1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Fatsa'da Kariyer Günleri devam ediyor
Fatsa'da Kariyer Günleri devam ediyor

Fatsa'da Kariyer Günleri devam ediyor

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen armatörlerini Denizcilik sektörünün nabzını tutan Sivil Toplum Kuruluşlarını ağırladı.

A+A-

22 Kasım – 6 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği I. Kariyer Günlerinde katılımcılar bilgi ve birikimlerini öğrencilerle paylaşıyor.

1.Gün Konukları

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünün bu yıl ilkini düzenlediği I. Kariyer Günleri etkinliği büyük bir heyecanla başladı. 22 Kasım – 06 Aralık arasında sektörün en önde gelen yerli ve yabancı firmalarını ağırlayacak olan Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi I. Kariyer Günleri etkinliğinin ilk konuğu Fleet Ship Management firması İnsan Kaynakları Temsilcisi Dilruba Duygu Söylemez oldu.

Öğleden sonra gerçekleşen oturuma Fleet Ship Management firmasının tanıtım sunumu ile başlanıldı. Sunumda firmanın Türkiye’de nasıl bir politika izlediği, personel ihtiyacını nasıl karşıladıklarını ,yabancı armatörlerin Türk zabitlerden beklentilerini ve genel olarak Crew Management firmalarının işleyişleri hakkında bilgiler verildi. Şirketlerin çalışanlarından aidiyet duygusu ve devamlılık bekledikleri dile getirildi. Denizcilikte kadın zabitlerin yerinden bahsedildi ve zabit adaylarına tavsiyelerde bulunuldu. Mesleki açıdan İngilizcenin ne kadar önemli olduğu özellikle vurgulandı. Sunumun ardından Dilruba Duygu Söylemez ile öğrenciler arasında soru cevap şeklindeki samimi sohbetin ardından oturum sona erdi.

2. Gün Konukları

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi I. Kariyer Günleri değerli konukların katılımlarıyla  II. gününü sonlandırdı. Değerli konukları iseTurkon Line CEO Danışmanı Cem Taş, GN Group Personel Müdürü Recep Erkan Erecek, Hicri Ercili Denizcilik Personel Müdürü Hasan Kızıltan ve Operasyon Müdürü Öncü Çalış ve Pacific Denizcilik temsilcileri Hakan Dönmez ve Rasim Alponat oldu.

Sabah oturumunun ilk seansı Turkon Line CEO Danışmanı Cem Taş’ın sunumu ile başladı. Sunumunda Turkon Line ve Turkon Holding kuruluşlarının genel tanıtımları yapıldı ve Turkon Line filosu hakkında bilgiler veren Cem Taş, ulusal ve uluslararası konteyner piyasasından ve firmalarının stajyer politikalarından bahsederek öğrencileri aydınlattı. Daha sonrasında  soru cevap şeklinde gerçekleştirdiği söyleşinin ardından kahve molası verildi.

Sabah oturumu ikinci seansında GN Group temsilcisi Recep Erkan Erecek’in sunumuyla devam etti. Konuşmasında denizde örf ve adetlerin öneminden ve gerçek bir denizcinin sahip olması gereken niteliklerden söz etti. Denizcilik sektörü hakkında pek çok değerli bilgi paylaşan Recep Erkan Erecek’in konuşmasından sonra öğrenciler ile soru cevap şeklinde bir sohbet gerçekleştirildi ve sabah oturumu sonlandı.

Akşam oturumunu Hicri Ercili Denizcilik temsilcileri Hasan Kızıltan ve Öncü Çalış başlattı. Şirketlerinin genel yapısı hakkında bir sunumun ardından Hicri Ercili temsilcileri tanker piyasası ve tankerlerdeki çalışma ortamı ile ilgili değerli bilgiler verdi. Denize saygı ve sevginin, ast üst ilişkilerinin, hiyerarşinin ve denizcilik örf adetlerinin yerine ve önemine değindi. İyi bir zabitin mutlaka İngilizce bilmesi gerektiğini vurguladı. Ardından Pacific Denizcilik temsilcileri Hakan Dönmez ve Rasim Alponat kürsüyü devraldı. Firmalarının tanıtımını içeren sunumlarını sundular. Filolarındaki farklı gemi tipleri hakkında bilgiler verdiler. Filolarındaki farklı gemi tipleri ve sefer bölgeleri hakkında bilgiler verdiler. Daha sonrasında öğrencilerin sorularını cevapladılar.

