1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Gazimağusa bölgesinde liman çalışması
Gazimağusa bölgesinde liman çalışması

Gazimağusa bölgesinde liman çalışması

Gazimağusa Serbest Limanlar Bölgesi'nde denize vinçler indirildi ve bölgede 3 gündür kazı çalışması yapılıyor.

A+A-

Kıbrıs Postası'nın ulaştığı bilgilere göre, Gazimağusa'da gizlice tersane yapımı için düğmeye basıldı. Söz konusu bölgeyi 4 yıl önce kiralayan Gem-Yat'ın yasal izni olmadığı halde yat bakım ünitesi için çalışma başlatıldı.

Ülke yasalarına göre ise ÇED raporu almaksızın tersane ve/veya bakım yerleri gibi projeler harekete geçemez.

Limanlar Dairesi Genel Müdürü Serdar Kaptan, Gem- Yat Genel Müdürü Ramazan Gündoğan ve Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş Kıbrıs Postası'nın sorularını yanıtladı.

DENİZDEKİ KANAL NEDEN YENİDEN AÇILIYOR?

Limanlar Dairesi Genel Müdürü Serdar Kaptan, tersane inşaatı olmadığını ancak orada bir kazı çalışması yapıldığını doğruladı.

Kaptan, "Denizden karaya bir kanal açılmıştı. Bu kanalın devamında tekne yapımı ve balıkçı teknelerinin bakımı planlanıyordu. Ancak bu yapılan çalışma tersane yapımı için değil. Denizdeki kanalı açan yüzervincin sahipleri Türkiye'ye dönüyor. Dönmeden kanalı temizliyorlar. Daha önce açılan kanal, hava şartları gibi nedenlerden dolayı kapanmıştı. Bu kanalı temizliyorlar ve tıkanıklığı açıyorlar" dedi.

"4 YILDIR HER AY 2 BİN DOLAR ÖDÜYORUZ"

Sorularımızı yönelttiğimiz Gem-Yat Genel Müdürü Ramazan Gündoğdu, iddiaları yalanladı.
Gündoğdu, "Bizim projemize göre, tersane değil yat bakım ünitesi kurulacak. 23 - 24 yıldır bu işi yapan bir firma olarak bu sürecin içerisindeyiz. Zaten bizim kiramızda olan yere 3-4 yıldır, her ay 2 bin dolar ödüyoruz" diye konuştu.

"SENDİKADAN MI İZİN ALACAĞIZ"

Konuşmasının devamında Gündoğdu, 1 at içerisinde yapılacak genel kurul ile söz konusu bölgedeki yatırımları için çalışma başlatacaklarını duyurdu.

Gündoğdu, "Sözleşmenin içeriğinde yat bakım ünitesi olarak geçiyor. Sendikadan mı izin alacağız. 1 ay içerisinde genel kurulumuz toplanacak. Ardından projeye hızla başlayacağız. Tersane değil herhangi bir marina şeklinde olacak. Bin yatlık bir kapasitesi olacak. Çünkü orada kara bakım ünitesine ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

"YASAL PROSÜDÖRÜ İZLEYECEĞİZ"

Bölgede bir yaptıkları yatırımı yineleyen Gündoğdu, yasal bir kira sözleşmelerinin olduğunu ve bundan sonraki süreçte de yasal zeminde ilerleyeceklerini kaydetti.

Gündoğdu, "ÇED raporu olmadan projeyi hayata geçiremeyiz. Genel kurulun ardından süratle harekete geçeceğiz ve tarafımızca hazırlanan plan ve projeyi Serbest Liman Müdürlüğü'ne sunacağız. Onlarda ÇED raporu hazırlanması işlemler başlatır ama Serbest Liman Müdürlüğü'nün bizim dosyamızı alıp, inceleyecek elemanları yok. Biz verilen yasal izinlerin ötesinde hiçbir şey istemedik, istemeyeceğiz. Olmuyorsa, olmaz" dedi.

"ONLAR AK PARTİ'DEN İZİN ALIR"

Adı geçen bölgede tersane yapılmasına şiddetle karşı çıkan Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, Gündoğdu'nun ifadelerini ise sert bir dille eleştirdi.

Özkardaş, "Onlar bizden izin alsa olur mu? Onlara Ak Parti izin veriyor. Bunlar buraya 2, 3 sene önce geldi. Bizi ikna etmek için geldiler. Hem sıfırdan yat yapmak hem de yat bakımı yapmak istiyorlardı. Kabul etmedik ve karşı çıktık. Şimdi yapılan çalışmanın amacı ise belli. Bu memlekette böyle başlarlar. Ben ülkemin kıyılarında böyle bir şeyin yapılmasını istemiyorum. Şart mı oraya yapman" dedi.

virahaber.com

Bu haber toplam 929 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.