1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Deniz araçlarına otonom kontrol getiren sistem geliştirildi
Deniz araçlarına otonom kontrol getiren sistem geliştirildi

Deniz araçlarına otonom kontrol getiren sistem geliştirildi

Buffalo Automation Group şirketi, geliştirdiği sistem ile kaptanların uyurken / dinlenirken başına gelen kazaları ve can kayıplarını önlemeyi hedefliyor.

A+A-

Buffalo Üniversitesi'ne mensup üç lisans öğrencisi tarafından kurulan Buffalo Automation Group şirketi, geliştirdiği sistem ile kaptanların uyurken / dinlenirken başına gelen kazaları ve can kayıplarını önlemeyi hedefliyor. Verilen bilgiye göre sadece Amerika'da bu nedenle yılda 4000'den fazla kaza oluyor ve 600 civarında kişi hayatını kaybediyor. Araştırmacıların söylediği kadarıyla teknelerde bulunan otomatik pilot sistemleri bazı konularda şartlar değiştikten sonra adım atabiliyor, bu da çoğu zaman oldukça geç kalınmasına neden oluyor.

Buffalo Automation Group'un yeni sistemi ise bu sorunu tersine çevirmeyi hedefliyor. Bunu deniz araçlarına yerleştirilecek farklı sensörler ve kameralardan oluşan otonom navigasyon sistemi ile yerine getiren ve ilk testleri 5 metrelik bir katamaran üzerinde gerçekleştiren ekip, oluşturdukları alt yapı ile hava koşullarına ve çevrede bulunan diğer objelere göre önleme hareketleri yapabilen bir deniz aracı elde edilebildiğini belirtiyor.

Gerçek zamanlı veriler ile statik deniz çizelgelerini karşılaştıran sistem, büyük bir risk gördüğü zaman teknenin yönünü değiştiriyor ve kaptan da isteği zaman sisteme akıllı telefonu ya da dizüstü bilgisayarı üzerinde kablosuz olarak bağlanarak özel yönledirmeler yapabiliyor. Otonom kontrol ve kaza önleme sistemi aynı zamanda limandan limana güvenli bir yolculuk için farklı yönlendirmeler de yapabiliyor.

virahaber.com

Bu haber toplam 1197 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.