1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Hindistan tanker limanlarını genişletiyor
Hindistan tanker limanlarını genişletiyor

Hindistan tanker limanlarını genişletiyor

Hindistan hükümeti dünya ekonomi pazarına ayak uydurmak için mevcut limanlarını genişletme projelerine başladı. Kandla Limanı yeni bir iskele ve yeni yakıt tesisi için imtiyaz sözleşmesi imzaladı.

A+A-

Hindistan hükümeti dünya ekonomi pazarına ayak uydurmak için mevcut limanlarını genişletme projelerine başladı. Projenin bir parçası olarak Kandla Limanı yeni bir iskele ve yeni yakıt tesisi için imtiyaz sözleşmesi imzaladı. Projede belirlenen yeni iskele ve yakıt terminali yılda 4 milyon ton yakıt kapasitesiyle çalışacak.

İmtiyaz sözleşmesi gereğince kapasitesiye ek modernizasyon projeleri için toplam ayrılan yatırım fonu 75.700.000 $ civarındadır. Denizcilik Bakanı G.K. Vasan: “Hindistan hükümeti artan denizcilik altyapı talebini karşılamak için ve özel yatırımların gerçekleştirilmesi için yatırımcılara baskıda bulunuluyor “dedi.

Planlanan yakıt tesisi projesi limana gelecek olan tankerler ve sıvı kargo yük taşıyan gemiler için önemli bir hedef liman niteliğinde olacak. Liman yetkililerinin raporlarına göre taşınan yük kapasitesinde artma, yükleme boşlatma operasyon sürelerinde azalma bekleniyor. Böylece hedeflenen sürede yakıt operasyonları kolayca gerçekleştirilebilecek.

Yakıt ve sıvı yanıcı yüklerin elleçlenmesinde atılım planlayan Hindistan limanları, büyük bir tedarikçi liman kapasitesine sahip olduğunu dünya piyasasına bu yatırımlarla bildirdi.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1006 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.