“İş güvenliğinde küçük bir detay, hayat kurtarır”
Türkiye’nin en eski özel tersanelerinden Hidrodinamik Tersanesi, İş Sağlığı ve Güvenliği haftası kapsamında ‘Bir Detay Fark Yaratır, Bir Fark Hayat Kurtarır’ sloganı ile bir dizi etkinlikler düzenledi.
Uluslararası çapta gemi inşa, tamir ve dönüşüm hizmeti veren köklü kuruluşlardan Hidrodinamik Tersanesi’nin Genel Müdürü Cengiz Kasap, tersane içerisinde oluşabilecek kaza ve yaralanma vakalarının azaltılması veya önlenmesi için kişisel koruyucu ekipmanların kullanılmasına ve güvenli çalışma şartları için gereken eğitim ve sağlık kontrollerinin yapılmasına büyük önem verdiklerini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:
“Sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışma imkânı sağlanması çalışanların en temel hakları arasında yer alıyor. Günümüzde sanayi kuruluşlarının gelişmişlik ve liderlik göstergelerinden belki de en önemlisi çalışanlarına bu güvenli çalışma ortamları sunması. Tüm iş süreçlerimizde en kıymetli kaynağımız olan çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği için yüksek ‘Hidrodinamik Standartları’ oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. İş güvenliğinde küçücük bir detay, bir hayat kurtarır. ‘Bir detay fark yaratır, bir fark hayat kurtarır’ sloganı ile kalite, çevre, iş sağlığı ve güvenliği yönetimine dair şartların uygulanması ve sürekli geliştirilmesi konusunda üzerimize düşen sorumluluklarımızın farkındayız. İş Sağlığı ve Güvenliği haftası kapsamında Hidrodinamik Tersanesi olarak, sahamızın en merkezi bölgesinde kurduğumuz çadırda 9 ve 10 Mayıs tarihlerinde tehlike bildiriminin önemini vurgulamak amacıyla bir etkinlik düzenledik. Çalışanların katılımını arttırmak amacıyla da tehlike bildirimi yapan çalışanlarımıza kişisel koruyucu donanım hediye ettik. Tehlike Bildirimi Etkinliğinin yanı sıra A sınıfı yangın söndürme eğitimi ve tatbikatı ve ilk yardım eğitimlerini de gerçekleştirdik.”
Sürekli denetim gerektiren en riskli iş kollarından biri olan ağır sanayide yaşanan iş kazalarının diğer sektörlere oranla daha sık yaşanabildiğine dikkat çeken Cengiz Kasap, “alınacak tedbirlerle riskleri ortadan kaldırmak mümkün olmasa da, en az seviyeye indirmemiz mümkün” diyerek şu bilgileri verdi:
“Ülkemizde tüm bu konulara dikkat çekmek için 1987 yılından bu yana her yıl 4-10 Mayıs tarihleri iş sağlığı ve güvenliğine "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" olarak kutlanıyor. 2012 Haziran ayında yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile iş kazalarını önlemek amacıyla işverenlere sorumluluklar yüklenmiştir. İşveren, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü. Mesleki risklerin önlenmesi için çalışmalar yapması zorunlu hale getirilmiştir. Yeterli bilgi ve talimat verilenler dışındaki çalışanların hayati ve özel tehlike bulunan yerlere girmemesi için gerekli tedbirleri almakla yükümlü. Aksi duruma, u yükümlülükleri yerine getirmeyen işverenler hakkında kanunda belirtilen idari para cezaları ve iş durdurma cezası da yürürlüğe konmuştur.”
Vira Haber
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.