Akşam oturumu ikinci seansında Geden Lines temsilcileri Kadir Özkan ve Fatih Türkmen konuğumuz oldu. Öğrencilere sektörde kendilerini geliştirip başarılı bir zabit olmanın ipuçlarını veren Geden Lines temsilcileri öğrencilere İngilizcenin öneminden ve kendilerini geliştirmek için her zaman okumaları gerektiğinden söz ettiler. Denizcilikte eğitimin hiç bir zaman bitmediğine ve öğrencilerin bilgilerini her zaman güncel tutmaları gerektiğine değindiler. İşlerini her zaman severek ve ellerinden gelen en iyi performans ile yapmalarını ve çalıştıkları şirketlere aidiyet duygusu beslemeleri gerektiğini dile getirdiler. Daha sonra öğrencilerin sorularını cevapladılar ve oturum sona erdi.

3. Gün Konukları

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği I. Kariyer Günleri  III. gününde çok değerli misafirleri ağırladı.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesinde gerçekleştirilen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Vali Yardımcısı Adem Öztürk, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Tokur,  İlçe Jandarma Komutanı J. Yarbay Halit Gülten, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi, Sahil Güvenlik 97. Bot Komutanı Üsteğmen Ali Murat Mahmat, IMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, TMMOB Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli, Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Ergenç, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammer Arslantürk, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nihan Şenbursa, kariyer günleri boyunca gerçekleştirilen katılımların gelecekte Türk deniz endüstrisine yön verecek öğrenciler ve Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi için çok anlamlı olduğunu belirtti.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Tokur, “Coğrafi durumu bakımından deniz ticareti için bütün şartlara sahip olan ülkemizde, sektörün nitelikli denizcilere ihtiyaç duyduğunu biliyoruz.  Bu nedenle öncelikli hedefimizin, mevzuata, denizcilik örf ve adetlerine, teamüllerine, denizcilik terbiyesine ve çalışma disiplinine uygun davranan, yabancı dili iyi bilen Türk’ün büyük ülküsü doğrultusunda, nitelikli ve yetişmiş personel yetiştirmek olduğunu belirtmek isterim. Öğrencilerimizin kariyerleri için sektörün tüm paydaşları ile birlikte olmalarını sağlayan Kariyer Günleri’nin düzenlenmesinin denizcilik mesleği bakımından istediğimiz hedeflere ulaşmada çok önemli bir yeri olduğuna inanıyoruz.  Bu nedenle, geleceğin zabitanları olacak öğrencilerimize destek vermek amacıyla burada bulunan başta Sayın Rektörümüze, Sayın Vali Yardımcımıza, Sayın Kaymakamımıza, il ve ilçemizin saygıdeğer protokol üyelerine,  bizleri kırmayarak gelen ve üst düzey pozisyonda katılım sağlayan çok değerli konuklarımıza,  bu özverili katkılarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Limanı’nın denizcilik alanında sahip olduğu öneme değinerek bu alanda düzenlenen kariyer günlerinin öğrencilerinin meslek hayatlarında anlamlı bir yeri olduğuna vurgu yaptı.

Ordu Vali Yardımcısı Adem Öztürk, gerçekleştirilen 1’inci Kariyer Günleri’nin Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin mezun olduktan sonra nerelerde istihdam edilebileceği noktasında sektörün önde gelen temsilcilerinin bilgi ve deneyimlerinin paylaşılması açısından önem arz ettiğini belirtti.  Son yıllarda Türkiye’de denizcilik sektöründe önemli yatırımların yapıldığını belirten Öztürk, Ordu Üniversitesinin tüm alanlarında göstermiş olduğu büyümenin denizcilik alanında da olduğunu ve bu alanda değerli çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversiteler; eğitim ve öğretim faaliyetleri, ulusal, uluslararası etkinlikler, öğrenci kulüplerinin sosyal sorumluluk çalışmaları ve bilgiyi toplumsal bir zemine yerleştirerek gençlerin piyasanın gerektirdiği özellikleri fark etmelerini sağlayan kurumlardır. Bu nitelikleriyle ve akademik gelişimi şiar edinen yapısıyla üniversite, başlı başına kariyer odaklı bir kurum olarak dikkat çekmektedir. Bu yüzden üniversiteler kariyer planlamasının en önemli noktası ve kariyer gelişiminin de dinamik bir biçimde gerçekleşeceği merkezlerdir. Gerek sosyal gerekse pozitif bilimler çerçevesinde kendisini geliştirmek isteyen herkese kayıt olduğu günden başlayarak mezuniyet sonrasında atacağı adımlara kadar bir kariyer planı çizen Ordu Üniversitesi, akademik birimleri ve ilgili birim personelleriyle kariyer konusunda tüm öğrencilerini bilgilendirici ve geliştirici etkinliklerle donatmaktadır. Ordu Üniversitesi, iş yaşamının bir uzantısı olan kariyer anlayışından daha çok yaşam boyu kariyer anlayışına uygun çalışmalar gerçekleştirerek yarının geleceği olan gençleri, ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücü yüksek, aklı özgür, milli ve manevi değerlerle bütünleşmiş, dünyayı bununla birlikte ülkesini anlayan, olay, olgu analizi yapabilen ve farkındalığı yüksek müreffeh bir anlayışla kuşatmaktadır. Öğrencilerimiz meslek hayatlarına yön verecek olan stajlarına başlamadan önce böyle bir organizasyonun gerçekleşmiş olması hem Üniversitemiz hem de sizler açısından oldukça memnuniyet vericidir. Böylelikle öğrencilerimiz denizcilik sektörünün önde gelen firmalarını tanıyıp birlikte çalışabilme şansını elde edecek. Kariyer planlarını bugünden yapıp yarına daha güçlü bir şekilde bakabilmek için öğrencilerimizin ufkunu açacak kariyer günlerinin iyi bir şekilde değerlendirmesi gerekmektedir. Denizcilik sektörüne yön verecek bu programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen öğretim elemanlarımıza ve değerli katılımcılara teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

