'Geleceğin Barbarosları' denize açıldılar
Deniz Harp Okulu 3. sınıf öğrencileri, teorik bilgilerini 22 gün süren açık deniz eğitiminde pratiğe döktü. Gemide, "silah, makine ve seyir harekat" olmak üzere 3 farklı eğitimden geçen bahriyeliler, savaş talimi yaptı.
Deniz Harp Okulu 3. sınıf öğrencileri, teorik bilgilerini 22 gün süren açık deniz eğitiminde pratiğe döktü. Gemide, "silah, makine ve seyir harekat" olmak üzere 3 farklı eğitimden geçen bahriyeliler, savaş talimi yaptı.
Eğitime, 115 Deniz Harp Okulu öğrencisinin yanı sıra Azeybaycan'dan 26, Tunus ve Portekiz'den 2'şer deniz harp okulu öğrencisi ile dayanışmayı artırmak için Kara Harp Okulu'ndan 6 ve Hava Harp Okulu'ndan 3 öğrenci katıldı.
Deniz Harp Okulu 3. sınıf öğrencileri, teorik bilgilerini 22 gün süren açık deniz eğitiminde pratiğe döktü. Anadolu Ajansı ekibi, gemide, "silah, makine ve seyir harekat" olmak üzere 3 farklı eğitimden geçen bahriyelilerin, açık denizlerdeki ilk ciddi deneyimlerini kazanmasına tanıklık etti.
Deniz Harp Okulu 3. sınıf öğrencileri, Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı önünde düzenlenen törenin ardından TGC Cezayirli Gazi Hasanpaşa Gemisi'yle açık deniz eğitimine uğurlandı.
Başarılı olmaları halinde 4. sınıfa geçme hakkı kazanacak bahriyelilere gemide ilk olarak Marmara Denizi, Çanakkale ve İstanbul boğazları hakkında bilgi verildi.
Geminin güvertesinde toplanan öğrencilere seslenen Gemi Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Halil Kepecioğlu, seyrin, denizi ve denizciliği sevdirmeyi, eğitimlerin tatbikini sağlamayı, gezilen limanlardaki tarihi ve kültürel yerlerle genel kültüre katkıda bulunmayı, uluslararası gemi adamları yeterliliği seviyesindeki eğitimleri vermeyi amaçladığını anlattı.
Kepecioğlu, öğrencilere şunları söyledi: "Bizim karada görev yapanlardan farkımız; burada geçirilen vakit, ailemizle geçirdiğimiz vakitlerden daha fazladır, Bunun için burası evimiz gibidir. Gemi personeli de bu evin, ailenin fertleri gibidir. Lütfen siz de kendinizi evinizde gibi hissedin, özellikle misafir arkadaşlar için bunu söylüyorum. Sizden ricam; en küçük sıkıntılarınızı dahi bölük komutanları vasıtasıyla bize iletmeniz. Amacımız; size unutamayacağınız bir seyir yaptırmak. Bu seyir unutulmuyor. Hepinizin rüzgarları sakin, pruvası net olsun, hepinize hayırlı seyirler diliyorum."
Gemide savaş talimi yapılıyor
Eğitimlerle ilgili bilgi veren Kepecioğlu, öğrencilerin 3 vardiya üzerinden 4+4 olmak üzere günde 8 saat eğitim aldığını belirterek, gemide 10 farklı istasyonda eğitim ve ders verildiğini kaydetti.
Dersi biten öğrencinin yemek yedikten sonra televizyon izleyip, dinlenme imkanı bulduğunu dile getiren Kepecioğlu, "Ana unsur olarak 3 eğitim var. Silah, makine ve seyir harekat eğitimleri. Bunlar kendi arasında branşlara ayrılıyor. Bir öğrenci 10 istasyonda ders alıyor" dedi.
Kepecioğlu, geleceğin bahriyelilerinin, gemi özellikleri, gemide yaşam, güvenlik ve emniyet kuralları, örf ve adetler ile ziyaret edilecek limanlar konularında bilgilendirildiğini ifade ederek, gemide savaş talimi yapıldığını aktardı.
