadır” dedi.

DENİZCİLİK EĞİTİMİNDEKİ ORTA VE UZUN VADELİ PROJELER

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın denizcilik eğitimi alanında orta ve uzun vadeli projelerinden de bahseden Poyraz konuşmasının devamında  “Bakanlığımızın denizcilik eğitimindeki çalışmaları; denizcilik eğitimini ve belgelendirme süreçlerini STCW 2010 Manila Konvansiyonu’na uygun hale getirmek, MLV Konvasiyonu’na gemi ergonomisi ve gemiadamlarının hakları yönünden tam uyum sağlamak, onlie gemiadamları sınav sistemlerinin soru bankalarını derinleştirerek ölçme ve değerlendirme sistemimizi geliştirmek, EMSA ve IMO denetimlerinden başarıyla geççmek, staj sorunun getirdiği problemleri hafifletmek, eğitim sınav yönergesini STCW’den ödün vermeden, Türkiye’nin şartlarını da göz önüne alarak yeniden düzenlemek şeklinde özetlenebilir.” ifadelerini kullandı.

“İTÜ, AR-GE GÜCÜNÜ KANITLAMIŞTIR”

Geleneksel Balık Günü’nün açılış konuşmasını yapan İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler “Bugün fakültemizin kuruluşunu temsil eden  130. Balık Günümüzü kutluyoruz. Özellikle bugünü anlamlı kılan 40. 50 ve 60 yıllık mezunlarımızı tebrik ederim. Fakültemiz özellikle son yıllarda, üst üste aldığı projelerle birlikte Ar-Ge gücünü kanıtlamıştır. Birçok ulusal ve uluslar arası kongreye imza attık. Tüm mezunlarıza verdikleri maddi ve manevi desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ÖNEMİ DAHA İYİ ANLAŞILMALI”

Konuşmasında İTÜ DEFAMED olarak sivil toplum kuruluşlarına verdikleri önemin altını çizen İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Baybora Yıldırım “Geleneksel organizasyonların başında gelen rakamın büyüklüğü, camianın ne kadar büyük ve köklü bir camia olduğunun en önemli kanıtıdır. Bizim Balık Günü’müzün başında yer alan 130 sayısı da bu konuda gösterilebilecek en iyi örneklerden biridir.Böyle büyük organizasyonların arkasında güçlü sivil toplum kuruluşlarının desteği vardır ve camialar bu desteklerle daha da güçlenirler. Özellikle son iki yılda ülkemizde yaşanan olaylar neticesinde sivil toplum kuruluşlarının öneminin her birey tarafından daha da çok idrak edildiği yadsınamaz bir gerçek iken; bizlere düşen en önemli görev, camiamıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza dört elle sarılarak sahip çıkmak, cemiyetimizi maddi ve manevi olarak güçlendirmektir.” ifadelerine yer verdi.

Mezunlar adına kürüsye gelen 40. Yıl Mezunu Erkan Dereli, üç kişiye özel teşekkürlerini belirtmek istediğini ifade ederek başladığı konuşmasında şunları kaydetti: “Öncelikle İTÜ Rektörü Mehmet Karaca’ya teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Tüm mezunlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız ile rektörümüzün de desteğiyle çözüm odaklı ve istişare ederek çalışmalarımızı sürdürdük. Yalnız sayın rektörümüzden 2 arzım olacak. Öncelikle fakülteyi kazanan öğrencilerimiz, hazırlık sınıfında gördükleri İngilizce eğitimlerini Maçka Kampüsü’nde alıyor. Oysa fakültemizi tercih eden öğrencilerin ilk günden itibaren gemicilik örf, adet ve geleneklerini öğrenebilmeleri ve üst sınıflarla bütünleşebilmeleri için yabancı dil sınıfının da burada okutulması gerekir. İkinci arzım ise Sakız Adası’yla ilgili. Buradaki eğitimde, araştırma, geliştirme, spor, dinlence tesislerinin yapılması milletimize büyük katkı sağlayacaktır, bunu da buradan belirtmek isterim.” dedi.

gaerl.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1419 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.