1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. E-Fatura Programları Hakkında Bilgi
E-Fatura Programları Hakkında Bilgi

E-Fatura Programları Hakkında Bilgi

Şirketlerin dijital dönüşümlerinin önemli bir parçası olan e-Fatura sistemi, işletmelere birçok noktada avantajlar sağlar.

A+A-

Süreçlerin dijital ortamda yürütülmesini, takip edilmesini ve belgelerin saklanmasını mümkün hale getirir. e-Fatura programları da bu süreçte işletmelere yardımcı olur. e-Fatura programı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen standartlara uygun olacak şekilde belgelerinizi düzenlemenizi mümkün hale getirir. Vergi Usul Kanunu’nda belirtilen ve bir dokümanda olması gereken bütün bilgileri kolay bir şekilde faturaya geçirmenize olanak tanır.

e-Fatura programı, satışı yapılan ürün/hizmetin faturasının da alıcı ile satıcı arasında rahat bir şekilde dolaşmasını sağlar. Böylece süreçlerin hem daha hızlı hem de daha güvenli bir şekilde yürütülmesini mümkün hale getirir. Bazı şirketlerin e-Fatura programı kullanması zorunludur. Bununla beraber zorunluluğu olmayan işletmeler de programın sunduğu avantajlardan yararlanmak için e-Fatura sistemine geçiş yapabilir. Gelir İdaresi Başkanlığı’na kayıt olduktan sonra e-Fatura mükellefiyeti için başvurabilir ve siz de verimli süreçler kurmaya başlayabilirsiniz.

e-Fatura programı seçerken dikkat edilmesi gerekenler

e-Fatura programı seçerken bazı kriterleri göz önünde bulundurmanız önemlidir. Genel olarak dikkat etmeniz gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • İlk önce tercih edeceğiniz programın Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan özel entegrasyon izni almış olduğundan emin olmalısınız.
  • Programların yüksek güvenlik standartlarına sahip olması oldukça önemlidir. Mali Mührünüz ve diğer hassas bilgilerinizin güvende olacağına emin olduğunuz bir program tercih etmelisiniz.
  • e-Fatura programı UBL TR 1.0 gibi e-Fatura standartlarını desteklemelidir.
  • Seçeceğiniz programın tüm işlemleri takip eden ve yöneten bir merkez modüle sahip olması gerekir.

En iyi e-Fatura programları

En iyi e-Fatura programları aşağıdaki özelliklere sahiptir.

  • e-Fatura programı kullandığınız muhasebe programına ve diğer iş uygulamalarına kolay bir şekilde entegre edilebilir. Bu sayede fatura kesme ve gönderme işlemlerini otomatik bir şekilde yapabilir, süreçleri hızlandırabilirsiniz.
  • İyi bir e-Fatura programı ölçeklenebilir bir yapıya sahiptir. İşletmenizle beraber büyüyerek ihtiyaçlarınıza yanıt verebilir.
  • Kullanıcı dostu arayüz de en iyi programların öne çıkan tarafları arasında yer alır. Böylece süreçleri kolayca yönetebilirsiniz.

Esnek, mevzuata uyumlu, düşük maliyetli, hızlı ve çevre dostu bir yapıya sahip olan e-Fatura programı sunduğu özelliklerle en iyi programlar arasında yer alır.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.