Deniz Harp Okulu 3. sınıf öğrencilerinin 2012-2013 eğitim-öğretim dönemi açık deniz eğitimlerinin bu yıl 22 gün süreceğini ve bu süre boyunca Tunus-Tunus, İspanya-Barselona ve İtalya-Napoli limanlarında da eğitim verileceğini belirten Kepecioğlu, seyirler esnasında icra edilecek tek gemi eğitimleri vasıtasıyla öğrencilerin gemilerdeki vardiya düzenine alıştığını, denizcilik bilgi ve yeteneklerini geliştirdiğini, çevre denizleri ve limanları tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.
Öğrencilere eğitimleri eğitim filotillası komodorluğu bağlısı 2 okul gemisi ve 8 eğitim gemisiyle verildiğini anlatan Kepecioğlu, Deniz Harp Okulu'nun tüm sınıf ve öğrencilerinin yanı sıra Deniz Lisesi ile Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencilerine eğitim verdiklerini bildirdi.
Kepecioğlu, bu eğitimlerin 20-25 gün sürdüğünü belirterek, ayrıca Deniz Harp Okulu eğitim periyodunda, haftada 1 gün okul, haftada 2 gün de eğitim botlarıyla eğitim verildiğini kaydetti.
Gemi Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Halil Kepecioğlu, eğitimlerin, gemide görev yapan, konusunda uzmanlaşmış subay ve astsubaylar tarafından verildiğini, eğitimler sırasında öğrencilerin her türlü soruyu sorabildiğini ve okullarında öğrendiklerini pratiğe dökebildiklerini ifade ederek, silah eğitimleri kapsamında uçaksavar ve ana batarya topları, çalışma prensipleri, yangınla mücadele prensipleri, geminin emniyetli bir şekilde deniz üzerine yürümesine yönelik eğitimler verildiğini sözlerine ekledi.
"Deniz Harp Okulu, çekim merkezi haline geldi"
Öğrenci Kafile Komutanı Kurmay Binbaşı Cüneyt Aydoğan, Deniz Harp Okulu'ndan mezun olacak subay adaylarına öncelikli eğitimler planlandığını belirterek, "Bu adaylara askerlik, liderlik, denizcilik özelliklerinin kazandırılması amacıyla açık deniz eğitimi icra edilmektedir. Bu eğitimlerden bir tanesi de 3. sınıftan 4. sınıfa geçen öğrencilerimize Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerin kıyılarını ziyaret ettiğimiz açık deniz eğitimidir" diye konuştu.
Aydoğan, bu yılki eğitimlere, Azeybaycan'dan 26, Tunus ve Portekiz'den 2'şer deniz harp okulu öğrencisi ile dayanışmayı artırmak için Kara Harp Okulu'ndan 6 ve Hava Harp Okulu'ndan 3 öğrencinin katıldığını bildirdi.
Eğitime, Deniz Harp Okulu'ndan da 2'si kadın olmak üzere 115 öğrenci katıldığını ifade eden Aydoğan, "115 öğrenciden 4'ü Azeybaycan, 2'si Arnavutluk, 2'si Türkmenistan, 1'i Kazakistan ve 1'i de KKTC uyrukludur. Rakamlardan ve katılım durumundan da anlaşılacağı üzere, Deniz Harp Okulumuz çevre ülkeler için çekim merkezi haline gelmiştir. Azeybaycan'dan 2 subayın da katıldığı açık deniz eğitiminde 31'i subay, 63'ü astsubay, 88'i er olmak üzere toplamda 182 gemi personeli ve 27 Deniz Harp Okulu personeli bulunuyor" bilgisini verdi.
Gemide, 22 gün boyunca "silah, makine ve seyir harekat" olmak üzere 3 farklı eğitimden geçen bahriyeler, böylece açık denizlerdeki ilk ciddi deneyimini kazanmış oldu.
virahaber.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.