Denizaltı katamaran Antalya'da suya indi
Projesi 3 yıl önce hazırlanan denizaltılı katamaranın yapımı Antalya'da tamamlandı. "Thunderbird-2" ismi verilen ve 2 milyon 300 bin avroya mal olan 22 metre genişliğinde katamaran Antalya'da suya indirildi
Antalya'da yapımı tamamlanan, Avustralyalı iş adamı sahibinin isteği üzerine çizgi film karakteri "Thunderbird-2" ismi verilen ve 2 milyon 300 bin avroya mal olan 22 metre genişliğindeki denizaltılı katamaran suya indirildi.
Antalya Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren Brilliant Boats şirketince güvertesinde "Triton 3pax 1000m" denizaltısını taşıyabilecek denizaltılı katamaran tamamlandı. Dünyanın ilk su altı oteli projesi "H2OME Poseidon Resort"un da mimarı olan, çılgın projelere imza atması nedeniyle "Bay İmkansız" olarak bilinen Michael Schutte'nin madencilik sektöründe faaliyet gösteren Avustralyalı iş adamın hayalinden yola çıkarak tasarladığı katamaran, 15 aylık tasarım sürecinin ardından 3 yılda tamamlandı.
Siparişi veren iş adamının isteği üzerine çizgi film karakteri "Thunderbird-2" ismi verilen ve dünyanın ilk denizaltılı katamaranı olduğu belirtilen katamaran, 2 milyon 300 bin avroya mal oldu.
Yapıldığı tersaneden römork ile çıkartılan katamaran, ardından Antalya Limanı'na getirildi. Burada kurulan platform aracılığıyla "Thunderbird-2" katamaranı denize indirildi. Katamaranın suyla buluşmasının ardından yapımında görev alan tasarımcılar, mühendisler ve işçiler büyük sevinç yaşadı.
"Türk yat endüstrisi için önemli bir gün"
Şirketin sahibi Michael Schutte, Avusturalyalı iş adamının kendisine gelerek hayalini anlattığını kaydetti. İş adamının hayalini gerçekleştirmek için çalışmaya başladığını ifade eden Schutte, başlangıçta katamaranı ağırlık taşıyan bir kamyonet gibi düşündüğünü ve tasarıma oradan başladığını söyledi.
Projeyi hazırladıktan sonra dünyadaki farklı tershanelerle iletişime geçtiğini anlatan Schutte, Amerika, Avustralya, Fransa ve Polonya'daki tershanelerle ilgilendiklerini ancak Türkiye'de yapmanın maddi olarak daha mantıklı olacağına karar verdiklerini vurguladı.
Projeye başladıklarında dünyadaki yatçılık sektörü dergilerinin kendilerine büyük ilgi gösterdiğinin altını çizen Schutte, sektördeki herkesin katamaranı ilgiyle takip ettiğini, dolayısıyla Türk yat endüstisinin önemli bir reklamı olduğunu dile getirdi.
Schutte, şöyle konuştu: "Dünyada bir ilki Türkiye'de yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu, Türk yatçılığı için büyük bir başarı. Bu katamaranda Türk mühendis ve tasarımçıların büyük emeği var. Ekibimle çok çalıştık ve başardık. Hepimiz bu projeden bir şeyler öğrendik. Sonuç inanılmaz güzel oldu. Kendim ve Türkiye için gurur duyduğum bir gün. Türk yat endüstrisi için de önemli bir gün ."
Katamaranda neler var?
Uzunluğu 22, genişliği ise 10 metre olan katamaranın maksimum ağırlığı 70 ton olacak. Tamamıyla alimünyumdan yapılan katamaranda 900 beygir gücünde 2 ana motor bulunuyor. Geniş bir güneşlenme alanın olacağı katamaranda barbekü ve bar alanı, oturma alanları, tam donanımlı mutfak, çalışma odası, 3 yolcu kapasiteli denizaltı var.
Her türlü lüks detayın düşünüldüğü katamaranın yapımı devam eden ikincisinin ise 6 ay sonra suya indirileceği belirtildi.
virahaber.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.