1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DEÜ’de 18. Kış Kariyer Günleri heyecanı
DEÜ’de 18. Kış Kariyer Günleri heyecanı

DEÜ’de 18. Kış Kariyer Günleri heyecanı

Kış Kariyer Günleri’nin konukları Finner,İnce, Zenith , Yasa, GEMİMO, Karadeniz Holding, Harika yağcı Geldişan, Active, IDÇ, Densa, Akmar ABB, Tersan ve Chemleet denizcilik oldu

A+A-

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde 18.si düzenlenen Kış Kariyer Günleri’nin konukları Finner,İnce, Zenith , Yasa, GEMİMO, Karadeniz Holding, Harika yağcı Geldişan, Active, IDÇ, Densa, Akmar ABB, Tersan ve Chemleet denizcilik oldu

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde 18.si düzenlenen Kış Kariyer Günleri’nin 25 Kasım 2013 Pazartesi günü gerçekleşen 3 oturumunun ilk oturum konuğu Finner Ship oldu. Finner Ship adına DPA/SCO Kpt. İhsan Avcı yer aldı.

Finner Ship bünyesinde 4 adet kuru yük gemisinin bulunduğunu söyledi. Stajyer politikaları hakkında da bilgiler veren AvcıI şirketin vizyon ve misyonlarından bahsederek, insanların yatırımdan çok daha önemli olduğunu vurguladı.

Kendilerine sorulan sorulara cevap veren Avcı’ya teşekkür plaketini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Hüseyin Murat Çimen tarafından verildi. Oturum toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

İkinci oturumda ise İnce Denizcilik DPA’i ve GEMİMO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yaşar Canca ve GEMİMO İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Bora Kayacan yer aldı.

Konuşmasına şirketin geçmişinden bahsederek başlayan Canca deniz ticaretinin önemi ve gelişiminden bahsetti. Şirket filosunda 14 adet kuru yük gemisi bulunduğunu belirtti.

GEMİMO Temsilcileri olarak İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Bora Kayacan ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yaşar Canca oturuma katıldı. GEMİMO’nun TMMOB’a bağlı mesleki bir sivil toplum örgütü olduğundan ve 1960’lı yıllarda kurulduğundan söz edildi. Ardından Kayacan odanın amaçlarından, teknolojinin meslek üzerindeki etkisinden ve odanın meslek etiğini belirlemeye yardımcı olduğundan önemle bahsetti. Oturum Canca’nın her meslekte olduğu gibi gemi mühendisliğinde de çalışanların onların hakkını savunacak bir sivil toplum örgütüne ihtiyaç duyduğunu ve duyacağını önemle vurgulamasıyla sona erdi.

Sorulan sorulara yanıt veren GEMİMO temsilcilerine teşekkür plaketlerini, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Mert Tanöz ve Aziz Sarıoğlu sundular.

25 Kasım’da gerçekleşen konferansın üçüncü oturumun konuğu Zenith Denizcilik oldu. Zenith Denizcilik’i temsilen DPA Kpt. Turgay Çehreli ve Personel Müdürü Kpt. Barış Ziya Kaya katıldı. Şu an 7 adet tanker gemileri bulunmasına rağmen 2015 yılında en az 22 adet gemiye sahip olacaklarını söyleyen Çehreliİ filolarına kuru yük gemilerini dâhil edebileceklerinden bahsetti.

Soru cevap bölümünün ardından konuşmacılara plaketlerini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf Necati Doğan, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3.Sınıf Alper ÖnalL sundular.

26 Kasım’da ise iki oturum gerçekleşti. İlk oturumun konuğu YASA Denizcilik oldu. YASA Denizciliği temsilen oturuma Tanker Personel Müdürü Göktan Gökalp, Kuru Yük Personel Müdürü Muammer Bıçakçı ve Eğitim Departmanı sorumlusu Ramazan Özgürcan katıldılar.

Bıçakçı, 19 adet dökme ve 12 adet tanker gemisine sahip olduklarını, personel eğitimine önem verdiklerini bu nedenle zabitlerini stajyerlikten itibaren bünyelerinde çalıştırmak ve geliştirmek istediklerini belirten YASA Denizcilik temsilcileri konuşmalarına son verdiler.

YASA Denizcilik temsilcilerine plaketlerini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Berk Özyenginer ve Özgür Kottaş, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Can Yücel sundular. Oturum toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

26 Kasım’da gerçekleşen son oturumun konuğu Karadeniz Holding oldu. Karadeniz Holding’i temsilen DEÜ Denizcilik Fakültesi mezunlarından Kpt. Arda Armağan konuşmasını yaptı.

Bir enerji firması olan Karadeniz Holding’i tanıtarak konuşmasına başlayan Armağan Türkiye’nin ilk enerji ihracatını ve Dünya’nın ilk ve tek yüzer elektrik santral gemilerini üreten şirket olduklarını söyledi. Gemilerin Türk tersanelerinde üretildiğini ve çoğunlukla Türk personel çalıştırdıklarını bunun yanı sıra gemilerin hizmet verdiği ülkelerin de çalışanlarına istihdam sağladıklarını belirtti. 7 adet Nijerya bayraklı gemileri olduğunu her bir geminin yaklaşık 12 adet gemiye denk geldiğini ve bu gemilerin kontrat süresi boyunca kendilerine özel bir limana bağlı kaldıklarını, bu limanlara belirli sosyal tesisler ve yaşam alanları kurduklarını ve bu alanları kendilerine ait güvenlik görevlileriyle koruma altına aldıklarını söyledi. Son olarak Türk Ticaret Kanununda bu tip gemilerin tanımı olmadığı için yapılacak olan staj ve hizmetler deniz hizmetinden sayılmadığını ancak bu sorunu ortadan kaldırmak için gerekli düzenlemelerin yapıldığının altını çizdi.

