1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Denizden çıkan atıklar eğitim materyaline dönüştü
Denizden çıkan atıklar eğitim materyaline dönüştü

Denizden çıkan atıklar eğitim materyaline dönüştü

TURMEPA’nın 2011 yılından bu yana devam eden ve bugüne kadar yaklaşık 16 bin öğrenciyi ağırlayan Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi, sekizinci kez kapılarını açtı.

A+A-

7 Haziran’da TURMEPA genel merkezinde gerçekleşen açılış etkinliğinde çocuklar, “Suyun Yolculuğu”na çıktı, denizlerin önemini eğlenerek öğrendi. Clariant Türkiye ana sponsorluğunda ve Canbaz Denizcilik / Io’s desteğiyle hayata geçirilen sergi, Haziran - Ekim ayları arasında çocukları ağırlayacak.

Türkiye’nin ilk Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi, sekizinci kez ziyarete açıldı. TURMEPA Genel Merkezi’nde gerçekleşen açılış etkinliğine Kadıköy Göztepe 29 Ekim İlkokulu ve Gebze Sultan Ayhan İlkokulu ile serginin bu yılki ana sponsoru olan Clariant Türkiye çalışanlarının çocuklarından oluşan toplam 50 öğrenci katıldı.

Etkinlikte konuşan TURMEPA Genel Müdür Yardımcısı Mine Göknar, “Bu yıl 8. kez düzenlediğimiz Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi’nde, her yıl binlerce çocuğu ağırlıyoruz ve denizlerimizi koruma bilincini kazandırmaya çalışıyoruz. Amacımız, aldığımız iki nefesten birini sağlayan denizlerimize sahip çıkacak nesiller oluşmasına katkıda bulunmak. Sergi ve eğitim atölyemiz Ekim ayına kadar tüm çocuklarımızın ziyaretine açık olacak.” dedi.

Clariant Kurumsal Sürdürülebilirlik Birimi Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Fatih Tantekin ise şöyle konuştu: “Sürdürülebilir faaliyet ve geliştirme çalışmalarını tüm ürün ve hizmetlerine uygulamayı hedefleyen bir şirket olarak TURMEPA ile işbirliği yapmak bizim için çok anlamlı ve mutluluk verici. Derneğin denizlerimizin temizliğiyle ilgili yürüttüğü çalışmaları, özellikle çocukların ve gençlerin çevre bilinçlerinin arttırılmasına yönelik sağladığı eğitimleri uzun yıllardır takdirle izliyoruz. Tüm dünyada sadece sürdürülebilirlik performansı ile öne çıkan firmaların listelendiği Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yıllardır ön sıralarda yer alan bir şirket olarak sürdürülebilirliğe yatırımı çok önemsiyoruz. TURMEPA gibi paydaşlarımızla farklı platformlarda karbon ayak izi, iklim değişikliği, atıkların azaltılması ve geri kazanımı gibi konularda işbirliği yaparak sürdürülebilir kalkınmaya destek olmaya devam edeceğiz.”

Her yaz farklı bir temayla yaklaşık 2 bin öğrenciye ev sahipliği yapan TURMEPA Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi, sekizinci yılında “Suyun Yolculuğu” temasıyla ziyaretçilerinin karşısına çıkıyor.

Sergi ve atölye kapsamında bu yaz çocuklar, “su döngüsü”, “dünyadaki su kaynakları”, “suyun önemi” ve “su kirliliği” konularında bilinçlendiriliyor. Çocuklar aldıkları eğitim sonrasında dernek bahçesinde bulunan ve yüzlerce öğrencinin ilgi odağı haline gelen etkileşimli harita panosundaki ikonları tamamlayarak kirli su ve temiz su arasındaki farkları oyunlar eşliğinde eğlenerek öğreniyor ve aldıkları bilgileri pekiştirme fırsatı buluyor. Böylece çocuklar, hem Türkiye’nin ilk Sualtı Atık Sergisi’ni ziyaret ederek denizden çıkan nesneleri inceleme imkanı buluyor hem de bu sayede deniz temizliğinin önemini daha iyi kavramış oluyor.

Sergi, TURMEPA’nın farklı yıllarda deniz dibi temizliği etkinliklerinde denizden çıkardığı atıklardan oluşuyor. Sergide yer alan ve öğrenim malzemesine dönüştürülen atıklar ise şöyle; kişisel eşyalar, elektronik eşyalar, mutfak araç gereçleri, şişeler, plastikler vb. maddeler.

90 dakika süren ücretsiz etkinliğe 6 - 12 yaş aralığında en az 10, en fazla 40 kişiden oluşan gruplarla hafta içi 10.00 - 11.30 veya 14.30 - 16.00 saatlerinde önceden rezervasyon ile katılmak mümkün. Eğitim talebi için: [email protected] 8. Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi Clariant Türkiye ana sponsorluğunda ve Canbaz Denizcilik / Io’s desteğiyle hayata geçirildi.

sergi.jpg

sergi1.jpg

sergi2.jpg

sergi3.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 9447 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.