1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Gemi Makineleri Teknolojileri semineri yapıldı
Gemi Makineleri Teknolojileri semineri yapıldı

Gemi Makineleri Teknolojileri semineri yapıldı

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafından 14 Aralık 2018 tarihinde düzenlenen "Gemi Makineleri Teknolojileri" seminerinin dördüncüsü gerçekleştirildi.

A+A-

Angora Gemicilik sponsorluğunda düzenlenen "Gemi Makineleri Teknolojileri" semineri Cuma günü saat 09:30’da açılış konuşmaları ile başladı. 

Seminerin I. Oturumu Dr. Öğr. Üyesi Baş Mühendis Mustafa Nuran başkanlığında, ABB Marine & Ports Türkiye Grup Yöneticisi İbrahim Binici, ABB Turbocharger Satış Müdürü Serkan Serbes ve Yanmar Japonya’dan Mühendis Tsuyoshi Inoue katılımları ile gerçekleşti.     


İbrahim Binici konuşmasında, gemilerde Azipod kullanımı hakkında bilgi verirken özellikle yolcu gemilerinde kullanılan Azipod’un, gemilerin performansını arttırdığını ve konforlu bir yolculuk sağladığının altını çizdi. Aynı zamanda gemilerin manevra kabiliyetini yükselten Azipod’un bakım, tutum, arıza ve servis gibi işleri için ABB Şirketinin Dünya üzerinde servis ağlarının geniş olduğunu vurguladı. Serkan Serbes konuşmasına Dijital SIKO konsepti hakkında bilgi vererek başladı, bu konseptin makine verimliliğine %10’luk artış sağladığının altını çizdi. Tsuyoshi Inoue Seçici Katalitik İndirgeme Sistemini Yanmar firmasındaki uygulamalar üzerinden açıkladı. I. Oturum İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayça Çelebi’nin konuşmacılara plaketlerini takdim etmesi ile sona erdi. 

Seminerin II. Oturumu Cennet Özlem Bilir Fidan başkanlığında saat 14:00’te Ericsson şirketinden Kıdemli Yazılım Mimarı Sedat Yılmaz, Marinel Elektrik Genel Müdürü Özgür Akay  ve Kaptan Ali Ordukaya’nın katılımı ile başladı. Sedat Yılmaz, Nesnelerin İnterneti ve Denizcilik Endüstrisi hakkındaki konuşmasında gemi üzerindeki uygulamalara örnekler verdi. Soğutma sistemli konteynerler ile iletişim kurulması ve makine dairlerinde bakım uzman sistemlerinin nasıl uygulanabileceğine dair bilgiler verdi.  Marinel Elektrik Genel Müdürü Özgür Akay konuşmasında CAN ( Denetleyici Alan Ağı ) sistemini tanıtımı ile başladığı konuşmasına Dizel ana makine ve sistemlerini açıklayarak devam etti. Başla-Durdur güvenlik sistemi ve Motor başlama operasyon şemasını üzerinden bilgiler verdi. Kaptan Ali Ordukaya konuşmasında Dinamik Konumlandırma(DK) sisteminin sabit bir konumda kalmak için, en etkin manevrayı, saptayıp gemiyi istenilen yönde hareket ettirilmesine veya bir noktada sabit durmasını sağlayan sistem olarak adlandırıldığının altını çizdi. DK yetenekli gemilerin sayısının şu anda 1000’in üzerinde olduğunu ve giderek arttığını vurguladı.  

Seminer Dr. Öğr. Üyesi Baş Mühendis Mustafa Nuran’ın kapanış konuşması ve konuşmacılara plaket takdimi ile sona erdi. 
 

img_6739.jpg

img_6786.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 5670 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.