Soru cevap bölümünden sonra Armağan’a plaketlerini, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3.Sınıf öğrencilerinden Abdulhamit Coşkun sundu. Oturum toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

27 Kasım’da gerçekleşen 2 oturumunun konukları okulumuz mezunlarından Kpt. Harika Yağcı Geldişan ve Active Denizcilik oldu.

27 Kasım’da gerçekleşen ilk oturumun konuğu olan DEÜ Denizcilik Fakültesi mezunlarından Kpt. Harika Yağcı Geldişan , gemide karşılaştığı zorlukları ve bunlara nasıl göğüs gerdiğini anlattı. DEÜ Denizcilik Fakültesinin en gözde bayan zabitlerinden olan Yağcı Geldişan sadece başmühendis ya da birinci kaptan olmaya çabalamak yerine yeni dallarda kurslara giderek, yüksek lisans yaparak mesleki ve teknik yeteneklerimizi artırmamız gerektiğinin üzerinde durdu. Konuşmalarına kendi tecrübelerini anlatarak son verdi.
Kpt. Harika Yağcı Geldişan’a plaketlerini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 4. Sınıf öğrencilerinden Begüm Olgun sundu. Oturum toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

27 Kasım’da ki ikinci oturuma Active Shipping’i temsilen Personel Müdürü Aras Bilge Aksüyek katıldı. Aksüyek, stajyer ve zabitlerde yabancı dil faktörünün önemini vurgulayan Aksüyek gemilerindeki zabitlerin yabancı personel sistemi nedeniyle bu tür bir gemi hayatına alışmak için stajyerlikten itibaren eğitilmeleri gerektiğini vurgulayarak çok nadir olarak dışarıdan zabit aldıklarını söyleyerek konuşmasına son verdi.Aras Bilge Aksüyek’e plaketlerini Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Numan Ozan Uçar sundu.

28 Kasım’da ise 2 oturum gerçekleşti. İlk oturumun konuğu İnsan Kaynakları Müdürü Kaptan Turgut Ertürk temsilciliğinde IDÇ Denizcilik oldu. İzmir Demir-Çelik fabrikasına bağlı bir limanda etkinliğini gösteren, filosunda 4 adet Türk bayraklı gemi bulunduran bir denizcilik firması olan IDÇ’nin sunumunu Ertürk gerçekleştirdi. Ertürk’e plaketlerini, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden İlker Ateş sundu.

28 Kasım’da gerçekleşen ikinci ve son oturumun konukları ise DENSA Denizcilik Personel Departman Müdürü Hakan Alkan ve DENSA Denizcilik CSO/ISM Manager Kpt. Sinan Cangül oldu. Cangül filolarında 1 tanesi halen inşa aşamasında olan 19 adet kuru yük gemisi ve 3 adet tanker gemisi bulunduğunu belirtti. Soru cevap bölümünden sonra Cangül ve Alkan’a plaketlerini, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Ozan Aracı, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3.Sınıf öğrencilerinden Erdi CömertT sundular.

29 Kasım 2013 Cuma günü gerçekleşen 4 oturumunun ilk oturum konuğu Akmar Denizcilik oldu. Akmar Denizcilik adına İnsan Kaynakları Müdürü Özge Ataman ve Operasyon Müdürü Tarık Gürsoyyer aldı.

Özge Ataman Akmar Denizcilik bünyesinde 7 adet gemi olduğunu belirtti. Güzergâhlarının tüm dünya olduğunu söyledi. Akmar Denizcilik temsilcilerine plaketlerini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Ali İbrahim Çağlar ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Fatih Koca tarafından verildi.

İkinci oturumun konuğu ABB İzmir Servis Koordinatörü Baş Mühendis Onur TongulL oldu. Konuşmalarına Turbocharging’in genel özelliklerini anlatarak başladı. Bu alanda dünyada 120’den fazla servis istasyonuna sahip olduklarını söyledi. Tongul son olarak bu sistemin çevreye daha az zarar verdiğini ve diğer sistemlere oranla daha verimli olduğunu vurguladı.
Soruların ardından Tongul’a plaketini Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden İsmet Tayfun Duran tarafından verildi.

3. Oturumun konuğu Tersan Denizcilik oldu. Tersan Denizcilik’i temsilen Personel Müdürü Mustafa Ünal, Personel Müdürü Onur Hoşça Kpt. Bahadır Göbeklioğlu ve Kpt. Seda Alp katıldılar. Kpt. Bahadır Göbeklioğlu Tersan Denizcilik bünyesinde 7 adet gemilerinin olduğunu belirtti. Katılımcılara plaketlerini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerden Serkan Gökçen ve Barış Kurt, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Halil Yücel ve Koray Göl tarafından verildi.

29 Kasım günü son oturumun konuğu Chemfleet Denizcilik oldu. Chemfleet Denizcilik’i temsilen Genel Müdür Kpt. Ahmet Haznedar, Kpt. Özgür Sarıoğlu ve Baş. Müh. Ersen Uçakan oldu. Kpt. Ahmet Haznedar Şirket filosunda 24 adet tanker gemilerinin bulunduğunu ve bu gemilerin güzergahlarının tüm dünya olduğunu söyledi. Soru cevap bölümünden sonra katılımcılara plaketlerini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerden Necati Doğan ve Mustafa Ozan Demir, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerinden Numan Ozan Uçar tarafından verildi.

Bu oturum ile Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 18. Kış Kariyer Günleri sona erdi.

deu_kariyer.20131204132123.jpg

deu_kariyer1.20131204132137.jpg

deu_kariyer8.jpg

deu_kariyer10.jpg

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2096 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.