1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Hayata küsmedi, olimpiyatlara kulaç attı
Hayata küsmedi, olimpiyatlara kulaç attı

Hayata küsmedi, olimpiyatlara kulaç attı

Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı'ndaki 4 sporcudan biri olan Alper Ceylantepe, 2012 Londra Paralimpik Oyunları için kampa girdi.

A+A-

Londra Paralimpik Oyunları öncesinde Trabzon'da kampa giren Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı'ndaki 4 sporcudan biri olan Alper Ceylantepe, İstanbul'da bacağını kaybetmesiyle sonuçlanan tren kazasıyla başlayan hüzünlü yolculuğunu yüzme sporuyla mutluluğa dönüştürdü.

27 yaşında tanıştığı yüzme sporunda Türkiye şampiyonlukları elde ederek milli takıma seçilen Ceylantepe, Trabzon'daki Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı kampında, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'na katılabilmek için yoğun bir hazırlık dönemi geçiriyor.

Bursa'da doğan ve bir süre bu kentte yaşayan 30 yaşındaki Alper Ceylantepe, 4 yaşındayken ailesi ile birlikte tatil için İstanbul'a gittiklerini, burada yanlış trene bindiklerini fark ederek inmek isteyen annesiyle birlikte peronla vagon arasında sıkıştıklarını belirterek, “Kazayı hatırlamıyorum. Ama yanlış bir trene binmişiz. Bunu annem fark etmiş. Ablam da kapı kapanmadığı için hemen kendisini dışarı atmış. Ben annemin kucağındaymışım. Annem aceleyle trenden inmek isterken peron ile tren vagonu arasındaki boşluğa düşmüşüz. Annemin boyu uzun olduğu için onu insanlar hemen çekip kurtarmışlar ama beni çekememişler. Bu kaza sağ bacağımı kaybetmeme neden oldu” dedi.

Bedensel engeline rağmen hayata tutunduğunu, Bursa'daki öğrenim hayatının ardından ailesinin yanında bir süre tekstille uğraştığını, ancak ekonomik sorunlar nedeniyle iş yerlerinin kapandığını ifade eden Ceylantepe, daha sonra ailesiyle İstanbul'a yerleştiklerini kaydetti.

Yüzme sporuna 27 yaşında başladığını ifade eden Ceylantepe, “Bir gün Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nce hazırlanan reklamları televizyon ve gazetelerde gördüm ve bu sporu yapmaya karar verdim. Sporla birlikte hayatım da değişti, başarılı oldum. Türkiye şampiyonlukları elde ettim ve Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı'na seçildim” diye konuştu.

Alper Ceylantepe, geç tanıştığı yüzme sporunda kısa sürede dereceler elde ettiğini dile getirerek, “50, 100 ve 400 metre serbestte Türkiye şampiyonlukları ve rekorlar elde ettim. Yüzmeye başladıktan sonra her şey güzel gelişti. 3 senelik kısa bir dönemde bu duruma geldim. Şimdi milli takımdayım ve hedefim İngiltere'de barajı geçip, paralimpik olimpiyatlarında ülkeme madalya getirmek” diye konuştu.

Spora başlamadan önce içine kapanık birisi olduğunu söyleyen Ceylantepe, “Spor sayesinde sigarayı bıraktım. Vücut ağrılarım vardı, şimdi ağrım da kalmadı. Spor beni sosyalleştirdi. Gayet sağlıklı bir yaşamım var artık” ifadelerini kullandı.

Yüzmenin disiplinli yaşamayı gerektirdiğine de işaret eden Alper Ceylantepe, şöyle devam etti:
“Yüzme sadece havuzda yaşanan bir şey değil. Uykunu, yemeğini, hayatını, her şeyini kapsıyor. Disiplinli bir program dahilinde yaşıyorum. Hayatımı ciddi derecede değiştirdi. Öylesine mutluyum ki engelimi düşünmüyorum bile. Belki sağlıklı olsam bu kadar mutlu bir yaşamım olmayacaktı. Bütün engellileri spor yapmaya çağırıyorum. Spor yapıp kendilerine iyi bir gelecek hazırlasınlar.”

Gözünü olimpiyat şampiyonluğuna dikti

Milli yüzücü Ceylantepe, yüzmede bundan sonra ne tür başarılar elde edeceğini bilemediğini de belirterek, “Ben bu sporda çok şey kazandım. Allah izin verirse olimpiyat şampiyonu da olmak isterim. Çünkü, sporun en üst noktası bu. İnşallah barajı geçip, Londra'da ülkeme bir şampiyonluk kazandıracağım” şeklinde konuştu.

Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı Antrenörü Osman Çullu ise Alper Ceylantepe'nin spora geç başlamasının dezavantaj olduğunun altını çizerek, “Ama iyi bir noktaya geldi. Eğer daha erken başlasaydı, şimdi dünyada önde gelen sporculardan biri olabilirdi” dedi.

A.A.

Bu haber toplam 1066 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.