1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. ÇOMÜ 17 denize indirildi
ÇOMÜ 17 denize indirildi

ÇOMÜ 17 denize indirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından bilimsel araştırmalarda kullanılmak üzere özel bir tersaneye inşa ettirilen "ÇOMÜ 17" adlı gemi, denize indirildi.

A+A-

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki özel bir şirkete ait Gel-Ba tersanesinde yapılan ÇOMÜ 17 adlı araştırma ve balıkçı teknesi denize indirildi.

Gelibolu Karakova mevkiindeki Cem Eken’e ait Gel-Ba tersanesinde inşa edilen ÇOMÜ 17 Araştırma ve Balıkçı teknesi törenle denize indirildi. Tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner bir konuşma yaptı. Rektör Laçiner yaptığı konuşmasında, “2011 yılında göreve başladığımda Fakültemizin ismi Su Ürünleriydi. Bu isminde, yapılanmanın da sağlıklı olmadığı yönünde değerlendirmemizi arkadaşlarımızla birlikte yaptık. Tüm Türkiye’deki Su Ürünleri Fakültelerinin de durum değerlendirmesini yaptık ve analizlerin sonunda meselenin daha çok kapsamlı ele alınması gerekiyordu. Mesele sadece Su Ürünleri değildi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisiydi. Bizde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak Su Ürünlerini ihmal etmeden güçlendirerek, ama onun yanına Gemi Yapımı, Deniz Bilimleri ve Deniz İşletmeciğini koyduk” dedi.

Türk üniversitelerinin önemli sorunlarından bir tanesinin, çalıştıkları alanlarda uygulama sorunları ile karşılaşmaları olduğunu da söyleyen Prof. Dr. Laçiner, “Hani Su Ürünleri ve Deniz Bilimleri Fakültelerinden mezun olup, yüzmeyi bilmeyip, denize girmemiş, denize dokunmamış insanların olması tabiî ki bu okullarımızın katkılarını azaltmaktadır. Bugün burada ÇOMÜ 17 teknemizi denize indireceğiz. Bu teknenin büyüklüğü yaklaşık 25 metre ve açık denizlerde de faaliyet gösterebilme özelliklerine sahip. Bu teknenin üzerine tabiî ki bir çok aparatlar takılacak. Tabiî ki sadece Deniz Bilimleri değil, mühendislik fakültemiz fen edebiyat fakültemiz de bu gemiden yararlanacak” dedi.

Bu konuşmanın ardından ise, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar yaptığı konuşmasında, “Çok şükür ülkemiz ciddi bir sermaye birikimiyle zenginleşmeye başladı. Tabiî ki bu zenginleşme her alanda olduğu gibi bilimsel hayatımıza ve üniversitelerimize ve yetişen insanımızın daha bilimsel verilerle, bilgilerle donatılmış eğitilmiş şekilde insan kalitesinin de artırılmış bir şekilde olmasına şahit oluyoruz. Hem bu konuyla ilgili olarak, hem de bütün üniversitenin Türkiye’deki üniversitelerinin en iyisi olma çabalarını kutluyorum. Bu teknenin üretimini yapan firmamızı da kutluyorum. Ülkemiz ekonomisine sağladığı katma değerden, katkılardan ve istidamdan dolayı hayırlı olsun diyorum. Dünyanın en güzel, en stratejik sularında seyredecekler. Kazasız belasız seyirler diliyorum. Bilimsel çalışmalara vereceği katkı çok açık ve üniversitemiz neredeyse artık bir filoya ulaşmış ve bunun devam edeceğine inanıyorum bu anlamda çok mutluyum” dedi. Konuşmaların ardından boyu 23.5, eni 6.20 metre olan, çift makineli ÇOMÜ 17 Araştırma ve Balıkçı teknesi, bağlayıcı halatları kesilerek denize indirildi.

comu-17-teknesi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1624 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.