fatsakariyergunleri.jpg

4. Gün Konukları

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen I. Kariyer Günleri etkinliği IV. gününde firmaları ağırlamaya devam etti. Kariyer günlerinin IV. gününde Pearl Naval Ship Management firması temsilcilerinden Operasyon Müdürü Kpt. Hikmet Atılım ve DPA Kpt. Erdem Bal, Medlog Gemicilik temsilcilerinden Erkin Gürcan ve Kpt. Merter Yavaş ile Kaman Denizcilik temsilcisi Personel Sorumlusu Abdülkadir Bekar Fakültemize konuk olarak değerli bilgilerini öğrenciler ile paylaştılar.

Sabah oturumu Kaman Denizcilik Personel Sorumlusu Abdülkadir Bekar’ın konuşmasıyla başladı. Firmalarının faaliyet gösterdiği alanlardan ve filolarından söz etti. Genel olarak şirket tanıtımını yaptı ve şirket politikalarından bahsetti. Öğrencilere stajyerlik ve zabitlik hayatları ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Denizde ast üst ilişkilerinin sağlam tutulmasının ve denizcilik örf ve adetlerinin hayati öneme sahip olduğunu belirtti. İngilizce bilgisinin denizcilik mesleğinin olmazsa olmazlarından olduğunu vurguladı. Firmalarının geleceğe yönelik planlarından bahseden Abdülkadir Bekar oturuma soru-cevap şeklindeki sohbetiyle devam ettikten sonra sabah oturumu sona erdi.

Akşam oturumu Mediterranean Shipping Company (MSC) ile Medlog gemicilik temsilcileri Erkin Gürcan ve Kpt. Merter Yavaş’ın katılımlarıyla devam etti. Medlog gemicilik olarak dünyanın en büyük ikinci konteyner filosu olan MSC firmasının Türkiye ayağı olduklarını ve hızla büyüyen filolarıyla Türk gemiadamlarının istihdamını sağlayarak uluslararası pazarda Türk Denizciliği’nin yüceltilmesine ne kadar büyük katkılarda bulunduklarını dile getirdiler. Şirket felsefesi olarak en büyük yatırımlarının insana olduğunu ve insana ne kadar değer verdiklerini vurgulayan Medlog gemicilik temsilcileri gelecekte Türk denizcilerinin MSC gibi dünyanın önde gelen firmalarına kendilerini kanıtlayarak bu firmalara istihdam olmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Ancak Türk denizcilerinin kendilerini kanıtlama yolunda en önemli etkenin İngilizce bilgisi, işini severek yaparak çalıştığı şirkete bağlılık duygusu taşımaları olduğundan ve İngilizce eğitiminin geliştirilmesinin gereğinden söz ettiler. Öğrencilerin soruları cevaplanmasının ardından ilk seans kahve molası ile sonlandırıldı.

