1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DEÜ Kariyer Günleri, hız kesmeden devam ediyor
DEÜ Kariyer Günleri, hız kesmeden devam ediyor

DEÜ Kariyer Günleri, hız kesmeden devam ediyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün Düzenlediği 2014 Bahar Kariyer Günlerinin ikinci haftası Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

A+A-

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün Düzenlediği 2014 Bahar Kariyer Günlerinin ikinci haftası Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübünün düzenlediği ve iki hafta devam eden 2014 Bahar Kariyer Günleri 14-15 ve 16 Nisan günlerinde düzenlenen üç oturumla devam edildi.

14.04.2014 günü düzenlenen ve oturum başkanlığını Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar AYAN’ın yaptığı oturuma; MSC Gemi Acentesi İzmir Şubesi Türkiye Operasyon ve Aktarma Hizmetleri Müdürü İbrahim TOSUNOĞLU, MAERSK Line Batı Bölgesi Müşteri Hizmetleri Müdürü Emre Can ATAK, CMA-CGM Temsilcisi Umut YALÇIN, BARKON Gemi Acenteliği İzmir Şubesi Operasyon Müdürü Cihan GÜLEÇ katıldı. 

Yrd. Doç. Dr. Serdar AYAN oturumu başlatırken katılımcıları konuşmacılar hakkında bilgilendirdikten sonra sözü İbrahim TOSUNOĞLU’na bıraktı. TOSUNOĞLU, MSC Gemi acenteliği hakkında detaylı bilgiler verdikten sonra kendi kariyer basamaklarından bahsetti. ASYA Port projesine vurgu yapan TOSUNOĞLU, bu projenin Türkiye’nin en büyük Liman Projesi projesi olduğunu, bu denli büyük bir limanın işletilebilmesi için nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. MSC’nin yöneticileri kendi organizasyonu içerisinden yetiştirdiğini aktaran TOSUNOĞLU, Kariyer Günü etkinliğinin çok başarılı organize edildiğini belirterek düzenleyicilere teşekkürlerini iletti. Daha sonra söz alan Emre Can ATAK, genç öğrencilere hitap eden konuşmasına çok değerli bir okulda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek başladı. Kendisinin de bu okuldan mezun olduğunda çok büyük bir heyecanla işe atıldığını bunun akabinde de çok çalışmanın neticesi olarak şu anda MAERSK Line’da yönetici olarak görev yaptığını belirtti. MAERSK’in Türkiye’deki yapılanmasını anlatan ATAK, genç insan kaynağına her zaman ihtiyaç duyulduğunu, kendi şirketlerinin de bu anlamda gençlere ve Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü mezunlarına şans verdiklerini belirtti. Daha sonra söz alan Umut YALÇIN, CMA-CGM firmasının tarihçesini ve genel işleyişini aktaran bir sunum gerçekleştirdi. Şirketin Türkiye’deki payını arttırmayı hedeflediğini belirten YALÇIN, gençlere kendilerini geliştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Oturumun son konuşmacısı Cihan GÜLEÇ, şirketlerinin tarihçesinden bahsettikten sonra kendi kariyeri hakkında bilgiler aktardı. BARKON olarak staj sürecine büyük önem verdiklerini aktaran GÜLEÇ, okul sıralarındayken uygulamanın öneminin tam kavranamadığını ancak denizcilikte uygulamanın büyük bir önem arz ettiğini belirtti. Oturumun son kısmında konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra oturum sona erdi.

Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü Üyeleri kulüp adına teşekkür belgelerini oturum başkanı ve konuşmacılara sundular.

4-009.jpg

15.04.2014 günü düzenlenen ve oturum başkanlığını Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Durmuş Ali DEVECİ’nin yaptığı oturuma;  Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İzmir Bölge Müdürü Pelin DEVRİM, WISTA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Halime CAN, BORACHART Tanker Brokeri Ayşe Seda YETİK, Nitro Shipping Chartering Müdürü Aysu GÜRGAN, Türkiye Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret KÖSEOĞLU, Deniz Ticaret Odası Gemi Brokerleri ve Navlun Komisyoncuları Komisyonu Başkanı Ali GÜÇ ve Yıldırım Holding A.Ş Risk Yönetim Direktörü Kutay ÖZMENLİKAN katıldı. 

