1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. HAVELSAN ile Gazi Üniversitesi arasında işbirliği
HAVELSAN ile Gazi Üniversitesi arasında işbirliği

HAVELSAN ile Gazi Üniversitesi arasında işbirliği

HAVELSAN ile Gazi Üniversitesi arasında Savunma Sanayii için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) mutabakat metni imzalandı.

A+A-

İmza töreni dün Savunma Sanayii Müsteşarlığı Nuri Demirağ Konferans Salonu'nda düzenlendi. Törene Savunma Sanayii Müsteşarlığı Sanayii Hizmetleri Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, HAVELSAN A.Ş. Genel Müdürü Sadık Yamaç, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Türker, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Uymaz Salamcı, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Metin Dağdeviren ve Doç. Dr. Yusuf Akta, Rektör Danışmanı ve TTO Yöneticisi Prof. Dr. Hacı Mehmet Şahin’in yanı sıra protokolü imzalayan diğer firmalar adına ASELSAN A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İsmet Atalar, STM A.Ş. Genel Müdürü Davut Yılmaz, FNSS Mühendislik ve Üretim Direktörü Can Özelçi katıldı.

 

HAVELSAN Genel Müdürü ve CEO Sadık YAMAÇ törende yaptığı konuşmada öncelikle HAVELSAN’ın güvenlik konusuna verdiği öneme değindi ve bu kapsamda Siber Güvenlik, Sınır Güvenliği, Sahil Güvenliği ve Kritik Bölge Güvenliği konularında çalışmaların sürdürüldüğüne dair bilgi verdi. Daha sonra Ar-Ge çalışmaları bağlamında üniversitelerle işbirliğini arttırmak amacıyla geçen sene Haziran ayında yapılan geniş kapsamlı Buluş-Tay’ı hatırlattı ve HAVELSAN’ın halen 12 üniversite ile aktif olarak işbirliği halinde olduğunu belirtti. HAVELSAN’ın Amerika Birleşik Devletleri’nde Silikon Vadisi firmalarından birini satın aldığını da açıklayan Yamaç, konuşmasını HAVELSAN’ın dünyanın en güvenilir savunma sanayi firması olma yolunda ilerlemeye devam ettiğini söyleyerek bitirdi.

SSM Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nün yayınladığı Bilgi Notu’nda SAYP’ın amaçları şu şekilde tanımlı:

  1. Savunma sanayi sektörünün öncelikleri doğrultusunda ve SSM’nin yönlendirmesiyle, savunma sanayi şirketleri ile üniversiteler arasındaki bilgi transferinin daha sistematik hale getirilmesi,
  2. Savunma sanayi şirketlerinde çalışanlar tarafından üniversitelerde hazırlanan lisansüstü tezlerin, şirketlerin Ar-Ge ihtiyaçlarına yönelik olacak şekilde yapılandırılması ve savunma sanayi sektörünün öncelikli alanlarına yönlendirilmesi,
  3. Lisansüstü eğitim alacak olan öğrencilerin, savunma sanayi şirketleri tarafından sağlanan olanaklarla, savunma alanında nitelikli Ar-Ge elemanı olarak yetiştirilmesidir.

gazi_sayp_resim.png

gazi_sayp_resim3.png

gazi_sayp_resim4.png

 

virahaber.com

Bu haber toplam 4910 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.