1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Fatsa Kariyer Günleri sektörü ağırlıyor
Fatsa Kariyer Günleri sektörü ağırlıyor

Fatsa Kariyer Günleri sektörü ağırlıyor

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi DUİM bölümü tarafından düzenlenen I. Kariyer Günleri etkinliği sektörü ağırlamaya devam ediyor.

A+A-

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi DUİM bölümü tarafından düzenlenen I. Kariyer Günleri etkinliği VIII. gününde konukları Düzgit Denizcilik Personel Müdürü Kpt. Serhat Acar, Sole Yachts kurucusu Kpt. Kerem Türkmen ve Akmar Denizcilik temsilcilerinden Personel Müdürü Kpt. Yücel Çalık ile Operasyon Müdürü Kpt. Tarık Gürsoy idi.

Sabah oturumu Düzgit Denizcilik Personel Müdürü Kpt. Serhat Acar’ın konuşması ile başladı. Konuşmasında öğrencilere çok kıymetli tavsiyelerde bulunan Kpt. Serhat Acar öğrencilere asli görevlerinin kendilerini geliştirmek, başarılı bir zabit olmak ve okullarının adını ileriye taşımak olduğunu öğütledi. Öğrencilere interneti verimli kullanmaları ve bol bol döküman okumaları tavsiye edildi. Denizciliğin olmazsa olmazı olan İngilizceyi makale ve video yayınlar ile geliştirebilecekleri dile getirildi. Denizciliğin bir bilim olduğunu ve denizcilikte öğrenmenin sonu olmadığını vurgulayan Kpt. Serhat Acar öğrencilerin kendilerini daima güncel tutmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca Düzgit Denizcilik olarak kadın zabitlere değer verdiklerine değinildi. Daha sonrasında öğrenciler ile soru cevap söyleşisi gerçekleştirildi ve sabah oturumunun ilk seansı sona erdi.

Sabah oturumu ikinci seansında Sole Yachts kurucusu Kpt. Kerem Türkmen kürsüyü devraldı. Öğrenciler ile samimi bir sohbet gerçekleştirildi ve öğrencilere denizcilik sektöründe gemi dışında ne tür işler yapılabileceğinden bahsedildi. Öğrencilere hayatlarının sadece gemide çalışmaktan ibaret olmadığını öğütleyen Kpt. Kerem Türkmen, öğrencilere denizcilik sektörünün karada da tersane, marina, personel departmanları, brokerlık, P&I sörveyörlüğü, enspektörlük gibi pek çok dalı olduğunu ve bu dallara yönelecek olan öğrencilerin nasıl bir yol izlemeleri gerektiğine dair pek çok kıymetli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin kendilerine idealler belirleyip bu ideallere inandıktan sonra başaramayacakları şey olmadığını dile getirdi. Ardından gerçekleşen soru cevap şeklindeki söyleşiden sonra sabah oturumu sona erdi.

 Akşam oturumuna Akmar Denizcilik’in kıymetli temsilcilerinden Personel Müdürü Kpt. Yücel Çalık ile Operasyon Müdürü Kpt. Tarık Gürsoy konuk oldu. Şirket tanıtımını içeren sunum yapıldı ve firmalarının Akmar Denizcilik ile Akmar Acentelik altında hizmet verdiği dile getirildi. Tanıtım sunumunun ardından öğrenciler ile samimi bir sohbet gerçekleştirildi. Öğrenciler ile değerli tecrübelerini ve öğütlerini paylaşan Akmar Denizcilik temsilcileri öğrencilere kendilerini hangi kriterlerde geliştirmelerinin doğru olacağından bahsetti. Öğrenmenin sonu olmadığını ancak öğrencilerin rahat olmaları gerektiğini dile getirdiler. Öğrencilerin özellikle emniyete ve sağlığa dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan temsilciler meslek hayatını sürdürürken kişisel hayatın ve sosyal yeteneklerin de göz ardı edilmemesi gerektiğini belirttiler. Öğrencilerin soruları cevaplandıktan sonra Kariyer Günlerinin 8. günü sona erdi.

