Denizci öğrenciler 16. Ulusal Denizkızı Kongresi'ni gerçekleştirdi
Denizci Öğrenciler Derneği’nin 1999 yılından beri aralıksız olarak gerçekleştirdiği Denizkızı Kongresi’nin 16.sı İzmir 'de yapıldı.
Denizci Öğrenciler Derneği’nin 1999 yılından beri aralıksız olarak gerçekleştirdiği Denizkızı Kongresi’nin 16.sı İzmir Sisus Otel’de 30 Nisan’da gerçekleştirilen töreni ile açıldı.
İlk olarak İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Müdürü Halil N. Hatipoğlu tarafından “Deniz Ticaret Odası Tanıtımı” semineri gerçekleştirildi. Bu seminer ile Deniz Ticaret Odası’nın ne olduğu, vizyonu, amacı ve faaliyet alanları hakkında bilgi verildi.
Ardından gerçekleştirilen açılış töreni sırası ile Denizci Öğrenciler Derneği Başkanı Faruk Sarı, Güzelbahçe İMKB Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğretmeni Ali Rıza Karali, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Helvacıoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Ahmet Dursun Alkan, İzmir Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman ve son olarak Kaptan Altay Altuğ namı diğer Beybabamızın konuşmaları ile gerçekleştirildi. Beybaba konuşmasının ardından mızıkası ile katılımcılara küçük bir müzik resitali verdi.
Açılış törenini Güzelbahçe İMKB Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğretmeni Ali Rıza Karali, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Helvacıoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Ahmet Dursun Alkan’ın katılımlarıyla “Denizcilik Eğitimi” paneli takip etti. Sonrasında ise “ Denizkızı Öğrenci Çalıştayları ” gerçekleştirildi. Çalıştayların genel amacı kongre boyunca sosyal etkileşimi artırmak ve bunun yanı sıra yıl içerisindeki okullarda denizci öğrenciler tanıtımı artırmaktadır.
16. Ulusal Denizkızı Kongresi 2. Günü Gözüyılmaz Mühendislik’in kurucusu Nazif İnam’ın “Gemi Yapım Teknikleri” sunumuyla devam etti. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı Mühendisliği Bölümü 1975 Mezunu olan Nazif İnam kendi tecrübelerini katarak gemi yapım tekniklerini anlattı. 2. oturumda bizlere Gemi Brokerları Derneği’nden Fikret Köseoğlu eşlik etti. Gemi Brokerları Derneği hakkında bilgi vererek öğrencilere ve sektöre yeni girmiş kişilere BIMCO ve PÜSEM ile verdikleri eğitimler üzerinde durdu. Gençlere tavsiyelerde bulunan Fikret Köseoğlu Türkiye denizciliğinin dünya denizciliği içerisindeki konumunu grafik ve sayısal veriler yardımıyla aktardı. Sosyal sorumluluk projeleri ve etkinlikleriyle denizcilik sektörüne bu konuda öncü olan Piri Reis Denizcilik Derneği ve Deniz Temiz TURMEPA Derneği işbirliğiyle “Deniz ve Kıyı Koruma Bilinci” konulu ortak seminer düzenlendi. Piri Reis Denizcilik Derneği’nden öğretim görevlisi Uzakyol Kaptanı Celal Üstünbaş ve Deniz Temiz TURMEPA Derneği İzmir Şube Sorumlusu Saygın Sarı gençlere dopa koruma etkinlikleriyle ilgili bilgi verdi Ardından Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı’ndan Cem Erdem “Denizcilikte Eğitim ve Denetleme isimli Seminerde Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı’nın denizcilik eğitiminde yaptığı değişiklikleri ve denetim yöntemlerini anlattı.
Sonrasında denizci adaylarına kulak veren Cem Erdem öğrencilerin eğitim, staj ve iş bulma ilgili sorunlarını dinledi. Gün içerisindeki oturumların ardından “Öğrenci Sunumları”nda öğrenciler kendi bölümlerini tanıttılar. Günün son etkinliğinde ise Deniz Temiz TURMEPA İzmir Şubesi ve DÖDER katılımcı öğrencileri Çeşme – Boyalı sahilinde kıyı temizliği yaptı.
Öğrencilere kıyı temizliği konusunda bilinç kazandıran etkinlikte sahildeki evsel atıklar ve geri dönüşüm atıkları toplandı.16. Ulusal Denizkızı Kongresi’nin 3. gününe İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Helvacıoğlu’nun “Derin Su, Doğal Gaz ve Petrol Platformları, Platformlarda Çalışacak Personelin Alacağı Eğitimler, Öğrenci Tasarım Yarışmaları” sunumu ile başlandı. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği’nden İzmir Limanı Kılavuz Kaptanı Serkan Bey, Çeşme Limanı Enspektörü Nuri Çelik, Çeşme Kılavuz Kaptanı Erdem Demiröz öğrencilerin merak ettiği denizdeki yaşam ve iş alanları konularında soru işaretlerini giderdiler. Verilen aranın ardından Piri Reis Üniversitesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serhan Gökçay “Proje Yönetimi” adlı sunumuyla denizci öğrencilere farklı bir bakış açısı katarak kişisel gelişim anlamında yol gösterici oldu.
Gün içerisindeki oturumların ardından 2. gün gerçekleştirilen “Öğrenci Sunumları”na devam edildi. 16. Ulusal Denizkızı Kongresi 4. gününde kapanış töreni gerçekleştirildi. Denizci Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Sarı’nın kapanış konuşmasının ardından DÖDER tarafından okul temsilcililerine plaket ve katılım sertifikaları verildi. Kapanış töreninin ardından katılımcılar Alaçatı’ya geçerek turistik bir gezi gerçekleştirdi.
virahaber.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.