1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Finansal destek dekleniyor
Finansal destek dekleniyor

Finansal destek dekleniyor

Su altı güzellikleri ile de dalış sporu yapmak isteyenlerin tercih ettiği Fethiye, hibe edilen sahil güvenlik botunun batırılması ile bu konuda da ön plana çıkacağı ifade ediliyor.

A+A-

42 metre boyundaki SG 121 botu, batırılmasının ardından ülkemizde askeri alanda en büyük ikinci batık olacak. Fakat botun Samsun’dan nakliyesi ve batırılmasından önceki hazırlık aşaması için finansal destek bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi ve Fethiye Su Altı Derneği yöneticileri, oda toplantı salonunda bir basın açıklaması düzenledi. Dernek Başkanı Mehtap Çelikol yaptığı açıklamada, “Fethiye’deki dalış okulları bir çatı altında toplandı ve bir yıl önce su altı derneği kurduk. Bu da Fethiye’de bir batık istemine vesile oldu. Su altı turizmini geliştirmek amacıyla, bunu 12 aya yayıp sektörü geliştirmek adına Fethiye’de bir batık istiyoruz. Dalgıçların ilgisini çeken doğal güzelliliklerin yanında yardımcı bir etkene ihtiyaç var. Bu konuda gayretli çabalarımız devam ediyor” dedi.

“Çalışmalarımızda istediğimiz neticeye ulaştık” diyen Çelikol, “Fethiye Kaymakamlığı, odalar ve esnaflarımız desteğini esirgemedi. Fakat finansal konuda bir sıkıntımız var. Bize 6 ay önce bir gemi hibe edildi. Gerekli aşamaları tamamlandı. Kaymakamlığımız konu hakkında bize yetki verdi. Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan 42 metrelik bir bot hibe edildi. Bir hafta içerisinde bunu almak için Samsun’a gidilecek. Ancak nakil konusunda bir masraf söz konusu. Bunun 60 bin TL gibi bir maliyeti var. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, FETAB, Kaymakamlık tarafından yapılan yardımlarla bir havuz oluşturduk. Aynı zamanda dernek üyesi dalış okulları ve diğer kuruluşlardan bağış topladık fakat gerekli rakama ulaşamadık. Bu gemi geldikten sonra ve batış esnasına kadar yine bir masrafımız olacak. Şu anda bizim 50 bin TL gibi bir açığımız var. Bu parayı bulmak için sponsor arayışına girsek de, son anda yaşanan durumlar sebebiyle sonuca ulaşamadık. Kurumların ve özel şirketlerin desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

DTO Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan da, “Bölgemizde, Kaş ve Bodrum’dan sonra bizim de bir batığımız olacak. Batıkları dışarıdan alsanız bile bir hurda bedeli var. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın hurdaya çıkardığı gemileri almak daha ekonomik. Ülkemizde şöyle bir sıkıntı, bir araya gelmekte zorluk çekiyoruz. Kaymakamımızın desteği ile çalışmalara başladık ve bir dernek oluşturuldu” ifadelerini kullandı.

Açıklamasını sürdüren Arıkan, “Önceliğimiz batığın buraya gelmesi. Biz bunu getirelim, gerisini hallederiz. Ben işin ekonomik boyutuna çok takılmıyorum. Önemli olan batığın buraya gelmesi. Benim en büyük endişem batığı kaybetmek. Bunu kaybedersek bir daha batık alma şansımız yok. Bunu ne silahlı kuvvetlere ne de mülki amire anlatabilirsiniz. ‘Biz size batığı verdik, siz başaramadınız’ bize verilecek cevaptır. Korkarak bir yere varamayız” dedi.

Haberciniz.biz

Bu haber toplam 1101 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.