 

p1070800.jpg

p1070807.jpg

p1070761.jpg

p1070812.jpg


9. Gün Konukları


Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi DUİM bölümü tarafından düzenlenen I. Kariyer Günleri etkinliğinin IX. günü konukları ise Kamer Denizcilik temsilcileri Can Atay Yılmaz ile Fatih Agman, Armona Denizcilik temsilcileri Özgür Çetinkaya ile Memdüh Aydın, Kaptanoğlu Denizcilik’ten Fatih Yılmaz ve Statü Denizcilik’ten Mehmet Önder oldu.
    
Sabah oturumunun ilk seansı Kamer Denizcilik temsilcilerinin konuşmalarıyla başladı. Konuşmalarında öğrencilere iyi bir mühendis olmadan önce iyi bir denizci olmaları gerektiğini öğütleyen Kamer Denizcilik temsilcileri iyi bir denizci olmanın yolunun iyi bir eğitim almaktan, sabırlı, azimli ve deniz örf ve adetlerine uyan bir insan olmaktan geçtiğini belirttiler. Öğrencilerin her zaman gelişime açık olmaları gerektiğini ve denizcilikte İngilizcenin hayati öneme sahip olduğunu vurguladılar. Staja çıkacak öğrencilere gemide hiyerarşik düzene sonuna kadar uymalarını, sürekli not almalarını ve gemideki zamanlarını iyi değerlendirmelerini tavsiye ettiler. Daha sonra öğrencilerin sorularını cevapladılar.
    
Sabah oturumunun ikinci seansı Armona Denizcilik temsilcilerinin firma tanıtımını içeren sunumları ile başladı. Türkiye’nin en önde gelen kimyasal tanker işletmecilerinden biri olan Armona Denizcilik’in temsilcileri öğrencilere kimyasal tankerlerin genel özelliklerinden ve kimyasal tankerlerde çalışmak isteyen bir zabit adayının sahip olması gereken niteliklerden bahsettiler. Kimyasal tankerler ile diğer gemi türleri arasında karşılaştırmalar yaparak pozitif ve negatif yönlerini belirttiler. Kimyasal tankerlerin yoğun iş temposu yüzünden çok yorucu olduğundan ve uyku düzeninin pek olmadığını ancak diğer gemi türlerine göre çok daha profesyonel bir çalışma ortamı barındırdığını dile getirdiler. Denizcilikte eğitimin hiç bir zaman bitmeyeceğini ve iyi bir eğitim ve iyi bir zabitlik hayatı için İngilizcenin çok iyi bilinmesi gerektiğini vurguladılar. Öğrencilere bol bol okumalarını tavsiye ettiler. Daha sonrasında öğrencilerin sorularına yanıt verdiler.
    
Akşam oturumunun ilk seansı Kaptanoğlu Denizcilik temsilcisi Fatih Yılmaz’ın sunumu ile başladı. Sunumunda karar aşamasında olan öğrencilere bir çok tavsiyede bulunan Fatih Yılmaz karar verme aşamasında öğrencilerin verecekleri kararlar gelecek hayatlarını şekillendireceğinden  iyi düşünmeleri gerektiğini ve öğrencilerin kendilerini bilip kararlarını buna göre vermeleri gerektiğini öğütledi. Öğrencilerin iş ahlakı, mesleki bilgi ve İngilizce konusunda mutlaka kendilerini yetiştirmiş olmaları gerektiğini vurguladı. İyi bir yönetici olmalarını ve gelecek meslek hayatlarında pek çok farklı durumu başarıyla yöneterek üstesinden gelebilmeleri gerektiğini belirtti.
    

Akşam oturumu ikinci seansında Statü Denizcilik temsilcisi Mehmet Önder konuk oldu. Öğrencilere genel olarak firmaların onlardan neler beklediğini anlatan Mehmet Önder sektörün öğrencilerden beklentilerine dair pek çok değerli tavsiyede bulundu. Bir personel müdürünün bakış açısını öğrencilere genel hatlarıyla tanımladı. Başarılı bir zabit olmak ve sektörde rekabeti sürdürebilmek için öğrencilerin ne tür niteliklere sahip olması gerektiğinden bahsetti. Daha sonrasında öğrencilerin soruları cevaplandı ve 9. gün sona erdi.
 

img_7931.jpg

img_7995.jpg

img_7975-001.jpg

20181204_130249.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 5116 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.