DTO'dan Bodrum tersanelerine davet var
DTO Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, ‘Bodrum tersaneleri, üretimde ve bakım-onarımda, gerek tecrübesi ile gerekse teknik imkânları ile her türlü ihtiyaca cevap verebilecek kapasitededir. Yatları her türlü hizmet için tersanelerimize bekliyoruz.” dedi.
İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, ‘Bodrum tersaneleri, üretimde ve bakım-onarımda, gerek tecrübesi ile gerekse teknik imkânları ile her türlü ihtiyaca cevap verebilecek kapasitededir. Yatlarının yapısı ne olursa olsun her türlü hizmet için tersanelerimize bekliyoruz.” dedi.
“Bodrum ahşap yat yapım, bakım-onarım konularındaki konumu, Mavi Yolculukla birlikte Deniz Turizmini başlatan ve geliştiren öncülüğü ile Türkiye’de ve uluslararası alanda öncü bir ilçedir” diyen İMEAK Bodrum DTO Şube Başkanı Orhan Dinç, Türkiye’deki ve dünyada ki tekne sahiplerini Bodrum’a davet etti.
1960’lı yılların başlarında Bodrum’a özgü Guletlerin (Geleneksel Ahşap Yatlar) inşa edilmesiyle başlayan süreçte, özellikle küçük ve orta ölçekli aile şirketlerinde, ahşap ustalığı ile ön plana çıkan ve usta çırak ilişkisi ile geçmişten gelen bir yapı tekniği kullanılmaktadır. Günümüz insanının çağdaş gereksinimlerine göre son yıllarda yeniden tasarlanan yatlarımız, geleneksel yöntemlerin ve en güncel teknolojinin bütünleşmesi ile üretilmektedir. Bodrum tersanelerinde yakın zamana kadar boyları 50 metreye kadar ulaşan yılda 40 civarında tekne üretildiğini ifade eden İMEAK DTO Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, “Önceleri geleneksel metotla kesme postalı, armuzlu çam kaplamalı olarak imal edilmekte olan tekneler artık çoğunlukla lamine sistemle yapılmaktadır. Geleneksel üretimle çağdaş denizciliğin buluştuğu nokta Bodrum’dur.” dedi.
Yükselen döviz fiyatları uluslararası rekabette gücümüzü arttırdı…
Deniz üzerinde çalışan yat ve gemiler hakkında bilinmesi gereken en önemli konu, gerek teknik gerekse ekonomik açıdan ömürlü yapılar olduğuna da dikkat çeken Başkan Dinç şunları söyledi;
“Çalışma şartları ve deniz suyunun korozif etkileri altında yıpranan tekneler için genellikle sezon başlamadan önce yapılması gereken periyodik bakımlar vardır. Masraftan kaçarak bu periyodik bakımları yaptırmamanın ileride daha ağır ekonomik yükümlülüklere sebebiyet vereceği ortadadır. Üretimdeki bilgi birikimini bakım ve onarımda kullanan deneyimli usta ve teknik personellerle donatılmış Bodrum tersaneleri, modernize edilmiş hangarlarında çok geniş kapsamlı hizmet verebilmektedir. Yerli yat sahiplerinin tercih ettiği 1. sınıf kalitede hizmet veren tersanelerimiz yabancı yat sahip ve işletmecilerinin de tercih listesinin en üstünde yer almaktadır. Küçük sayılabilecek özel yatların yanında büyük ve komplike olan mega yatlara da, yapısı ister ahşap ister kompozit, saç veya çelik olsun, hizmet veren tersanelerimiz yüksek kalite ve standartları sayesinde sürdürülebilirliklerini kanıtlamışlardır. Özellikle son dönemde yaşanan döviz dalgalanması sebebi ile Türk Lirasının değer kaybetmesi, işçilik maliyetlerinin düşmesine ve hizmet alımının yabancılar için daha cazip olmasına neden olmuştur. Yükselen döviz fiyatları uluslararası rekabette gücümüzü arttırdı.
Sonuç olarak Bodrum tersaneleri, üretimde ve bakım-onarımda, gerek tecrübesi ile gerekse teknik imkânları ile her türlü ihtiyaca cevap verebilecek kapasitededir. Bütün donatanlarımızı, yatlarının yapısı ne olursa olsun her türlü hizmet için tersanelerimize bekliyoruz.”
Vira Haber
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.