1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gemi Trafik Yönetim Sistemi yaygınlaşıyor
Gemi Trafik Yönetim Sistemi yaygınlaşıyor

Gemi Trafik Yönetim Sistemi yaygınlaşıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Gemi Trafik Yönetim Sistemi'ni İstanbul'un ardından İzmir'e, Mersin-İskenderun ve İzmit'e de kurulacağını söyledi.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığının 2014 yılı bütçesi üzerinde sunum yaptı. Bakan Yıldırım Çandarlı Limanı'nın inşasının devam ettiğini anlattı. Yıldırım, Filyos Limanı'nın yatırım programına konulduğunu ve gelecek yıl çalışmalarına başlayacaklarını da belirtti.

Krize rağmen Türkiye'nin, dünyadaki toplam kapasitesini oluşturan gemi filosunun yüzde 90'ına sahip 30 ülke arasında 13. sırada olduğunu kaydeden Yıldırım, kruvaziyer turizmindeki artışın da devam ettiğine işaret etti.

Gemi Trafik Yönetim Sistemini İstanbul'un ardından İzmir'e, Mersin-İskenderun ve İzmit'e de kurulacağını söyledi.

Bakan Yıldırım, "Türk gemilerinin sicili bozuktu, kara listedeydi, limanlarımızdan çıkamaz haldeydi. Şu anda beyaz listenin en üst noktalarına geldi. Yüz geminin 17 tanesi limanlarda tutuluyordu. Şu anda üçüncü, ortalaması 7'dir. Yüzde 5,6'ya kadar dünya ortalaması var. Bir sene boyunca 13 gemimiz tutuldu, eskiden bu sayı 200'ü buluyordu" dedi.

İç sularda özellikle baraj göllerine yönelik taşımaları geliştirmek için tekneler yaptırdıklarını bildiren Yıldırım, milli bir Türk Sigorta şirketi kurarak çevre felaketinde bir fon oluşturarak zararları karşılayacağını, böylece Türkiye'nin yabancı reasürans şirketlerine para vermekten kurtulacağını ifade etti.

Bakan Yıldırım, bilişim sektörünün 10 yıl içerisinde 10,5 milyar liradan 47 milyar liraya ulaşan bir büyüme gösterdiğini dile getirerek, yatırımların yıllar itibariyle çok aşağıya düşmediğini vurguladı.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1097 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.