1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DEÜ eğitimlere devam ediyor
DEÜ eğitimlere devam ediyor

DEÜ eğitimlere devam ediyor

“İntermodal Taşımacılık Stratejileri: Hollanda-Türkiye Perspektifi” Konferansı 29 Nisan 2011 Cuma günü Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Çaka Bey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

A+A-

“İntermodal Taşımacılık Stratejileri: Hollanda-Türkiye Perspektifi” Konferansı 29 Nisan 2011 Cuma günü Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Çaka Bey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda taşımacılık ve lojistik sektörünün önde gelen temsilcileri, bu alandaki eğitim ve danışmanlık kurumlarının yetkilileri ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin, Hollanda NEA Ulaştırma Araştırmaları ve Eğitim Kurumu ile birlikte yer aldığı “Lojistik ve İntermodal Taşımacılık Alanında Hollanda ile Türkiye arasında Bilgi Değişimi” (Dutch-Turkish Knowledge Exchange in the Field of Logistics and Intermodal Transport) başlıklı proje kapsamında, “İntermodal Taşımacılık Stratejileri: Hollanda-Türkiye Perspektifi” konferansı 29 Nisan 2011 günü 09:00-17:00 saatleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ev sahipliğinde İzmir’de düzenlenecek.

Konferansın amacı, intermodal taşımacılığın Türkiye’deki durumuna yönelik tespitlerde bulunmak, intermodal taşımacılığı hem hizmet sağlayanlar hem de hizmet alanlar açısından değerlendirmek ve bunların sonucunda Türkiye’de intermodal taşımacılığın geleceğini tartışarak bu yönde stratejiler önermektir.

Açılış konuşmalarını NEA Ulaştırma Araştırmaları ve Eğitim Kurumu, Kıdemli Danışman ve Proje Müdürü Rene Meeuws ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve TRACECA Türkiye Ulusal Sekreteri Dr. Barış Tozar’ın gerçekleştireceği konferans, üç ana oturum ile bir değerlendirme oturumundan oluşacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Durmuş Ali Deveci’nin oturum başkanlığını yapacağı “Intermodal Taşımacılık Sivil Toplum Kuruluşları” başlıklı birinci oturum, intermodal taşımacılık alanındaki sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirecek. Birinci oturuma konuşmacı olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Gürgenç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ulaştırma ve Lojistik Meclisi Üyesi Haşmet Karasu, Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öz, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yöneticisi Necdet YAZAR ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Genel Sekreteri Hacer Uyarlar katılacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nil Güler’in oturum başkanlığını yapacağı “İntermodal Taşımacılık Operatörleri ve Yükletenleri” başlıklı ikinci oturumda intermodal taşımacılık operatörleri ve yükletenlerinin görüşleri ve intermodal taşımacılığa yönelik beklentileri tartışılacak. İkinci oturuma konuşmacı olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Yük Dairesi Başkanı İbrahim Çelik, İnci Lojistik Genel Müdürü Emrah Gezgin, VESTEL Elektronik Üretim ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Şeref Hamarat ve FORD OTOSAN Lojistik Müdürü Recai Işıktaş katılacak.

Konferansın üçüncü oturumu intermodal taşımacılıktaki idari ve eğitime yönelik konuları ele alarak bu alandaki kurumları bir araya getirmeyi amaçlamıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Okan Tuna’nın oturum başkanlığını gerçekleştireceği “İntermodal Taşımacılık İdari ve Eğitim Kurumları” başlıklı üçüncü oturuma konuşmacı olarak T.C Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sefa Ekin, Dokuz Eylül Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr. D. Ali Deveci, NHTV Breda Uygulamalı Bilimler Universitesi, Eğitim Uzmanı Frans de Jong, İstanbul Teknik Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Levent Kirval, STC B.V, Lojistik ve Denizcilik Eğitim, Simülasyon, Araştırma ve Danışmanlık Kurumu, Kıdemli Proje Yöneticisi Anné Padmos, Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fatih Turhan ve STC B.V, Lojistik ve Denizcilik Eğitim, Simülasyon, Araştırma ve Danışmanlık Kurumu Kıdemli Proje Yöneticisi Sander Wubbolts katılacaktır.

