Gaziantep'te kaptan yetiştiriyor
Denize yüzlerce kilometre uzaktaki Gaziantep'te artık denizci yetişiyor. Gaziantep'e deniz götüren Zirve Üniversitesi'nde dünyanın 22 ülkesinden öğrenci eğitim görüyor.
Denize yüzlerce kilometre uzaktaki Gaziantep'te artık denizci yetişiyor. Gaziantep'e deniz götüren Zirve Üniversitesi'nde dünyanın 22 ülkesinden öğrenci eğitim görüyor
Gaziantep'te, 2009 yılında kurulan Zirve Üniversitesi kısa zamanda çok işler başardı. Üniversite yaklaşık bin 500 öğrencisine teknoloji ve yoğun İngilizce içeriğiyle evrensel bir eğitim imkânı sunarken, burs plus ile çok sayıda öğrenciye burs olanağı da sağlıyor. Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa ile Zirve Üniversitesi'nin çalışmaları, imkanları ve geldiği son durum hakkında konuştuk. "Bilgi güçtür, nitelikli bilgi ise stratejik güçtür" diyen Kısa, stratejik bilgide dışa bağımlılığın kalkmasından yana. Zirve Üniversitesi'nin klasik eğitim sistemiyle işleyen bir üniversite olmadığının altını çizen Kısa, "Hiç bir zamanda böyle olmayı düşünmedik. Her zaman en farklı olanı yapmaya çalışırken hayatın her noktasında aktif rol almaya çalıştık. Üniversitemiz akademik çalışmalarının yanı sıra Türkiye'nin dış politikada yükselen profiline paralel olarak bu sürece katkıda bulunmaya çalışıyoruz" diyor. Öğrencilerine bugünün ve geleceğin gözde mesleklerini kazandırmayı amaçlayan Zirve Üniversitesi, denizcilik programları ile Türkiye'de denizciliğin gelişmesine katkıda bulunmayı ve bu gelecek vaat eden sektöre kaliteli gemi adamları kazandırmayı hedefliyor. Bu amaç doğrultusunda üniversite, denizi olmayan Gaziantep'te Deniz Ulaştırma ve İşletme bölümü açtı.
Mezuna iş garantisi
Adnan Kısa, öğrencilerin gelecek garantisini de sağladıklarını şu sözlerle anlatıyor: "Güçlü akademik kadromuz, uluslararası geçerliliğe sahip İngilizce eğitimimiz, teknoloji odaklı eğitimimiz ve iş dünyasının önemli kuruluşlarında kariyer yapma fırsatı ile Zirve öğrencisinin iş bulmada sıkıntı yaşayacağını sanmıyoruz. Çünkü gerçekçi eğitim felsefesiyle hareket ediyoruz. Türkiye'nin en önemli kuruluşlarında okul dönemi boyunca staj ve çalışma imkânıyla öğrencimize mezun olduktan sonra parlak bir gelecek sunmuş oluyoruz. Mezuniyet sonrası öğrencilerimizin iş bulmasını garanti ediyoruz. Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu çok başarılı bir sanayici. Bize üniversite- sanayi işbirliği, sanayicilerin beklediği mezun tipi ve diğer beklentiler konusunda çok yararlı katkılarda bulunuyor."
Spor ve sanat eğitimi de veriyor
Zirve Üniversitesi, öğrencilerinin hem mesleki hem de sosyal alanda gelişmesi için de çalışıyor. Zirve Üniversitesi'nde öğrencilere karate, atıcılık, basketbol, futbol, tenis, satranç, masa tenisi, güreş, tekvando, dalgıçlık gibi branşlarda kurslar veriliyor. Ayrıca öğrencilerin kişisel gelişimini sağlamaya yönelik ebru, bağlama, ney, gitar, keman, resim, takı tasarımı ve hat kurslar da mevcut. Öğrencilerin kurduğu 16 kulüp yardımıyla organizasyon, konferans ve panel düzenliyor.
4 kıtadan öğrenci var
Suriye, Nijerya, Hindistan, Endonezya, Çad, Burkino Faso, Fas, Myanmar, Nijerya, Filipinler, Yemen, Kenya ve Rusya'nın da aralarında bulunduğu 22 ülkeden öğrenci, Zirve Üniversitesi'nde eğitim görüyor. Kapılarını eğitime kısa bir süre önce açsa da Zirve Üniversitesi'nde özellikle Suriyelilerin ilgisi yoğun. Suriye ile sınırların kalkıp mesafelerin daralması ticaretin de kenti kazançlı çıkardı. Suriyeli öğrencilerin Gaziantep'teki Zirve Üniversitesi'ni tercih etmesinde etkili olan sıcak ilişkilere üniversitenin evrensel eğitimi de eklenince kazanç bir değil iki oldu. Suriye'nin Şam, Halep ve Humus şehirlerinden gelen öğrenciler iki ülkenin kültürünün birbirine benzediğini bu nedenle de yeni bir ülkeye yada yeni bir şehre alışmakta zorlanmadıklarını dile getiriyor.
Sabah
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.