Akşam oturumunun ikinci seansı Pearl Naval Ship Management firması temsilcileri Kpt. Hikmet Atılım ve DPA Kpt.Erdem Bal’ın genel olarak firma tanıtımını içeren sunumları ile devam etti. Yabancı armatörlerin gemilerini işleten ve bu gemilere tamamen Türk uyruklu zabit ve personel istihdam eden Pearl Naval olarak filolarını hızla genişletip daha fazla Türk personelin yabancı armatörler bünyesindeki gemilerde istihdam olmalarını sağlamayı hedeflediklerini dile getirdiler. Türk zabitlerin kendilerini İngilizce ve mesleki bilgi açısından geliştirmelerinin bu yabancı şirketlere istihdamlarında artış sağlanması için gerekli olduğunu vurguladılar. Gemi işletmeciliğinin yanı sıra daha pek çok denizcilik faaliyeti ile uğraştıklarını belirttiler. Uyguladıkları çeşitli eğitim programlarından bahsettiler. Seans sonunda gerçekleşen soru-cevap etkinliği ile öğrencilerin sorularını cevapladılar ve oturum sona erdi.

5. Gün Konukları

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi I. Kariyer Günleri etkinliği V. gününde de yoğun ilgi gördü. Sektörün önde gelen firmalarının ağırlandığı etkinlikte bugünün misafirleri Omikron Crew Management Direktörü Kpt. Özgür Alemdağ, Kıran Denizcilik İnsan Kaynakları Temsilcisi Kpt. Aşkı Çelik ve YMN Tanker Personel Departmanı Müdürü Cemal Şenay oldu.

Sabah oturumu Omikron Crew Management Direktörü Kpt. Özgür Alemdağ ile başladı. Türk zabitleri yabancı armatörlük firmalarına istihdamını sağlayarak Türk zabitler ile yabancı armatörleri buluşturmayı ve yabancı armatörlerin Türk zabitlere bakışlarını olumlu yönde geliştirmeyi ilke edinmiş Omikron Crew Management firması Direktörü Kpt. Özgür Alemdağ, genel olarak Crew Management hizmeti veren firmaların işleyişlerini ve yabancı firmaların Türk zabitlerinden beklentilerini açıkladı. Alman kuru yük firması Oldendorff ile sıkı bağlar içerisinde olduklarını söyleyen Kpt. Özgür Alemdağ denizcilikte yabancı dilin önemini ve zabitlerde bulunması gereken özellikleri vurgulayarak oturumu sonlandırdı.

Akşam oturumu Kıran Denizcilik temsilcisi Kpt. Aşkı Çelik ile başladı. Öğrencilerin sorularına yanıt veren ve değerli mesleki tavsiyelerde bulunan Kpt. Aşkı Çelik, şirketleri olarak kadın zabitlere değer verdiklerinden bahsetti. Staja çıkacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan ve Kıran Denizcilik olarak stajyerlerde aradıkları kriterleri belirten Kpt. Aşkı Çelik denizcilik okullarında üniforma giyilmesinin ve hiyerarşinin önemine de değindi. Öğrenciler ile gerçekleştirilen soru-cevap şeklindeki sohbetten sonra kahve molası verildi.

Akşam oturumu YMN Tanker Personel Departmanı’ndan Cemal Şenay ile devam etti. Öğrencilere değerli tavsiyelerde bulunan Cemal Şenay denizcilikte yabancı dilin ve sürekli okumanın ne kadar önemli olduğunu dile getirdi. Denizcilikte eğitimin ve öğrenmenin hiçbir zaman bitmediğini vurguladı ve öğrencilere sürekli okuyarak teknik bilgilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu. Şirketlerinde aidiyet konusuna çok önem verdiklerini ve kadın zabit ve personele sektörde en çok değer veren firmalardan biri olduklarını belirtti. Filolarında çalışan zabit ve personelin sürekli değerlendirmeye tabi tutulduğunu, filolarında tutarlı performans gösteren ve kendini sürekli geliştirmeyi hedefleyen zabitlerle çalışmayı tercih ettiklerini belirtti. Sunumun ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Cemal Şenay Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’ne gelmekten çok memnun olduğunu belirterek oturumu sonlandırdı.

6. Gün konukları

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’nin düzenlediği I. Kariyer Günleri VI. gününde DEVBULK temsilcilerinden İnsan Kaynakları Müdürü Bülent Akbulut ve DPA Gökalp Sivrikaya’nın değerli katılımlarıyla hız kesmeden devam ediyor.