Doç.Dr. Durmuş Ali DEVECİ oturumu başlatırken katılımcıları konuşmacılar hakkında bilgilendirdikten sonra sözü Pelin DEVRİM’e bıraktı. DEVRİM konuşmasında kurumlarının öncelikli amaçlarının seyir, can ve mal emniyeti olduğunu vurguladı. Bunun için çalıştıklarını ve bu doğrultuda bir kamu kurumu olarak ellerinden geldiğince okulumuz mezunlarına yer verilmeye çalışıldığını aktardı. Daha sonra söz alan Halime CAN, WISTA hakkında bilgiler verdikten sonra kendi kariyer basamakları hakkında genç öğrencilere bilgiler verdi. Ardından söz alan Ayşe Seda YETİK, Brokerlik mesleği hakkında birtakım bilgiler aktararak bu mesleğin gerektirdiği nitelikleri sıraladı. Denizcilik Fakültesi mezunu Aysu GÜRGAN ise konuşmasında, Brokerlik mesleğinde iletişim becerisinin ve sabrın en önemli kriter olduğunu vurguladı. Gemi Brokerleri Derneği Başkanı Fikret KÖSEOĞLU, genç öğrencilerle deneyimlerini paylaşarak onlara altın değerinde nasihatler verdi. İngilizce’nin bu meslek için olmazsa olmaz bir dil olduğunu aktaran KÖSEOĞLU, Gemi Brokerleri Derneği’nin mesleki anlamda bir çatı olduğunu vurguladı. Ardından söz alan Ali GÜÇ, 20 yıllık mesleki deneyimlerini aktardı ve öğrencilere nasihatlerde bulundu. Daha sonra söz alan Kutay ÖZMENLİKAN ise kendi özgeçmişinden bahsederek, denizcilik mesleğinin yurtdışı ayağının çok kuvvetli olduğunu bu mesleğin uluslararası bir meslek olduğunu ve İngilizcenin olmazsa olmaz bir gereklilik olduğunu aktardı. Oturumun son kısmında konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra Denizcilik Kulübü Üyeleri kulüp adına teşekkür belgelerini oturum başkanı ve konuşmacılara sundular.

16.04.2014 günü düzenlenen ve oturum başkanlığını Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Serim PAKER’in yaptığı oturuma;  ECESARAY Marina Müdür Yardımcısı Burak ARDAHAN, WEST İstanbul Marina temsilcileri Burçin BAYLI ve İsmail Cem ELEMEN ve PORT Alaçatı Marina Müdürü Onur KUNDUZ katıldı. 

Yrd.Doç.Dr. Serim PAKER oturumu başlatırken katılımcıları konuşmacılar hakkında bilgilendirdikten sonra sözü Burçin BAYLI’ya bıraktı. BAYLI konuşmasında marinaları hakkında bilgiler vererek müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutma gayreti içinde olduklarını ve bunun için çalıştıklarını ve bu doğrultuda bir özel teşebbüs olarak ellerinden geldiğince okulumuz mezunlarına yer verilmeye çalışıldığını aktardı. Daha sonra söz alan İsmail Cem ELEMEN marinaları hakkında bilgiler verdikten sonra kendi kariyer basamakları hakkında genç öğrencilere bilgiler verdi. Bu işi yapabilecek gücü kendinde gören arkadaşları sektörde görmek istediklerini belirtti. Ardından söz alan Burak ARDAHAN marinacılık mesleği hakkında birtakım bilgiler aktararak bu mesleğin gerektirdiği nitelikleri sıraladı. Staj yapmak isteyen kişiler için gereklilikleri sıralayan ARDAHAN, marinacılığın prestijli bir meslek olduğunu ve bu prestij seviyesi yukarılara taşımak için sürekli mücadele ettiklerini belirtti. Son olarak söz alan Onur KUNDUZ marinacılık mesleğinde iletişim becerisinin ve İngilizce’nin en önemli kriterler olduğunu vurguladı. Genç öğrencilerle deneyimlerini paylaşarak onlara nasihatler veren KUNDUZ, bu mesleğin uluslararası bir meslek olduğunu aktararak staj yapmak isteyen öğrenciler için şartlarını sıraladı. Oturumun son kısmında konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra teşekkür belgelerinin oturum başkanı ve konuşmacılara sunulmasının ardından Bahar Kariyer günleri sona erdi. 

1-013.jpg2-011.jpg3-011.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3059 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.