Dev projede 50 yıllık tecrübe
1.7 kilometre orta açıklığıyla dünyanın 4. büyük asma köprüsü olarak nitelendirilen İzmit Körfez Geçişi Köprüsü Projesi'ne, bu yıl kuruluşunun 50. Yılını kutlayan Gedik Kaynak yüzde 100 yerli üretim ürünleriyle kaynak oluyor.
1.7 kilometre orta açıklığıyla dünyanın 4. büyük asma köprüsü olarak nitelendirilen İzmit Körfez Geçişi Köprüsü Projesine, bu yıl kuruluşunun 50. Yılını kutlayan Gedik Kaynak %100 yerli üretim ürünleriyle kaynak oluyor.
Türkiye’nin en büyük otoyol projesi olan, Gebze - İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen Körfez Köprüsü bittiğinde feribotla 60 dakika, körfezi dolaşarak ise 1 saat 30 dakika da kat edilen mesafeyi 6 dakikaya indirecek. Gebze’den başlayıp İzmir’de sonlanacak 423 km’lik yeni otoyolun önemli bir bölümünü oluşturan Körfez Geçişi Köprüsü’yle İstanbul – İzmir arası mesafe 3.5 saate düşecek.
İki yakayı birbirine bağlayan bu önemli projede Gedik Kaynak, GeKa, GeKaTec ve GeKaMac markalı kaynak ürünleriyle yer alıyor. Yüklenici firmalara, %100 yerli üretim olan LASER B 47 bazik elektrot ve ELCOR R 81 Ni rutil tip özlü kaynak telleri ile hizmet veren Gedik Kaynak, yerli imalat ürünlerinin güvenilirliği ve yarım asırlık tecrübesi sayesinde, başarıyla tamamlanan projeler zincirine bir yenisini daha eklemeyi hedefliyor.
50 yıllık geçmişine Boğaziçi, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Marmaray gibi dünya çapında dev projeleri sığdıran Gedik Kaynak, modern teknolojik altyapısı ve ürün güvenilirliğiyle yeni projeler için kaynak teşkil etmeye devam ediyor. Gedik Kaynak, hem saha içi hem de saha dışında verdiği kaynak eğitimleri ile sektöre eğitimli iş gücü sağlamaya, kaynak personellerini sertifikalandırmaya devam ediyor.
Özel Sektör ve TCDD’nin ihtiyacı olan yük vagonlarının üretimi, bakım, onarım ve revizyonlarını yapma noktasında, Türk demiryolu sektörünün en büyük sanayi kuruluşlarından olan TÜDEMSAŞ’a alınan 105 yeni işçinin Temel Kaynak Eğitimleri, “Gedik Eğitim Vakfı Kaynak Eğitimleri Programı” çerçevesinde yürütülmektedir.
TÜDEMSAŞ’ın Kaynak Teknolojileri Eğitim Merkezinde başlatılan eğitim, 105’i yeni işe alınan personel olmak üzere toplam 168 personel için uygulanmaktadır. İşbaşı Gazaltı Kaynak Yöntemi ve Elektrik Gazaltı Kaynak Yöntemi dersleri, personele teorik olarak anlatıldıktan sonra saha içi uygulamalarla devam etmektedir.
Eğitim programı sonunda Gedik Test Merkezince düzenlenecek sınavda başarılı olanlara TS EN ISO/IEC 17024 TÜRKAK akreditasyonu kapsamında TS EN 287-1 standardına
göre Kaynakçı Sertifikası verilecektir.
virahaber.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.