DEÜ Denizcilik Fakültesi "Bahar Kariyer Günleri"
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün düzenlediği 2014 Bahar Kariyer Günleri Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün düzenlediği 2014 Bahar Kariyer Günleri Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübünün düzenlediği 2014 Bahar Kariyer Günleri’ne 08-09.04.2014 günlerinde düzenlenen iki oturumla devam edildi.
08.04.2014 günü düzenlenen ve oturum başkanlığını Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Çimen Karataş ÇETİN’in yaptığı oturuma; NEMPORT Genel Müdürü Oğuz TÜMİŞ, APM Terminalleri Liman İşletmeciliği A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü Özlem SEVİLKAN ve BALO A.Ş. Pazarlama Müdürü Erkan AKSOY katıldı.
Yrd. Doç. Dr. Çimen Karataş ÇETİN oturumu başlatırken katılımcıları konuşmacılar hakkında bilgilendirdikten sonra sözü Erkan AKSOY’a bıraktı. AKSOY, BALO projesini detaylarıyla anlattığı sunumunda BALO’nun öncelikli hedefinin yük taşımacılığında demiryolunun payının arttırılması olduğunu, bunu ekonomik, çevreci ve güvenilir bir taşımacılık ilkelerinin izlediğini belirtti. BALO projesi oluşturulurken ilk sorunun “Neden demiryolu ile daha fazla yük taşınmıyor?” olduğunu aktaran AKSOY, projenin şu an 93 ortağı bulunduğunu, şirketin bir anonim şirket olarak kurulduğunu ve sanayici-ihracatçı odaklı değil lojistik hizmet odaklı bir yapının hakim olduğunu belirtti. BALO’nun Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından desteklenen milli bir proje olduğunu aktaran AKSOY, amaçlarına ulaşmak için genç beyinlere ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Daha sonra söz alan Özlem SEVİLKAN, genç öğrencilere hitap eden konuşmasına çok değerli bir okulda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek başladı. APM hakkında bilgiler veren bir sunum gerçekleştiren SEVİLKAN, 68 ülkede 65 konteyner terminali işleten ve yıllık 36.3 milyon TEU konteyner hacmine ulaşan bir organizasyon olarak APM’in her zaman gençlere ve yeni mezunlara ciddi fırsatlar sunduğunu ve bu fırsatlardan yararlanan yüzlerce gencin şu an APM bünyesinde iyi pozisyonlarda çalıştığını vurguladı. Daha sonra söz alan Oğuz TÜMİŞ, NEMPORT’u anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Kendi özgeçmişini dinleyiciler ile paylaşan TÜMİŞ, kariyer gerekliliklerini sıraladı. TÜMİŞ, özverili olmak, çözüm odaklı olmak, sabırlı olmak, dinlemeyi bilmek, pozitif iletişim içerisinde olmak olarak sıraladığı kariyer gerekliliklerini detaylı bir şekilde aktararak, öğrencilere yol gösterdi. Oturumun son kısmında konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra oturum sona erdi.
Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü Üyeleri kulüp adına teşekkür belgelerini oturum başkanı ve konuşmacılara sundular.
virahaber.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.