Denizcilik Çalıştayı Altınova'da yapıldı
Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya'nın başkanlığında başlatılan Denizcilik Çalıştayı'nın ikincisi Altınova Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya'nın başkanlığında başlatılan Denizcilik Çalıştayı'nın ikincisi Altınova Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Denizcilik Lisesi'nin önemini bildiklerini söyleyen Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, "Uzun vadede tersanelerde çalışacak kalifiye eleman ihtiyacının Altınova'da yaşayan insanlardan karşılanması ilçemizdeki işsizliği azaltacak ve ekonomisini canlandıracaktır" dedi.
Altınova Belediyesi Toplantı Salonun'da yapılan çalıştaya; Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Şube Müdürü Kadir Çelebi, Tersane Girişimcileri A.Ş. Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Aziz Bozok, Müdür Yardımcısı Ahmet Alan, Denizcilik Alanı Meslek Dersleri Öğretmeni Altan Ceme Atik, Ahmet Hoş, Gemi Yapım Alanı Meslek Dersleri Öğretmeni Fırat Demiroğlu, İbrahim Erkan ve Edebiyat Öğretmeni Ali Murat Dülek katıldı.
İkincisi gerçekleştirilen çalıştayın amacını açıklayan Kaymakam Nurullah Kaya, şunları söyledi: "Tersane Bölgesi'nde bulunan ilçemizde uzun vadede daha fazla insanımız denizcilik alanındaki sanayide çalışacaktır.
Bölgede istihdam arttırılacak, halkımıza denizcilik sektöründen daha fazla ekonomik imkân sağlanacak, tersanelerin ihtiyacı olan kalifiye eleman ihtiyacının ilçemizden karşılanması sağlanacaktır. Sektörün ihtiyacına cevap verecek kalifiye ara eleman ihtiyacı ilçemizde bulunan Denizcilik Lisesi'nden karşılanacak hale gelecektir. Amacımız okulumuzun, gelişen çağın ihtiyaçlarına yönelik eğitim verebilmesini sağlamaktır." Altınova'da bulunan tersanelerin ilçe ekonomisine katkılarının büyük olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, "İlçemizde bulunan Denizcilik Lisesi'nin önemini biliyoruz. Yeni açılması dolayısıyla ihtiyaçlarını karşılama adına belediye olarak elimizden gelen imkânları kullanacağız" diye konuştu.
Çalıştayda alman kararlar şöyle:
1- Tersane Girişimcileri A.Ş. Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nin IMO (Uluslar arası Dcnicilik Örgütü) standartlarında eğitim verecek bir okul olmasını sağlayacak donanım ihtiyaçları için gerekli girişimlerin yapılması.
2- 11. sınıfların haftalık 22 saatlik; beceri eğitimlerini tersane atölyelerinde yapabilmeleri için sektörle işbirliği yapılması, bu uygulamanın yasal problem olup olmayacağının Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına görüş sorulması. 3-Bir sonraki çalıştayın Şubat ayı son haftasında tersane bölgesinde sektörden de temsilcilerin katılımı ile geniş kapsamlı olarak yapılması.
virahaber.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.