1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Denizcilik Örf ve Adetleri Sempozyumu'
'Denizcilik Örf ve Adetleri Sempozyumu'

'Denizcilik Örf ve Adetleri Sempozyumu'

Girne Amerikan Üniversitesi ”Denizcilik Kulübü “ her sene geleneksel olarak düzenlenecek olan “Denizcilik Örf Ve Adetleri Sempozyumu”nun ilkini gerçekleştirdi .

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi ”Denizcilik Kulübü “ her sene geleneksel olarak düzenlenecek olan “Denizcilik Örf Ve Adetleri Sempozyumu”nun ilkini gerçekleştirdi .

Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik Kulübü’nün ilkine imza attığı ve her sene devamlı olarak yapılacak olan “Denizcilik Örf Ve Adetleri Sempozyumu” geçtiğimiz hafta“Milenyum Senato Kongre Merkezi” ‘nde Denizcilik Yüksekokulu Güverte Bölümü öğrencileri ve diğer fakültelerden katılım gösteren öğrenciler ile birlikte gerçekleştirildi. Sempozyumda denizcilik örf ve adetlerinin yanı sıra deniz yaşamının zorluklarından, güzelliklerinden bahsedildi.

İlk konuşmacı Uzakyol Kaptanı Osman Eryaşar denizcilik örf ve adetlerinden söz ederek konuşmasına başladı. Konuşmasında denizcilik örf ve adetlerinin teknolojininde etkisiyle günümüzde eskisi kadar etkili kullanılamadığından fakat bu gibi etkinliklerle eğitim aşamasından başlayarak öğrencilere öğretilmesi ve denizcilik yaşamında kullanılmasının tavsiye edilmesi gerektiğini de vurguladı.

İlk konuşmacının konuşması bittikten sonra ‘Deniz İnsanları’ belgeselinden ‘Kaptan Kimdir?’ bölümü kesit olarak alınıp, gösterimi yapıldı. Video gösteriminden sonra ikinci konuşmacı Uzakyol Birinci Zabit Zeki Yaşar konuşması için kürsüye geldi. Konuşmasında gemide iletişimin önemi, denizciliğin Türkiye ve Dünyada geliştirilmesi ile ilgili görüşlerini paylaştı. Konuşmasında özellikle ülkemizdeki ve dünyadaki kabotaj seferlerinin karşılaştırılmasını yapıp, ülkemizdeki kabotaj seferlerinin sayısının azlığından ve bu durumun nasıl değiştirilebileceğinden, denizciliğin sadece kazanç olarak değil katkı sağlanması gereken önemli bir alan olarak görülmesi gerektiğinden bahsetti.

Bir sonraki konuşmacı ise Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Kıyı Emniyeti’nde görevli Uzakyol Birinci Zabit Murat Salel’di. Konuşması sırasında deniz yaşamındaki tehlikelerden, acil durumlardan ve yaptığı kurtarma operasyonlarında yaşadığı tecrübelerini konuklara aktardı. Bazı acil durumlara örnek vererek bu acil durumlarda nasıl mücadele edilebileceğine ve acil durumların oluşmasına eğitimle nasıl engel olunabileceğine değindi.

Sempozyumda son konuşmacı Uzakyol kaptanı Efdal Safel’idi. Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik Yüksekokulu bölüm başkanı konuşmasında Üniversitelerin denizcilik fakülte ve yüksekokullarından, Güverte bölümünde uygulanılan disiplin kurallarının amacından, denize özlem duygusundan, dışardan bakılan denizci imajından bahsetti.

gau.jpg

gau1.jpg

gau2.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1734 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.