Öğleden sonra gerçekleştirilen oturuma DEVBULK temsilcileri tarafından hazırlanan ve şirket tanıtımını içeren sunum ile başlandı. Sunum içeriğinde şirket ve filonun genel tanıtımları yapıldı. Şirket olarak insana verdikleri değer ve kalite politikalarıyla DEVBULK olarak sektörün önde gelen firmalarından oldukları gözden kaçmadı. Şirket olarak ITF standartlarını uygulayan ve Atatürk ilke ve inkılaplarına uygun hareket eden DEVBULK, kaliteli yönetimleri ve samimiyetleri ile öğrencilerin gönüllerinde yer edinmeyi başardı.

Oturumun ilerleyen dakikalarında öğrencilerle samimi bir soru-cevap sohbeti gerçekleştirildi ve öğrencilere temsilciler tarafından mesleki tavsiyelerde bulunuldu. Oturum sonunda değerli DEVBULK temsilcileri tarafından öğrencilere hediyeler dağıtıldı ve etkinliğe katılmaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek gelecek yıllardaki Kariyer Günleri etkinliklerinde de bulunmak istediklerini belirttiler.

7. gün konukları

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi DUİM bölümünün düzenlediği I. Kariyer Günleri etkinliği VII. Gününde değerli konuklarını ağırladı. VII. günün değerli konukları Mid-Ship Group LLC firmasından Kpt. Ayşe Aslı Başak, Manta Denizcilik’ten Harun Karataş, Bright Denizcilik’ten Kpt. Harun Akbaş’ı, Lucent Maritime firmasından Duygu Karasu, İlker Atağ ve Kpt. Şadi Aykaç, Borealis Denizcilik’ten Mehmet Emre Yalçın ile Boden Denizcilikten Murat Şahin’i ağırladı.

Sabah oturumunun ilk seansına Mid-ship Group LLC firmasından Kpt. Ayşe Aslı Başak’ın konuşması ile başlandı. Konuşmasında denizciliğin sadece armatörlük firmalarından ibaret olmadığını vurgulayan Kpt. Ayşe Aslı Başak, öğrencilere okullarından mezun olduktan sonra karada ve denizde daha kolay iş bulabilme adına tavsiyelerde bulundu. Bu tavsiyeler arasında öğrencilerin not ortalamasını yüksek tutmaları, kitap ve makale okumaları gerektiği ve denizcilik sektöründe olmazsa olmaz olan İngilizcenin ana dili gibi konuşulmasının önemi ön plandaydı. Meslekte karşılaşılacak zorluklar ile pes etmeden başa çıkmak gerektiğine ve erkek denizcilerin kadın denizcilere verecekleri desteğin çok önemli olduğuna değinildi.

Sabah oturumu ikinci seansında Manta Denizclik’ten Harun Karataş konuğumuz oldu. Manta Denizcilik olarak yaklaşık yarım asırdır kuruyük ve feribot alanlarında hizmet verdiklerinden ve  denizcilikte insana yatırım yapılması gerektiğinden bahsedildi. Bir firmanın başarısında hem gemi hem de kara personelinin uyum içinde çalışmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Firma olarak stajyerlerden aidiyet duygusu beklendiği dile getirildi. Ayrıca Türk denizciliğinin gelişmesi ve türk denizcilerinin dış dünyaya yelken açabilmeleri için zabit yetiştiren okulların yanı sıra gemici ve yağcı gibi personel sınıfı için de okulların olması gerektiği ve personellere de İngilizce eğitim verilmesi gerektiği belirtildi. Akabinde öğrenciler ile Harun Karataş arasında soru cevap şeklinde bir söyleşi gerçekleştirildi.

Sabah oturumu üçüncü seasında Bright Denizcilik’ten Kpt. Harun Akbaş kürsüyü devraldı. Staja çıkacak öğrencilere kıymetli tavsiyelerde bulunan Kpt. Harun Akbaş, Bright Denizcilik olarak çalışanlarında aidiyet duygusu barındırmalarını, çözüm odaklı olmarını ve mesleklerine sahip çıkıp işlerini ellerinden gelen en iyi şekilde yapmalarını beklediklerini belirtti. Öğrencilere staj sürelerini verimli kullanmaları tavsiyesinde bulunuldu. Firma olarak kendi personellerini yetiştirmeyi tercih ettikleri vurgulandı. Ardından gerçekleştirilen soru cevap söyleşisinden sonra sabah oturumu sona erdi.

 

Vira Haber

 

Bu haber toplam 7766 defa okunmuştur
Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Kariyer Günleri

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Kariyer Günleri

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen armatörlerini Denizcilik sektörünün nabzını tutan Sivil Toplum Kuruluşlarını ağırladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.