1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dolgu yapılan marinada inceleme
Dolgu yapılan marinada inceleme

Dolgu yapılan marinada inceleme

Marmaris'e bağlı Orhaniye Köyü'ndeki işadamı Halit Narin'e ait 'Martı Marina'nın Keçibükü Mevkii'nde yaptığı 2 bin 397 metrekarelik deniz dolgusuyla ilgili olarak, inceleme başlatıldı.

A+A-

Muğla İl Genel Meclisi'in 3 komisyonu tarafından, Marmaris'e bağlı Orhaniye Köyü'ndeki işadamı Halit Narin'e ait 'Martı Marina'nın Keçibükü Mevkii'nde yaptığı 2 bin 397 metrekarelik deniz dolgusuyla ilgili olarak, inceleme başlatıldı.
İl Genel Meclisi'nin Turizm, İmar ile Çevre ve Sağlık Komisyonları'ndan oluşan 14 kişilik heyet bugün 'Martı Marina'da inceleme yapıp, ruhsatlarını kontrol etti.

Martı Marina Genel Müdürü Ercan Güneştutar, heyeti dolgu alanında ve marina içerisinde gezdirdi.
Güneştutar, isim vermek istemediğini belirterek bölgede hepsi izinli olmakla beraber, deniz dolgusu dahil yapılan inşaatlar bulunduğunu öne sürerek, "Buralarla da ilgili inceleme var mı? Yoksa bu inceleme sadece bize mahsus mu? İkincisi ise bugün burada inceleme yaptınız ve sonucunda da bir rapor yayınlayacak. Fakat, bu rapor öncesinde, kurul üyeleri tarafından, şirketimizi hakikaten zor duruma düşürtecek bir takım açıklamalar yapıldı. Acaba bu kurul düzenleyeceği rapor doğrultusunda, itibarımızı geri kazandıracak bir açıklama yapacak mı?" diye sordu.
Raporu hazırlayacak heyette yer alan İl Genel Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Halil Mutlu, Güneştutar'ın sorularını yanıtladı. Mutlu, buraya 3 komisyon olarak incelemeye geldiklerini belirterek, "Komisyonlarımız gerçekten dış etkiler ve basında çıkan haberlerden bağımsız çalışmaya gayret etmekte. Buradaki gözlemlerimiz ve elimizdeki belgeler doğrultusunda komisyonlarımızca ortak bir karar açıklayacağız. Hazırladığımız bu raporu, İl Genel Meclisi'ne sunacağız. Genel anlamda bu bilgilendirme çalışması olacak" dedi.
Mutlu, konunun gündemlerine bir önergeyle geldiğini bildirirken "Sözünü ettiğiniz yapılar veya alanlarla ilgili de gündemimize ayrı önerge gelir ise onları da tek tek inceleme şansına sahip olabiliriz" diye konuştu. Heyet, daha sonra, imar planlarını ve gerekli ruhsatların birer fotokopisini aldıktan sonra marinadan ayrıldı.
Heyetin ayrılması ardından Güneştutar, anan süreç hakkında bilgi verdi. Gelişmelerin 1988 yılından bu yana gelen bir süreç olduğunu belirten Güneştutan, şunları söyledi:
"Bugüne kadar 3 İmar Planı, hazırlanmış. Ama son imar planımız, Özel Çevre Koruma Kurumu ve Bayındırlık İskan Bakanlığı tarafından 2006 yılında onaylandı. Bu imar planından sonra, Devlet Liman ve Hava Limanları İşletmesi tarafından rıhtım ve iskelelerimizin projeleri onaylandı. Akabinde Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu gerekli olumlu görüşü verdi. Ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 'Yatırım İşletme Belgemisi' alındı. Daha sonra da Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Marmaris Mal Müdürlüğü aracılığıyla 49 yıllığına bize buraların kullanma iznini bir protokol dahilinde verdi. Yıllık bir kira bedeli belirledi. Bunu da ödedik. Bütün bunların doğrultusunda biz 2010 Mayıs ayında Muğla İl Özel İdaresinden bütün bu izinlerimizi de vermek suretiyle yapı ruhsatımızı aldık."


Bu haber toplam 861 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.