1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hedef 300 milyon dolar
Hedef 300 milyon dolar

Hedef 300 milyon dolar

Kenan Torlak, Otto Sea Line Halıları markasıyla kruvaziyer gemilerinin tüm halı donatımlarına talip olduklarını dile getirdi. Hedeflerinin 2015 yılına kadar dünyada yüzde 10 pazar payına ulaşmak olduğunu açıkladı.

A+A-

Kenan Torlak, Otto Sea Line Halı markasıyla kruvaziyer gemilerinin tüm halı donatımlarına talip olduklarını dile getirdi. Hedeflerinin 2015 yılına kadar dünyada yüzde 10 pazar payına ulaşmak olduğunu açıklayan Torlak, 2023 yılında 300 milyon dolar ciro hedeflediklerinin altını çizdi. Fotoğraf kalitesinde desenlerle geminin içindeki her şeyin halılara döşenebileceğini söyleyen Torlak, “Döşenen halının üzerine ışıklarla desen verilebiliyor. Yaratıcılıkta sınır yok. Çok canlı ve gerçekçi görünen desenleri müthiş bir teknikle üreterek gemideki tüm alanlarda kullanabiliyoruz” dedi.

Çerkezköy'deki fabrikada son teknolojiyle üretilecek halılarla ilgili projeyi uzun zamandır hayata geçirmek için çalıştığının ifade eden Kenan Torlak şunları söyledi: “Ben hep Türkiye’nin kruvaziyer gemilerinde neler yapabiliriz, neler satabiliriz diye düşünürdüm. Kısmet bugüneymiş. Tasarımı yapılmış fotoğraf kalitesinde çalışmalar. Halı deseni dışında bire bir halının üzerine basılan fotoğraf uygulaması da var. Halıdan başlayarak kruvaziyer gemilerine Türkiye’den kolaylıkla satılabilecek çok değerli on binlerce hatta yüzbinlerce ürün bulunduğunu biliyorum. O bakımdan Türkiye’de yeni bir pencere açıldığını düşünüyorum.”

Yurt dışındaki önemli fuarlara katılma konusunda hazırlıklara başladıklarını belirten Torlak, önümüzdeki yılın mart ayında Miami’de yapılacak fuara daha güçlü gidebilmek için tekstil ürünleri üzerine araştırma yaptıklarını söyledi. Torlak, şöyle devam etti: “Fiyat konusunda Uzakdoğu ya da farklı ülkelerle nasıl baş edeceğimizi düşünüyoruz. Eğer planladıklarımızı başarabilirsek hükümetten teşvik istemekten çekinmeyiz. Çünkü bu sektör tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük ve fırsatlarla dolu. Biz de hala öğrenmeye devam ediyoruz. Sadece halı değil, gemide kullanılan yastık, çarşaf , yatak örtüsü gibi bir çok ürün bulunuyor. Bunları satmanın yanında montajını yapmak da önemli.”

Tersaneyi çocuklarına devrettikten sonra yepyeni bir heyecanla bu sektöre girdiğini anlatan Torlak, sözlerini şöyle noktaladı: “Türkiye’de sanayici olmak zor iş. Yeni işimiz ise öyle değil. Fazla riski olmayan bir iş. Hatta bana göre sıfır risk, ne paranız batar ne malınıza bir şey olur. Gemilerde halı kaplanacak çok fazla alan var, koridorlar, kamaralar. Bunların boyutlarında belirli bir standart oluştu. Sanayide verilen zahmetin yüzde 1’i bile olmadan, çok daha fazla kazanç sağlanabilir.”

virahaber.com

Bu haber toplam 1134 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.