Dahilde İşleme Rejimi tebliğinde değişiklik
Firmalar, dahilde işleme izin belgelerine ek süre almak için, belge süresi sonundan itibaren 3 ay içerisinde elektronik ortamda Ekonomi Bakanlığına başvurabilecek
Firmalar, dahilde işleme izin belgelerinin yanı sıra belgeli performansları ve proje süresine ilişkin dahilde işleme izin belgelerine ek süre almak için, en geç belge süresi sonundan itibaren 3 ay içerisinde elektronik ortamda Ekonomi Bakanlığına başvurabilecek.
Ekonomi Bakanlığının, Dahilde İşleme Rejimi Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, firmalar, dahilde işleme izin belgelerinin yanı sıra belgeli performansları ve ilgili fıkra hükmüne istinaden proje süresine ilişkin dahilde işleme izin belgelerine ek süre almak için, en geç belge süresi sonundan itibaren 3 ay içerisinde elektronik ortamda Bakanlığa başvurabilecek.
Gemi inşası, komple tesis ile savunma sanayisi alanına giren ürünlerin ihracı konusunda proje süresine ilişkin dahilde işleme iznine ek süre almak için Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca belirlenen uygulama esasları çerçevesinde, izne ilişkin beyanname aslı, gerçekleştirilen ihracata ilişkin liste ve bu listede yer alan gümrük beyannamelerinin iznin ihracat taahhüdünün kapatılmasında kullanılacağına ve bu bilgilerin doğruluğuna dair taahhütname ile birlikte en geç izin süresi sonundan itibaren 1 ay içerisinde ilgili gümrük idaresine müraacat edilebilecek.
Dahilde işleme izin belgesi kapsamında gerçekleştirilen ihracat değerinin belge ihracat taahhüdü değerine oranının en az yüzde 25 olması halinde (komple tesis veya gemi inşasına ilişkin düzenlenen belgelerde üretimin yüzde 25'inin tamamlandığının belgelenmesi halinde) dahilde işleme izin belgesine belge orijinal süresinin yarısı kadar ek süre verilebilecek.
-Haklı ve mücbir sebep halleri
Firmaların haklı sebep hallerinden yararlanabilmeleri için dahilde işleme izin belgesi ile ilgili olarak, en geç belge süresi sonundan itibaren 3 ay içerisinde elektronik ortamda Bakanlığa başvurmaları gerekecek.
İlgili firmanın izin kapsamında gerçekleştirdiği üretim ve işleme faaliyeti veya taahhüt edilen ihracatın tamamını ihmal veya kusur olmaksızın gerçekleştirememesi halinde, izin kapsamında gerçekleştirilen işleme faaliyeti ve üretimin veya ihracatın izin ihracat taahhüdüne oranının en az yüzde 25 olması kaydıyla, ilgili izne orijinal izin süresinin yarısı kadar haklı sebebe ilişkin ek süre imkanı tanınabilecek.
Firmaların mücbir sebep ile fevkalade hallere ilişkin müracaat imkanlarından yararlanabilmeleri için dahilde işleme izin belgesi ile ilgili olarak, en geç belge süresi sonundan itibaren 3 ay içerisinde elektronik ortamda Bakanlığa başvurmaları gerekecek.
virahaber.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.