1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DEÜDF'de Kış Kariyer günleri sürüyor
DEÜDF'de Kış Kariyer günleri sürüyor

DEÜDF'de Kış Kariyer günleri sürüyor

Dokuz Eylül Üniversitesi 18. Kış Kariyer Günleri tüm hızıyla devam ediyor. Beşiktaş Denizcilik, Çebi Denizcilik, Sedat Pekdemir, Kaptanoğlu, MARDAŞ ve Genel Denizcilik 18. Kış Kariyer Günleri’ndeydi.

A+A-

Dokuz Eylül Üniversitesi 18. Kış Kariyer Günleri tüm hızıyla devam ediyor. Beşiktaş Denizcilik, Çebi Denizcilik, Sedat Pekdemir, Kaptanoğlu, MARDAŞ ve Genel Denizcilik 18. Kış Kariyer Günleri’ndeydi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde 18.si düzenlenen Kış Kariyer Günleri’nin 21 Kasım 2013 Perşembe günü gerçekleşen 3 oturumunun ilk oturum konuğu Beşiktaş Denizcilik oldu. Beşiktaş Denizcilik adına konuşan İnsan Kaynakları Müdürü Kaptan Tanyol Besek, Beşiktaş Denizcilik bünyesinde 19 adet gemi olduğunu belirtti ve güzergâhlarının tüm dünyaya yayıldığını söyledi. Stajyer politikaları hakkında da bilgiler veren Besek şirketin vizyon ve misyonlarından bahsederek, insanların yatırımdan çok daha önemli olduğunu vurguladı. Kendisine sorulan sorulara cevap veren Besek’e teşekkür plaketini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Bora Norgaz tarafından verildi. Oturum toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

21 Kasım’da gerçekleşen ikinci oturumda Çebi Denizcilik temsilcileri Personel Müdürü Hüsnü Karahasan ve Operasyon Müdürü Kpt. Cem Yılmaz yer aldı. Şirketin geçmişinden bahseden Yılmaz kariyer günlerinde ilk kez bulunmanın heyecanını ve mutluluğunu taşıdığını söyledi. Kpt. Yılmaz şirket filosunda 6 adet gemisi bulunduğunu ve yakın zamanda büyümeyi hedeflediklerini belirtti. Konuşmacılar stajyer politikalarından ve şirketin stajyerlere karşı tutumundan bahsederek konuşmalarına son verdiler. Sorulan sorulara cevap veren Çebi Denizcilik temsilcilerine teşekkür plaketlerini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Doğancan Taş, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Bora Özyön sundular. Toplu fotoğraf çekiminin ardından oturum sona erdirildi.

21 Kasım 2013 Perşembe günü üçüncü oturum da ise Gemi Kiralama Müdürü Kpt. Sedat Pekdemir gemi hayatı ve kara hayatı hakkında tecrübe ve anılarını paylaştı. Pekdemir yeni bir zabitin duruşu, meslek vizyonu, geleceği nasıl inşa edebileceği hakkında önemli bilgiler verdi. Zabit adaylarının mesleki donanımının yanında kültürel ve sosyal açıdan da nitelikli birer birey olması gerektiğini önemle vurgulayan Pekdemir fırsatları değerlendirmek gerektiğini ve her koşulda kişisel gelişimi ön planda tutmak gerektiğini söyledi. Kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Pekdemir’e katılım belgesini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Murat Palapaş sundu. Oturum toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

22 Kasım 2013 Cuma günü gerçekleşen 3 oturumun ilk konuğu Personel Müdürü Fatih Yılmaz temsilciğinde Kaptanoğlu Denizcilik oldu. Yüzyılı aşkın şirket geçmişine dayanarak denizciliğe gelenekçi bir bakış açısıyla yön vermek istediklerini belirten Yılmaz, kuru yük ve tanker gemilerinin işletmeciliğini yaptıklarından bahsetti. Şirket filolarında 4 adet kuru yük, 9 adet tanker bulundurduğunu ve düzenli güzergâh olarak Avrupa’da hizmet verdiklerini söyledi. Stajyer politikasının ise geleceğe yatırım amacıyla zabitleri stajyerlikten 1. zabitliğe kadar taşımak olduğunu belirten Yılmaz konuşmalarını tavsiyeleriyle sonlandırdı. Kendilerine sorulan sorulara cevap veren Fatih Yılmaz’a plaketini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Osman Özgür Tuğtekin sundu. Toplu fotoğraf çekiminin ardından oturum son buldu.

22 Kasım 2013 Cuma günü gerçekleşen ikinci oturumun konuğu MARDAŞ oldu. MARDAŞ temsilcileri Genel Müdür Kpt. Galip Kendigelen, Personel Müdürü Şenol Kulakçeken ve DEÜ Denizcilik Fakültesi mezunlarından Uzakyol Vardiya Zabiti Ümit Kaplan yer aldı. Oturum şirket tarihi, gelişimi ve vizyonunu anlatan tanıtım videosuyla başladı. Konuşmacılar şirket filosunda her biri Türk bayraklı 7 adet gemi bulunduğunu ve şu an için bu durumu korumak istediklerini söylediler. Dünya üzerindeki tüm güzergâhlarda çalıştıklarından bahseden Kendigelen stajyer politikalarını açıklayarak konuşmasına son verdi. Sorulan sorulara cevap veren MARDAŞ temsilcilerine teşekkür plaketlerini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 4. Sınıf öğrencilerinden Begüm Olgun, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Elif Kılıç ve Ferhan Nur Akkanatlı sundular. Toplu fotoğraf çekimi ardından oturum son buldu.

22 Kasım 2013 Cuma günü gerçekleşen son oturumun konuğu Genel Denizcilik oldu. Toplantıya şirketi temsilen Tanker Personel Müdürü Kadir Özkan Tanker Personel Müdür Yardımcısı Buse Ufak ve Eğitim Enspektörü Zeki Özden katıldılar. Konuşmacıların ilki olan Özkan şirket yönetimi, politikası, vizyonu ve misyonundan bahsederek sunumuna başladı ve şirket bünyesinde 28 adet tanker gemisi bulunduğunu söyledi. Daha sonra söz alan Özden kuru yük gemilerinde karşımıza çıkabilecek olanak ve zorluklardan bahsetti. Şirket filolarında 19 adet dökme gemisi bulunduğunu belirtti. Soru cevap bölümünün ardından Genel Denizcilik temsilcilerine teşekkür plaketlerini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Rıfat Berkay Göksuve Ceren Tokkamış, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Volkan Özer sundular. Oturum toplu fotoğraf çekimi ardından son buldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 18. Kış Kariyer Günleri ikinci haftasında da tüm hızıyla devam edecek.

deu_kariyer_gunleri.20131126160732.jpg

deu_kariyer_gunleri1.20131126160744.jpg

deu_kariyer_gunleri3.20131126160807.jpg

deu_kariyer_gunleri7.20131126160904.jpg

deu_kariyer_gunleri9.20131126160929.jpg

deu_kariyer_gunleri11.20131126160951.jpg

deu_kariyer_gunleri17.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2138 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.