Türkiye’deki taşımacılık ve lojistik sektörünün önde gelen temsilcileri, akademisyenler ve kamu kurumlarının yanı sıra, yabancı katılımcıların da Hollanda ve Avrupa kapsamında intermodal taşımacılık alanındaki gelişmeleri paylaşacakları “İntermodal Taşımacılık Stratejileri: Hollanda-Türkiye Perspektifi” konferansının, Türkiye’nin intermodal taşımacılıktaki konumunun belirlenmesi ve buna yönelik stratejilerin oluşturulmasında önemli sonuçlar sağlayacağı ve gerek intermodal taşımacılık hizmeti verenler ve gerekse de bu hizmeti alanlar için önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.

İNTERMODAL TAŞIMACILIK STRATEJİLERİ KONFERANSI:

TÜRKİYE - HOLLANDA PERSPEKTİFİ 

KONFERANS PROGRAMI

Tarih: 29 Nisan 2011

Yer:  Dokuz Eylül Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi, Tınaztepe Yerleşkesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu

 

08.30-09:00

KAYIT

09:00-09:15

AÇILIŞ

09:15-09:45

AÇILIŞ KONUŞMALARI

 

  • Rene MEEUWS, NEA Ulaştırma Araştırmaları ve Eğitim Kurumu, Kıdemli Danışman ve Proje Müdürü

 

  • Dr. Barış TOZAR, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve TRACECA Türkiye Ulusal Sekreteri

09:45-11:45

1. OTURUM: SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

 

Oturum Başkanı: Doç.Dr.D.Ali DEVECİ, DEU Denizcilik Fakültesi

 

  • Mehmet BÜYÜKEKŞİ, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TIM), Yönetim Kurulu Başkanı

 

  • Kaan GÜRGENÇ, Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TURKLIM), Yönetim Kurulu Başkanı

 

  • Haşmet KARASU, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ulaştırma ve Lojistik Meclisi Üyesi

 

  • Necdet YAZAR, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND)

 

  • İbrahim ÖZ, Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTM), Yönetim Kurulu Başkanı

 

  • Hacer UYARLAR, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), Genel Sekreter

 

11:45-13:00

 

Öğle Arası

13:00-14:30

2. OTURUM: İNTERMODAL TAŞIMA İŞLETMELERİ VE YÜKLETENLER

 

Oturum Başkanı: Prof.Dr. Nil GÜLER, İTÜ Denizcilik Fakültesi

 

  • Emrah GEZGİN, Inci Lojistik A.Ş., Genel Müdür

 

  • Şeref HAMARAT, Vestel Elektronik, Üretim ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı

 

  • Recai IŞIKTAŞ, Ford Otosan, Lojistik Müdürü

 

  • İbrahim ÇELİK, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, Yük Dairesi Başkanı

14:30-14:45

Ara

14:45-16:30

3. OTURUM: MEVZUAT VE EĞİTİM

 

Oturum Başkanı: Prof.Dr.Okan TUNA, DEU Denizcilik Fakültesi

 

  • Sefa EKİN, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı

 

  • Doç.Dr.D.Ali DEVECİ, Dokuz Eylül Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi

 

  • Frans de JONG, NHTV Breda Uygulamalı Bilimler Universitesi, Eğitim Uzmanı

 

  • Yrd. Doç.Dr. Levent KİRVAL, İstanbul Teknik Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi

 

  • Anné PADMOS, STC B.V,Lojistik ve Denizcilik Eğitim, Simülasyon, Araştırma ve Danışmanlık Kurumu, Kıdemli Proje Yöneticisi

 

  • Fatih TURHAN, Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı

 

  • Sander WUBBOLTS,STC B.V, Lojistik ve Denizcilik Eğitim, Simülasyon, Araştırma ve Danışmanlık Kurumu, Kıdemli Proje Yöneticisi

intermodal-konferans-afiþ.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 1183 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.